JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
De leukste bezienswaardigheden van Sardinië » Prijsvrij.nl

De leukste bezienswaardigheden van het prachtige Sardinië!

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 19-07-2021

Ga jij dit jaar voor een vakantie op het prachtige Sardinië? Gefeliciteerd, je hebt een hele goede keuze gemaakt! Dit schitterende eiland ligt ten westen van het vasteland van Italië en beschikt over alles wat jij zoekt in een heerlijke vakantie: lekker weer met veel zon, prachtige stranden met knusse baaitjes en natuurlijk heel veel lekker eten en drinken. Maar wat nou als je met kinderen afreist naar Sardinië; welke bezienswaardigheden en uitstapjes kun je de kids bieden om ze een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Mocht je nog twijfels hebben om met het hele gezin naar Sardinië te gaan, dan is het onze missie om jou hier via deze blog van te overtuigen. Mamma Mia dat wordt makkelijk!

Avonturenpark in Alghero

Ongeacht de leeftijd van de kinderen; in het avonturenpark Le Ragnatale in Alghero vermaakt iedereen zich! Je kunt hier op allerlei niveaus boomklimmen, waarbij je op een paar meter hoogte over bijvoorbeeld bruggen loopt of in touwen klautert. Uiteraard staat veiligheid voorop, dus zijn er overal mensen die zorgen dat je goed vastzit. En een extra tip als je toch in Alghero bent: dit ligt op steenworp afstand van het strand, waar je de actieve dag afsluit met een gezellig etentje aan zee.

Hoteltip: Vista Blue Resort****


Kustlijn van Alghero Sardinië

Op avontuur in een voormalige gevangenis

Het eilandje Asinara, aan de noordwestkust van Sardinië, is absoluut een bezoekje waard wanneer je je aan deze kant van het eiland bevindt. Vanuit het vissersdopje Stintino vaar je in een kwartier naar Asinara wat vroeger dienst heeft gedaan als gevangenis. Hier kun je wandelen en allerlei dieren spotten (zoals kleine witte ezels) maar je kunt er ook voor kiezen om je met een elektrisch treintje rond te laten rijden. Mocht je dit uitstapje vanaf Sicilië willen maken dan is van tevoren reserveren aan te raden, want er geldt een maximum aantal bezoekers per dag.

Hoteltip: Stintino Sea Villas****


Uitzicht over Asinara eiland

Waterpret in Baja Sardinia

Baja Sardinia is op zichzelf al een absolute bezienswaardigheid op Sardinië. Met water zo helder en zand zo wit waan je je bijna op een tropisch eiland. Maar hoe krijg je de kinderen hier naartoe? Door het enorme waterpark dat hier te vinden is! Ook hier zijn er opties voor kinderen van alle leeftijden, en sjezen zij zorgeloos van de meest waanzinnige glijbanen. Ook vind je er een speelhal met onder andere een pingpongtafel en videogames, en kun je er gezellig picknicken op een grasweide terwijl de kids zich in de glijbanen vermaken.

Hoteltip: Mon Repos****


Heldere zee van Baja Sardinia


Hebben wij je weten te overtuigen om met de kids af te reizen naar Sardinië? Yes! Bekijk gauw ons brede aanbod accommodaties en verzeker het hele gezin vandaag nog van een te gekke vakantie op het prachtige Sardinië!