Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Ijsland ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

IJsland is het dunst bevolkte land van Europa en beschikt over een bruisend en veelzijdig landschap. De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in Zuidwest En Zuid Ijsland. Hier is de hoofdstad Reykjavik gelegen en daarnaast vind je er verschillende actieve vulkanen, prachtige watervallen, uitgestrekte gletsjers en enorme geisers. Vanuit de hoofdstad kun je veel van de prachtige natuurverschijnselen bezoeken. De wereldberoemde Blue Lagoon met enorme thermale baden en helende modder kun je gemakkelijk vanuit Reykjavik bereiken. Een uitstapje naar deze Lagoon garandeert een ontspannen vakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Ijsland

IJsland – Een unieke belevenis

IJsland is een eiland ten noordwesten van Europa en ligt precies op de breuklijn van twee aardplaten. Het Noorse land behoort ook wel tot Scandinavië gezien de historie en de cultuur van IJsland. Hierdoor is er veel vulkanische activiteit op het eiland en onderscheid het land zich van alle andere landen. IJsland is dan ook uniek en met geen enkel ander land te vergelijken. Hier vind je nog veel ongerepte natuur en een grote verscheidenheid aan landschappen en natuurverschijnselen. Maar bovenal is het een beleving!

Overweldigend natuurschoon

De natuur van IJsland heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Deze prachtige omgeving met gletsjers, lavavelden, geisers en watervallen leent zich dan ook uitstekend voor tal van outdoor activiteiten. De bekendste geisers zijn Geysir en Strokkur en zijn te vinden in het Nationaal Park Thingvellir.

 

Een ander prachtig natuurverschijnsel is de de Gullfoss waterval en is dan ook zeker een bezoekje waard. Het water valt hier maar liefst 32 meter de diepte in, wat zorgt voor een adembenemend beeld. Maar ook een avontuurlijke gletsjerwandeling of een indrukwekkende walvissafari zijn mogelijkheden. Tussen mei en september heb je overigens de grootste kans om walvissen te spotten.

Op zoek naar het Noorderlicht

Aurora Borealis, zoals het noorderlicht of poollicht ook wel wordt genoemd, staat bij vele op de bucketlist, en terecht! Dit prachtige en magische lichtverschijnsel lijkt wel een lichtshow die aan de hemel danst. Door het sterke magnetische veld op IJsland is de kans erg groot dat je Noorderlicht hier kunt aanschouwen.

 

Typische IJslandse cultuur

Ontspan optimaal in een weldadige warmtebron of één van de fraaie meren. Ervaar de rust, ruimte en overweldigende natuur met de vrijheid van een auto en overnacht in luxe hotels of in rustieke vakantiehuizen. Wie van goed en bijzonder eten houdt kan zijn hart ophalen in IJsland, met heerlijke verse producten rechtstreeks uit de natuur.

Ontdek de hippe stad Reykjavik

Duik in het hippe uitgaansleven van Reykjavik en ontdek de vele bijzondere hoogtepunten van deze stad. Liefhebbers van kunst en cultuur zitten hier goed met het ruime aanbod aan musea. Beklim de Hallgrimskirkja kerk en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad.