Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Campania ×
    • Ischia ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ischia is een vulkanisch eiland gelegen in de baai van Napels aan de zogeheten Napolitaanse Riviera. Deze schilderachtige plek in Italie is aan een enorme kustlijn met gouden zandstranden gelegen, perfect voor een zonvakantie! Op dit kleine Italiaanse eiland combineer je jouw strandvakantie met leuke uitstapjes. Wie van historie houdt moet een bezoekje brengen aan het Middeleeuwse Castello Aragonese en voor een prachtige omgeving zijn de tuinen van Giardini La Mortella een aanrader! Bovendien is relaxen aan het strand natuurlijk ook een genot. Daar is keuze uit leuke watersporten en de onderwaterwereld is prachtig om te snorkelen. Kortom, er is genoeg te beleven tijdens een vakantie op het Italiaanse eiland Ischia!

Lees meer

Populaire vakanties Ischia

Op vliegvakantie naar Ischia

Ischia is een klein eiland en heeft geen eigen luchthaven. Dus hoe bereik je dan je vakantiebestemming? Nou, heel gemakkelijk! Wanneer je een vakantie naar dit Italiaanse oord boekt, vlieg je op de luchthaven van Napels. Als volgt vaar je met een ferry naar Ischia, wat ongeveer één tot anderhalf uur duurt voordat je het eiland bereikt en je vakantie in Italië écht kan gaan beginnen!

Bezienswaardigheden op het Italiaanse eiland Ischia

Ischia is het grootste eiland in de baai van Napels. De gelijknamige stad Ischia is de belangrijkste stad aan de oostkust: deze is verdeeld in Ischia Porto en Ischia Ponte. Met een overvloed aan thermale bronnen, een erfenis van haar vulkanische oorsprong, staat de stad Ischia ook wel bekend als kuuroord van het eiland!

Via mooie wandelingen langs de kust kun je een bezoek brengen aan Citara en San Montano Bay. Daarnaast heeft het eiland een belangrijke historische attractie: Castello Aragonese. Dit is een middeleeuws kasteel op een rotsachtig schiereilandje voor de kust van Ischia, in het deel Ischia Ponte. Vele vakantiegangers nemen de tijd om dit indrukwekkende kasteel te bewonderen tijdens hun vakantie in Ischia.

Hoewel Ischia vooral bekend staat om haar kuuroorden, zijn er nog tal van andere activiteiten te doen. Zo kun je naast genieten van de zon op een terrasje, diverse watersporten beoefenen en verschillende leuke uitstapjes maken. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de badplaats Forio, breng een bezoekje aan de weelderige, kleurrijke tuinen van La Mortella of ontspan een dagje aan een van de vele stranden waar je tevens prachtig kunt snorkelen in de zee. Ischia leent zich prima voor gezinnen die opzoek zijn naar een vakantie met zowel ontspanning als activiteit!

Het weer op Ischia

Vanwege de ligging aan de kust van Napels wordt het weer in Ischia erg beïnvloed door de zee. De zomers zijn heerlijk warm en zonnig met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 graden. In de maand juli kun je er genieten van wel 10 zonuren per dag! In de winter kan het af en toe flink regenen, maar over het algemeen zijn de temperaturen in die periode mild. Het wordt dan zo’n 14 graden.

Heb jij nu ook zo’n zin gekregen in een vakantie naar deze fantastische bestemming? Bekijk dan snel al onze aanbiedingen en vind jouw voordelige zonvakantie naar Italië!