JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info V.A.E.

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten

Voor het laatst bijgewerkt op 24-06-2022

Wil jij graag op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Verenigde Emiraten voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Verenigde Arabische Emiraten

Het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten is op dit moment kleurcode geel. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat je weer op vakantie kunt naar onder andere Dubai en Abu Dhabi! Lees hieronder welke coronamaatregelen van toepassing zijn. 

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

Het boeken van een verre vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee. Daarom hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld-terug-garantie aan. Zo kan jij je vakantie Verenigde Arabische Emiraten onbezorgd boeken!

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan ons ruime aanbod met vakanties naar de Verenigde Arabische Emiraten en kies één van de fantastische hotels uit!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

De kleurcode van de Verenigde Arabische Emiraten is geel en dat betekent dat je er lekker naartoe op vakantie kunt! Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Jazeker! Neem een kijkje bij onze vakanties naar de Verenigde Arabische Emiraten! Er gelden voor luchthavens in de Verenigde Arabische Emiraten wel aparte regels. Voor de vliegvelden van Abu Dhabi en Dubai vind je deze hieronder. 

Aankomst Abu Dhabi:

Als je naar Abu Dhabi vertrekt en niet gevaccineerd bent moet je een negatieve PCR-test die maximaal 48 uur vóór vertrek is afgenomen kunnen overleggen. Neem de uitslag altijd op papier mee. Bij aankomst op de luchthaven van Abu Dhabi wordt nog een keer een gratis PCR-test afgenomen. Je hoeft niet in quarantaine. Ben je wel gevaccineerd of heb je een herstelbewijs niet ouder dan 30 dagen voor vertrek? Dan is een test voor vertrek niet nodig. Dit geldt ook voor iedereen onder de 16 jaar. 

Voor aankomst in Abu Dhabi doe je verstandig aan om de Al Hosn app te downloaden. Met deze app kun je jouw Nederlandse vaccinatiebewijs omzetten in een bewijs van de lokale autoriteiten. Als je volledig gevaccineerd bent meld je dan ook 5 dagen voor vertrek aan via ICA Smart Travel Service om je aankomst te registreren. 

Aankomst Dubai:
Als je niet gevaccineerd bent en naar Dubai vertrekt moet je een negatieve PCR-test die maximaal 48 uur vóór vertrek is afgenomen kunnen overleggen. Neem de uitslag altijd op papier mee. Ben je wel gevaccineerd of heb je een herstelbewijs die niet ouder is dan 30 dagen voor vertrek? Dan heb je voor Dubai geen negatieve test nodig. Dit geldt ook voor kinderen onder de 12 jaar. Het kan voorkomen dat je willekeurig wordt uitgekozen voor een coronatest bij aankomst in Dubai, houd daar rekening mee.  

Voor iedere Emiraat gelden aparte regels. Wil je meerdere emiraten combineren tijdens je vakantie? Dan vind je hier meer informatie daarover.

Wanneer reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten weer is toegestaan dien je rekening te houden met de volgende zaken:

• Negatieve coronatest

Dit geldt alleen als je niet gevaccineerd bent of geen geldig herstelbewijs hebt. Bij aankomst in Abu Dhabi of Dubai moeten deze passagiers een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 48 uur. Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Kinderen jonger dan 6 jaar of personen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.

• Gezondheidsverklaring Nederland
Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

• Vliegen vanaf Nederland
Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, laat dan bij het instappen je ingevulde gezondheidsverklaring zien. Bij thuiskomst in Nederland wordt een zelftest geadviseerd, ook als je gevaccineerd of hersteld bent. Voor meer informatie over je terugreis naar Nederland vind je op Reizen tijdens Corona.

  • Vliegen vanaf Duitsland

Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland (houd nog wel rekening met de inreisbeperkingen van je eindbestemming). Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 


- Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
- Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
- Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

  • Vliegen vanaf België

Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  • Vliegen met overstap

Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de in reisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

De richtlijnen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn als volgt:

  • Houd 2 meter afstand van elkaar. In Dubai is dit 1 meter. 
  • Mondkapjes zijn op openbare plekken verplicht.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar of personen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.
  • Voor toegang tot publieke ruimtes heb je een groen vinkje in de Al Hosn App nodig.

Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Verenigde Arabische Emiraten kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten, gebedshuizen, stranden, parken en toeristische attracties zijn open.
  • In restaurants geldt een mondkapjesplicht bij binnenkomst en vertrek. Ook hier dien je 2 meter afstand van elkaar te houden (in Dubai 1 meter). 

Top 10 Hotels in V.A.E.

Bekijk de populairste hotels en resorts in de Verenigde Arabische Emiraten op dit moment!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.