Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Belgie ×
    • Brussel ×
    • Brussel ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Stedentrip Brussel

Is het tijd voor wat Belgische cultuur? Plan dan maar alvast je stedentrip naar Brussel. De hoofdstad van Belgie staat bekend om zijn stripfiguren, historische gebouwen en Bourgondische keuken. De stad legt het vaak af tegen steden als Antwerpen, maar dat is geheel onterecht. Een citytrip naar Brussel heeft juist enorm veel te bieden! Bovendien heb je het gevoel écht even weg te zijn van huis. Gezellige pleinen, sfeervolle straten en mooie uitzichtpunten maken deze stad ontzettend populair. Zowel bij locals als vakantiegangers. Waarom zou je er ook niet van genieten? Neem er een Brusselse wafel bij of een Belgisch biertje, en jouw stedentrip kan niet meer stuk. Bekijk snel alle hotels!

Lees meer

Populaire stedentrips Brussel

Bezienswaardigheden in het centrum van Brussel

Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar de Grote Markt van Brussel is een van de highlights wat je niet mag missen tijdens je stedentrip. Bewonder hier de opvallende gebouwen in Gotische stijl en tref in de zijstraten de chocolatiers waar jij je doosje te heerlijke bonbons scoort. Mocht je dol zijn op vintage winkelen en rommelmarkten bezoeken, dan ben je in Brussel ook aan het juiste adres! Snuffel rond op de rommelmarkt op het Vossenplein waar je talloze items kunt vinden. Van kleding, kunst en kleingoed tot aan decoratie, meubels en gereedschap. Als vintage liefhebber ga jij je gegarandeerd vermaken in onder andere de Blaesstraat en Hoogstraat waar je parels vindt. Denk aan gouden lampen, houten dressoirs uit de jaren 60 en vintage Levi’s jeans. Ook kent Brussel een heleboel winkelgalerijen waar je een groot aanbod aan winkels vindt. Een van de meest imponerende galerijen is de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen waar je je ogen uitkijkt.

Cultuur snuiven tijdens je citytrip?

Wil je graag de cultuur induiken tijdens je citytrip? Zoek dan de tuin van de Kunstberg op wat destijds is aangelegd voor de Wereldtentoonstelling in 1910. Of ontdek het Magritte museum waar je een kunstverzameling van de surrealistische schilder René Magritte treft. Ook is Brussel onder andere bekend om het standbeeld Manneken Pis, maar wist je dat Manneken Pis ook een zusje heeft? Jeanneke Pis, ook wel Vrouwke Pis genoemd, die hurkend en plassend te zien is bij de Beenhouwersstraat. En zo kent Brussel nog velen andere culturele bezienswaardigheden.

Wil je het centrum van Brussel eens op een andere manier ontdekken? Volg dan de Striproute. Door de stad heen zijn ruim dertig muurschilderingen te vinden van onder andere Suske & Wiske en Asterix & Obelix. Deze muurschilderingen zijn niet alleen prachtig om te zien, ze brengen je ook nog eens langs mooie bezienswaardigheden in de stad. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Restaurants Brussel: 3x leukste plekken

De stedentripbestemming is rijk aan romantische pleinen en pittoreske steegjes die uitnodigen tot een hapje en drankje. De Grasmarkt behoort tot een van die pleinen. Dit knusse plein kent vele terrasjes waar je urenlang kan natafelen. Een andere bruisende plein is de Sint Goriksplein waar je zowel buiten als binnen plaats kan nemen voor een heerlijke lunch, diner en borrel. Ook vind je hier vlakbij de Praetstraat waar je een ruime keuze hebt aan Aziatische restaurants. En tot slot de Sint Bonifaasstraat waar je een culinaire wereldreis maakt door de Afrikaanse wijk Matongé. Ervaar hier de exotische sfeer en wandel de trendy bars, cafés en restaurants tegemoet.

Vergeet je je stedentrip naar Brussel trouwens niet af te sluiten met een bezoek aan een chocolatier? Om je vingers bij af te likken!