JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten » Prijsvrij Vakanties
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info V.A.E.

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten

Voor het laatst bijgewerkt op 26-01-2022

Wil jij graag op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar de Verenigde Emiraten voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Verenigde Arabische Emiraten

Het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten is op dit moment kleurcode geel. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat je weer op vakantie kunt naar onder andere Dubai en Abu Dhabi! Wel moet je voor je vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten een aantal zaken regelen voor een veilige reis. Lees hieronder welke coronamaatregelen van toepassing zijn. 

De eilanden Abu Musa en Tunb zijn rood. Dit betekent dat deze gebieden worden afgeraden. Wil je van het emiraat Abu Dhabi naar Dubai (of andersom)? Houd dan rekening met en grenscontrole. Meer info daarover vind je hieronder. 

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

Het boeken van een verre vakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee. Daarom hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij ook een terughaalgarantie en geld-terug-garantie aan. Zo kan jij je vakantie Verenigde Arabische Emiraten onbezorgd boeken!

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan ons ruime aanbod met vakanties naar de Verenigde Arabische Emiraten en kies één van de fantastische hotels uit!

Top 10 Hotels in V.A.E.

Bekijk de populairste hotels en resorts in de Verenigde Arabische Emiraten op dit moment!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Vakantiegangers zijn weer welkom in de Verenigde Arabische Emiraten! Doordat de kleurcode van de Verenigde Arabische Emiraten is veranderd naar geel kun je weer op vakantie. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Jazeker! Neem een kijkje bij onze vakanties naar de Verenigde Arabische Emiraten! Er gelden voor luchthavens in de Verenigde Arabische Emiraten wel aparte regels. Voor de vliegvelden van Abu Dhabi en Dubai vind je deze hieronder. 

Aankomst Abu Dhabi:

Als je naar Abu Dhabi vertrekt moet je een negatieve PCR-test die maximaal 48 uur vóór vertrek is afgenomen kunnen overleggen. Neem de uitslag altijd op papier mee. Bij aankomst op de luchthaven van Abu Dhabi wordt nog een keer een gratis PCR-test afgenomen. Dit geldt voor iedere inkomende reiziger. Abu Dhabi werkt met een 'groene lijst'. Of je uit een land komt op de 'groene lijst' check je hier

Als je volledig gevaccineerd bent en uit een land komt op de 'groene lijst' dan hoef je niet in quarantaine en wordt er op de 6e dag van je verblijf een 2de PCR test afgenomen. Ben je niet volledig gevaccineerd maar kom je wel uit een land op de 'groene lijst' dan moet je naast een PCR-test op de 6de dag je ook op de 9de dag van je verblijf laten testen. Quarantaine is bij negatieve uitslagen niet nodig. Als je niet uit een land uit de 'groene lijst' komt, maar je bent wel volledig gevaccineerd dan hoef je niet in quarantaine. Wel moet je jezelf nog wel even laten testen op dag 4 en 8. Als je in Abu Dhabi blijft en niet uit een land komt van de ‘groene lijst’  en niet volledig bent gevaccineerd dan moet je verplicht 10 dagen in quarantaine en wordt op de 9de dag een tweede PCR-test afgenomen die je zelf moet betalen. De autoriteiten bepalen of je de quarantaine in een hotel of in een overheidsinstelling door dient te brengen. Je krijgt bij aankomst een polsband die je verplicht dient te dragen. Hiermee wordt gekeken of de quarantaine wordt aangehouden. Personen jonger dan 18 en ouder dan 69 jaar, personen met bepaalde medische condities, en houders van diplomatieke paspoorten hoeven geen polsband te dragen.

Voor aankomst in Abu Dhabi doe je verstandig aan om de Al Hosn app te downloaden. Met deze app kun je jouw Nederlandse vaccinatiebewijs omzetten in een bewijs van de lokale autoriteiten. Als je volledig gevaccineerd bent meld je dan ook 5 dagen voor vertrek aan via ICA Smart Travel Service om je aankomst te registreren. 

