Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
  • Campania ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Als je naar Campania gaat kies je voor een vakantie waarin je het typisch Italiaanse leven gaat zien. Heerlijk eten, goede wijn, Italiaanse stadjes en een schilderachtig landschap. Ideaal voor het gezin, maar ook voor cultuurliefhebbers. Campania is gelegen in het zuiden van Italie waar je als vakantieganger alle kanten op kunt gaan. Van het bezoeken van het historisch centrum Napels tot aan een dagje naar een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Italië, Pompeï. Ook voor de strandliefhebbers is deze vakantiebestemming ideaal, met mooie stranden gelegen aan de Tyrreense Zee. Is je interesse gewekt? Bekijk dan hieronder onze vakantie deals naar Campania!

Lees meer

Populaire vakanties Campania

Campania: een veelzijdige vakantiebestemming

Een must-see in Campania is natuurlijk de stad Napels. Deze stad heeft verder geen introductie nodig. Napels, tevens de hoofdstad van Campania, heeft ongeveer 4,4 miljoen inwoners en beschikt over de grootste historische binnenstad van Europa. Hier kun je dagen rondstruinen. Ook is de Kathedraal van Napels een trekpleister onder de toeristen.

Vanaf Napels is het een klein eindje naar Vesuvius. Deze vulkaan is 1281 meter hoog en is in 1944 voor het laatst uitgebarsten. Je kunt hier mooie wandelingen maken en genieten van het indrukwekkende uitzicht.

Bezoek de Amalfikust in de regio Campania

Als je iets verder naar het zuiden afzakt kom je bij de Amalfikust. Deze kustlijn met steile kliffen en kleurrijke dorpjes moet je bezocht hebben als je in de buurt bent. Hier proef je de échte Zuid-Italiaanse sfeer. De Amalfikust staat vanaf 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst, reden genoeg om hierlangs te gaan. Hieronder de mooiste dorpjes voor je op een rijtje!

Vakantie Positano

Positano is een zeer bekende plaats aan de Amalfikust. De spectaculaire ligging en vele smalle straatjes zorgen voor een heerlijk sfeertje. Dit zorgt echter ook voor veel toerisme, waardoor het aan te raden is om hier ‘s ochtends vroeg naartoe te gaan. 

Vakantie Sorrento

Op plek 2 staat het stadje Sorrento. Deze stad heeft als bijnaam ‘de Citroenenstad’. Dit komt vanwege het feit dat de stad omringd wordt door citroengaarden. Een citroensapje staat dus zeker op je to-do lijst als je hier bent! Verder heb je hier een prachtig uitzicht over de zee.

Vakantie Amalfi-Stad

Tot slot is Amalfi-Stad een aanrader om te bezoeken. Dit is het hart van de Amalfikust. De mooie kliffen, een prachtig cultureel en historisch centrum en heerlijke eetgelegenheden zorgen jaarlijks voor veel toeristen.

Ook het geliefde Capri, Minori of Caserta zijn goede uitvalsbasissen voor een vakantie in Campania. Ben jij nu al helemaal weg van Campania? Bekijk dan ons aanbod naar deze prachtige bestemming en vier hier je volgende vakantie!

Blog

 • Foto
  Ontdek de schitterende Amalfikust
  06 augustus 2021

  Aan de Amalfikust beleef je de ultieme Italiaanse droom. Benieuwd waar dat door komt? Lees dan snel deze blog met dé 5 redenen waarom jij deze prachtige kust moet ontdekken!

  Ontdek de Amalfikust