Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Campania ×
    • Forio D Ischia ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Forio D Ischia

Forio is één van de 6 gemeenten op het kleurrijke eiland Ischia, dat voor de kust van Napels dobbert. Deze schilderachtige vakantiebestemming in Italie huisvest de mooiste kerk van Ischia, een gezellige haven en een centrum met veel authentieke kenmerken. De eeuwenoude architectuur staat in groot contrast met de prachtige landschappen waardoor Forio d'Ischia omgeven wordt. De pastelkleurige huisjes en witte stranden schetsen hier een idyllisch vakantiebeeld. Ondanks het feit dat Ischia een vulkanisch eiland is, kun je er heerlijk relaxen op zandstranden onder de Italiaanse zon. Verblijf in hét culturele hart van het eiland en beleef je la bella vita op zijn best tijdens een vakantie in Forio! 

Lees meer

Populaire vakanties Forio D Ischia

Badplaats Forio op het fotogenieke eiland Ischia

Deze bijzondere vakantiebestemming is aan de westkust van het kleine eilandje Ischia gelegen. Ischia bevindt zich op enkele kilometers van de Napolitaanse Riviera. Wanneer je aankomt in Forio word je overweldigd door het prachtige decor en de geweldige sfeer die er hangt. Met een karakteristiek centrum, mooie natuur en fijne stranden beschikt deze badplaats over alles wat je nodig hebt. Forio d'Ischia is dan ook populair onder alle soorten reizigers. Zo komen er veel families met kinderen van alle leeftijden en koppels die op zoek zijn naar een vakantie waarin strand en actie afgewisseld kunnen worden. 

Wat te doen tijdens een vakantie in Forio d'Ischia?

Hoewel Ischia slechts een klein eilandje is, is er in de omgeving van Forio meer dan genoeg te zien en te doen. In het leuke centrum vind je pastelkleurige winkeltjes, restaurants en ambachtelijke werkplaatsen. Ook voor liefhebbers van actie biedt Forio d'Ischia genoeg mogelijkheden. Ga wandelen door schitterende natuur en langs uitgestrekte wijngaarden of doe actieve excursies. Kom je naar Forio voor de stranden? Dan zijn Spiaggia di Citara en Spiaggia di San Francesco aanraders. Tot slot tippen we je graag de beste highlights in en rondom Forio, zodat jij je niet af hoeft te vragen wat te doen tijdens je vakantie:

- Loop door de wereldberoemde botanische tuin Giardini La Mortella;

- Bewonder het mooiste kerkje van Ischia - Santuario del Soccorso;

- Relax in de schitterende warmwaterbronnen van Citara;

- Bezoek de film- en theater tentoonstelling in La Colombaia;

- Maak uitstapjes naar pittoreske plaatsen zoals Ischia of Barano.

Vakantie Forio: geniet van de Italiaanse zon

Door de gunstige ligging van het eiland in een baai, is het klimaat in Forio iets milder dan op het vasteland van Italië. Van mei tot en met oktober kun je in Forio d'Ischia perfect genieten van een zonovergoten vakantie. De temperaturen lopen in de warmste maanden gemiddeld op tot wel 30 graden en regen valt er niet veel. In het voor- en naseizoen is er vaker kans op een buitje en daalt het kwik gemiddeld naar zo'n 17 graden. Dit betekent dat je in de maanden maart, april en november nog steeds van al het moois dat Forio biedt kunt genieten. In de koudste maanden krijgt deze vakantiebestemming te maken met een gemiddelde maximum temperatuur van 13 graden. 

Ga jij de prachtige uitzichten, het culturele centrum en de geweldige stranden ontdekken tijdens jouw volgende vakantie? Bekijk dan al onze top hotels in Forio en vind jouw ideale vakantie!