Aankomst Dubai:
Als je naar Dubai vertrekt moet je een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur vóór vertrek is afgenomen kunnen overleggen. Neem de uitslag altijd op papier mee. Bij aankomst op de luchthaven van Dubai moeten reizigers die uit bepaalde landen komen een 2e PCR-test doen en zijn verplicht om in thuisquarantaine te gaan totdat het negatieve testresultaat is ontvangen.

Reizigers uit Nederland hoeven bij aankomst op de luchthaven van Dubai geen 2e PCR-test te ondergaan. Dit geldt ook voor reizigers uit andere landen. De meest actuele lijst met die landen is te vinden op de volgende website.

Voor iedere Emiraat gelden aparte regels. Wil je meerdere emiraten combineren tijdens je vakantie? Dan vind je hier meer informatie daarover.

Tests per plaatse, m.u.v. de 1e test op de luchthaven van Abu Dhabi, dien je zelf te betalen. 

Wanneer reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten weer is toegestaan dien je rekening te houden met de volgende zaken:

• Negatieve coronatest

Bij aankomst in Abu Dhabi of Dubai moeten alle passagiers een negatieve PCR-test laten zien die respectievelijk niet ouder is dan 48 en 72 uur. Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Kinderen jonger dan 6 jaar of personen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.

• Gezondheidsverklaring Nederland
Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

• Vliegen vanaf Nederland
Na een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten dien je bij terugkomst in Nederland een coronabewijs te laten zien. Dit kan een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs. Het testbewijs moet een PCR/NAAT-test zijn en niet ouder dan 48 uur voor vertrek naar Nederland. Bij een herstelbewijs mag je niet korter dan 11 dagen geleden en niet langer dan 180 dagen geleden een positieve testuitslag hebben gehad. Kinderen onder de 12 jaar kunnen zonder bewijs naar Nederland terugkeren. 

Let op: reis je terug vanuit de Verenigde Arabische Emiraten? Dan geldt er voor alle reizigers een testplicht; ook voor gevaccineerde reizigers. Bij terugkomst in Nederland dien je een negatieve PCR-test (max. 48 uur voor vertrek) of een negatieve antigeentest (max. 24 uur voor vertrek) te laten zien. 

• Vliegen vanaf Duitsland
Vliegen vanaf Duitsland naar De Verenigde Emiraten? In Duitsland geldt de 2G regel, wat betekend dat je in het bezit dient te zijn van een geldig vaccinatie- of herstelbewijs. Echter geldt er een uitzondering voor reizigers die op doorreis zijn en vliegen vanaf Duitsland. Wanneer je korter dan 12 uur in Duitsland verblijft is een negatief testresultaat ook voldoende. Ben je niet in het bezit van een geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je dus nog steeds vliegen vanaf Duitsland zolang je je voor je heen- en terugreis laat testen. Dit geldt voor reizigers vanaf 12 jaar. Op bestemming kan je je laten testen bij een van de corona testlocaties. Hou er rekening mee dat de geldigheidsduur van een PCR-test voor de terugreis naar Nederland maximaal 48 uur is en de geldigheidsduur van de antigeentest (sneltest) 24 uur.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

• Vliegen vanaf België
Wil je op vakantie naar De Verenigde Emiraten en vliegen vanaf België? Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

De richtlijnen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn als volgt:

  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapjes zijn op openbare plekken verplicht.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar of personen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.
  • Wil je van het emiraat Abu Dhabi naar Dubai of vice versa? Houd dan rekening met een grenscontrole. Op de grens moet je je autoraam openen en krijg je een EDE-scan waarbij gecheckt kan worden of je corona hebt. Blijkt deze test positief? Dan keer je terug naar het emiraat waar je verblijft en moet je 10 dagen in quarantaine. Gevaccineerde-reizigers moeten bij de grens de groene status op de Al Hosn app laten zien en niet gevaccineerde-reizigers moeten een PCR-test laten zien die niet ouder is dan 96 uur. 

Voor het niet naleven van de richtlijnen in de Verenigde Arabische Emiraten kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • De meeste hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten, gebedshuizen, stranden, parken en toeristische attracties zijn weer open, maar wel met beperkingen.
  • In restaurants geldt een mondkapjesplicht bij binnenkomst en vertrek. Ook hier dien je 2 meter afstand van elkaar te houden.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.