Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Belgie ×
    • Brussel ×
    • Brussel ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Stedentrip Brussel

Is het tijd voor wat Belgische cultuur? Plan dan maar alvast je stedentrip naar Brussel. De hoofdstad van Belgie staat bekend om zijn stripfiguren, historische gebouwen en Bourgondische keuken. De stad legt het vaak af tegen steden als Antwerpen, maar dat is geheel onterecht. Een citytrip naar Brussel heeft juist enorm veel te bieden! Bovendien heb je het gevoel écht even weg te zijn van huis. Gezellige pleinen, sfeervolle straten en mooie uitzichtpunten maken deze stad ontzettend populair. Zowel bij locals als vakantiegangers. Waarom zou je er ook niet van genieten? Neem er een Brusselse wafel bij of een Belgisch biertje, en jouw stedentrip kan niet meer stuk. Bekijk snel alle hotels!

Lees meer

Populaire stedentrips Brussel

Bezienswaardigheden in het centrum van Brussel

Brussel ligt vrij centraal in het midden van België. Hoewel het officieel in Vlaanderen ligt, wordt er vooral Frans gesproken. Dat geeft juist dat echte vakantiegevoel! Brussel is ook de politieke stad van Europa. Iets wat je veel terug ziet komen in het straatbeeld. De Grote Markt is een plek waar jij je stedentrip goed begint. Op dit plein staat het gemeentehuis, dat omringd wordt door gildehuizen. Deze huizen zijn gebouwd in Vlaams-Italiaanse stijl en met goud gedecoreerd. Een lust voor het oog!

 

Wat je zeker niet mag missen bij de Grote Markt? Manneke Pis natuurlijk! Hij is wat aan de kleine kant, maar trekt altijd veel bekijks. Dit beeld is dan ook wel hét icoon van Brussel. Heb je ondertussen trek gekregen? Strijk dan neer in een restaurantje aan de Beenhouwersstraat. Ruim honderd restaurants zijn gevestigd in deze middeleeuwse steeg. Zelfs als je nog geen zin in eten hebt, is het leuk hier rond te dwalen.

 

Wil je het centrum van Brussel eens op een andere manier ontdekken? Volg dan de Striproute. Door de stad heen zijn ruim dertig muurschilderingen te vinden van onder andere Suske & Wiske en Asterix & Obelix. Deze muurschilderingen zijn niet alleen prachtig om te zien, ze brengen je ook nog eens langs mooie bezienswaardigheden in de stad. Zo sla je twee vliegen in één klap! 

Doen rondom de stad

Ga je voor een weekend of een midweek naar Brussel? Dan valt er in het centrum al heel veel te zien en te doen. Maar neem toch ook even de tijd om naar het Atomium te gaan. Dit indrukwekkende monument stelt een ijzeratoom voor, en is maar liefst 102 meter hoog. Je hebt er ongetwijfeld wel eens een foto van gezien. Boven in het monument zit een restaurant, maar er zijn ook exposities om wat meer over het gebouw te weten te komen.  

 

Wat Brussel nog meer indrukwekkend maakt? Het is een van de groenste steden van Europa. Wandel maar eens door het Jubelpark. Of bezoek het Koninklijk Paleis aan het Warandepark. Met mooi weer is het hier heerlijk op het groene gras. Haal er een Vlaams frietje bij en geniet net als de andere mensen die hier in het park voor ontspanning komen.


Vergeet je je stedentrip naar Brussel trouwens niet af te sluiten met een bezoek aan een chocolatier? Om je vingers bij af te likken!