Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Ijsland ×
    • Reykjavik ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Reykjavik

Dankzij de schitterende en bijzondere natuur staat een reis naar Ijsland bij vele vakantieliefhebbers op de bucketlist. Kies voor een vakantie naar Reykjavik en je zit helemaal goed! Vanuit de hoofdstad kun je de verborgen schatten van dit noordelijke land uitstekend ontdekken. De Golden Circle tour, de Blue Lagoon en de ontelbare watervallen, geisers en meren geven een unieke sfeer aan jouw vakantie in Reykjavik. En wie weet spot jij het magische noorderlicht wel tijdens jouw verblijf in deze unieke stad! Dit wordt in ieder geval een vakantie om nooit meer te vergeten, dus boek ‘m vandaag nog!

Lees meer

Populaire vakanties Reykjavik

Reykjavik vakantie: natuurfenomenen bezoeken

Het land van vuur en ijs staat bekend om haar prachtige natuurfenomenen en is een lust voor het oog. Tijdens een vakantie in Reykjavik zijn er oneindig veel plekken om te bewonderen. Zo kun je beginnen in de stad zelf, bij het Laugardalur park, deze prachtige botanische tuin nodigt uit om doorheen te wandelen. Op zoek naar meer avontuur? Ten noorden van Reykjavik vind je de tafelberg Esja, die is ontstaan door vulkanische uitbarstingen. Vanuit elk punt van de stad kun je deze berg zien, maar daarnaast kun je deze ook beklimmen. Het is een mooie wandeling naar de top die je een adembenemend uitzicht geeft over Reykjavik en de eromheen gelegen landschappen. Vooral onder locals is dit een populaire plek. Tot slot is de Golden Circle met Reykjavik als start- en eindpunt een geweldige 300 kilometerslange route. Bij het afleggen van deze route kom je langs indrukwekkende highlights zoals imposante watervallen, uitgestrekte velden, warm waterbronnen en nog veel meer moois. Het is een echte aanrader!

Bijzondere highlights van Reykjavik

Tijdens jouw vakantie in Reykjavik kun je heerlijk tot rust komen en genieten van de vele warmwaterbronnen en geisers. Net buiten Reykjavik vind je de waterbronnen van de welbekende Blue Lagoon, een enorm verwarmd bad in het hart van een lavaveld gelegen. Deze wereldberoemde plek trekt dankzij de heilzame mineralen veel wellness liefhebbers. Bovendien is het Thermale Strand van Nauthólsvik ook zeker een bezoek waard. Bij dit kunstmatig aangelegde strand wordt het koude zeewater gemengd met warm geothermisch water. Je kunt hier lekker ontspannen terwijl je baddert in het aangename bronwater. De schitterende sneeuwlandschappen en zwaveldampen in de omgeving zorgen voor een romantische sfeer tijdens jouw bezoek aan deze geweldige vakantiebestemming.

Weer & beste reistijd voor een vakantie Reykjavik

Reykjavik heeft een zeeklimaat waar het vrij koel is in de zomer, maar relatief mild in de winter. De zomermaanden halen geen hogere temperatuur als 17 graden, terwijl de temperaturen in de wintermaanden meestal niet verder zakken als -3 graden. Wat dus reuze meevalt! De beste reistijd voor een vakantie naar Reykjavik is in de maanden mei tot en met september, omdat het dan een stuk langer licht is vergeleken met de winterperiode. Het weer is dan lekker helder en zonnig. Juni, juli en augustus zijn de populairste maanden voor een vakantie naar Reykjavik, daarom raden wij mei en september aan, het is dan niet zo druk en het weer is perfect om al je gewenste uitstapjes waar te maken!

En? Komt deze bestemming op jouw bucketlist? Bekijk snel ons ruime aanbod en voor je het weet vlieg je naar deze magische vakantiebestemming in IJsland!