Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Weserbergland ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Weserbergland

In het mooie heuvellandschap, van de aan ons land grenzende Duitse deelstaat Noordrijnland-Westfalen, ligt tussen de rivier de Weser en het Eggengebergte het Weserbergland. Op nog geen 4 uur autorijden ligt hier een ongerepte natuur met onverwachte mogelijkheden voor een vakantie. In de Middeleeuwen kwamen op het kruispunt van belangrijke handelsroutes de Hanzesteden Höxter, Brakel, Warburg en Nieheim tot grote economische bloei. Prachtige vakwerkhuizen met hun fraaie gevels en erkers met kunstzinnig houtsnijwerk zijn getuigen van de vroegere rijkdom van de regio. Vakantie is in het Weserbergland eigenlijk een prachtige reis door het verleden. Deze regio in Duitsland hoort zeker thuis op jouw "to go list"!

Lees meer

Populaire vakanties Weserbergland

Wat te doen in Weserbergland

Wie op vakantie gaat naar het "Corveyer Land" kan er niet geweest zijn zonder een boottocht op de Weser te maken. Gezien vanaf de rivier toont het idyllische landschap zich op zijn mooist. Beboste bergland- en prachtige rivierlandschappen wisselen zich af met dromerige dorpen en indrukwekkende historische bouwwerken. Tussen Hann, Münden en Hameln zijn vele aanlegsteigers, zodat er naar eigen keus een boottochtje gemaakt kan worden. Fietsers die moe geworden zijn van een tocht over één de vele fietsroutes door het Corveyer Land kunnen hun benen op de boot strekken, want de fietsen gaan gratis mee aan boord. Ten slotte is een uitstapje naar Wilbadessen ook een leuke besteding van je dag in het Weserbergland. Je kunt er typisch Duitse huisjes in vakwerkstijl bewonderen en je vind er vele andere oude bezienswaardigheden. 

Actieve vakantie in het Weserbergland

Het Weserbergland, tussen het Eggegebirge en Weserbergland in Noordrijnland-Westfalen, biedt tal van mogelijkheden voor een korte of langere vakantie. Van actief tot creatief, van spectaculair tot familiair of gewoon “kort en goed”, alles kan in deze regio in het oosten van Westfalen. Sportievelingen kunnen golfen, tennissen, paardrijden en fietsen.

Een uitgebreid net fietspaden met een landschappelijk en cultuurhistorische aantrekkelijke routes maken het Weserbergland een interessante fietsregio. Ook wandelaars en natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken op ontdekkingstochten door schilderachtige rivierdalen of op de bergkam van het Eggegebergte. Wie zin heeft in alternatieven kan het landschap verkennen vanuit een kano, of leren boogschieten en nog extremer parachutespringen of Drachenfliegen. Ervaren piloten kunnen dat individueel doen, maar er staan ook deskundige leraren klaar om deze sporten te leren.

Vakantie Weserbergland: wellness, kunst en cultuur

De kuurplaatsen in het Weserbergland – Bad Driburg, Bad Hermannsborn en Nieheim – hebben een omvangrijk gezondheidsaanbod voor het welzijn van lichaam en geest. De reiziger die van cultuur houdt kan de sporen van bekende dichters volgen of in de kloosterregio Höxter-Paderborn eens een blik achter oude kloostermuren werpen. Hobbykunstenaars en zij die dat dat willen worden, kunnen kiezen uit een breed pallet cursussen. Van glas-in-lood ramen maken en porselein beschilderen tot mandenvlechten of glasblazen.

In de hele regio zijn rustige plaatsen en accommodaties voor een familievakantie. Ook aan regionale specialiteiten heeft het Weserbergland het nodige te bieden. Van individuele producten gemaakt van rood beukenhout tot brood, honing, likeur- en bierspecialiteiten tot unieke gevlochten artikelen.