JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Snorkelen en duiken in Europa » Prijsvrij Vakanties

Snorkelen en duiken in Europa

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 05-03-2023


Ben je fan van al het moois dat er onderwater te bewonderen is? Yes, wij ook! Eigenlijk maakt het niet heel veel uit waar je in Europa de zee inloopt voor een prachtige snorkel- of duiktocht: het heeft altijd iets magisch om in alle stilte van zoveel moois te genieten. Maar voor wie écht de allermooiste plekken van Europa wilt bezoeken om te duiken of snorkelen hebben wij goed nieuws: in deze blog beschrijven wij namelijk drie wel heel bijzondere locaties. Leg je duikbril dus nog héél even aan de kant om deze tips goed door te kunnen lezen.

Snorkel door het warme water van Cyprus

Het zeewater rondom Cyprus wordt nooit kouder dan zestien graden én je vindt er prachtige koraalriffen en felgekleurde visjes. Als je dit bij elkaar optelt kom je dus tot een heerlijke snorkelbestemming. De mooiste plekken om te snorkelen vind je bij Ayia Napa (Cape Greco) en Limasol (Governor’s Beach en Manolis Bay). Ben je een ervaren snorkelaar en weet je hoe je wat heftigere golven moet trotseren? Dan is de onderwaterwereld rondom de vuurtoren van Paphos ook zeker een aanrader.

Hoteltip: Napa Mermaid Suites****


Kustlijn van Cyprus

Duiken voor gevorderden in IJsland

Dat je niet alleen maar in het zuiden van Europa prachtig kunt snorkelen en duiken wordt wel bewezen door de natuur van IJsland. De natuur die je hier onderwater kunt bewonderen is zo uniek mooi, die moet je echt zien! Onze tip: boek vanuit Reykjavik een duikexcursie naar de Silfra Kloof in het Thingvellir Nationaal Park. Je wordt in anderhalf uur naar het park gereden waar je de duikuitrusting krijgt en je optimaal wordt voorbereid op al het moois dat er onderwater te zien valt. Wist je dat het zicht hier maar liefst 100 meter is?! Warme chocolademelk en een snack worden ook verzorgd tijdens de break. Let op: voor deze bestemmingen heb je wel een PADI nodig.

Hoteltip: Centerhotel Thingholt****


Silfra kloof in IJsland

Spot de mooiste vissen op Kreta

Eigenlijk kun je overal rondom Kreta prachtig snorkelen en duiken, maar er is één plek die toch wel uitzonderlijk mooi is: Elafonissos. Dit strandje vind je in het zuidwesten van Kreta, op een uurtje rijden vanuit bijvoorbeeld Paleochora. Maar ook vanuit het noordelijke Chania is het slechts 1,5 uur rijden, dus als je op Kreta bent mag deze snorkel- en duikspot niet ontbreken. Het water is hier superhelder, waardoor je een heel goed zicht hebt op alle schitterende visjes die voorbij zwemmen.

Hoteltip: Libyan Princess*****Elafonissos Beach in Kreta

We hoorden al dat je wat zwaarder ging ademen door je snorkel, want dat je na het lezen van deze tips niet kan wachten om het water in te gaan snappen wij helemaal! Welke jou ook het meest aanspreekt: we hebben er superfijne accommodaties om lekker in bij te komen van al dat moois. Dus kies jouw favoriet en ga voor de ultieme onderwaterervaring in Europa!