JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies » Waar kan ik heen op vakantie? » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de veel gestelde vragen over geboekte vakanties

 

 

Reisadviezen

Voor het laatst bijgewerkt op 16-06-2021


Wij staan te springen om weer lekker op vakantie te gaan, maar al die verschillende berichten, wat klopt er precies? Wij hebben het voor je uitgezocht! Op deze pagina proberen wij jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Laatste update

Goed nieuws! Vanaf zaterdag 15 mei worden toeristische reizen niet meer afgeraden door de Nederlandse overheid. Er is nu een reisadvies per bestemming waarbij wordt gekeken naar de situatie per land. De volgende bestemmingen zijn aangepast naar code geel, wat betekent dat je daar weer heen op vakantie kunt:  

 • Balearen (o.a. Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera)
 • Canarische Eilanden (o.a. Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura)
 • Griekse Eilanden (o.a. Kos, Rhodos, Santorini, Corfu, Zakynthos en Samos)
 • Malta
 • Portugal
 • Aruba
 • Bonaire
 • Curaçao
 • Italië
 • Duitsland
 • Oostenrijk


En er zijn er meer! Check de reisadvies pagina van jouw favoriete vakantieland.

Wij begrijpen als geen ander dat een vakantie boeken in deze tijd voor onzekerheid kan zorgen. Om deze zorgen weg te nemen hebben wij een aantal garanties toegevoegd aan onze service. Naast onze vertrouwde voorwaarden zoals boeken zonder boekingskosten, de beste klantenservice en de best deal garantie bieden wij nu ook: Terughaalgarantie, Geld terug garantie en hoef je tijdelijk géén aanbetaling te doen bij het boeken van je vakantie. Lees hier al onze garanties.

Open voor toeristen:

Waar kan je nu heen op vakantie?

Spanje - Balearen Open
Canarische Eilanden Open
Griekenland Gedeeltelijk
Aruba Open
Bonaire Open
Curaçao Open
Portugal Open
Malta Open
Nederland Open
Italië Open
Bulgarije Open
Duitsland Open
Oostenrijk Open
Cyprus Oranje
Spanje - vaste land Oranje
Frankrijk Oranje
België Oranje
Kroatië Oranje
Turkije Oranje
Marokko Oranje
Egypte Oranje
Tunesië Oranje
Dominicaanse Rep. Oranje
Verenigde Staten Oranje

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Welke vragen komen het meest voor?

We mogen weer! Een aantal bestemmingen zijn veranderd naar code geel, wat betekent dat je daar weer heen op vakantie mag. Op de reisadviespagina van jouw vakantieland vind je alle informatie die je nodig hebt voordat je op vakantie gaat. Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan.

Houd er wel rekening mee dat er op bestemming nog steeds beperkingen kunnen zijn. Zo kan het zijn dat bepaalde toeristische attracties beperkt open zijn, dat een mondkapje dragen verplicht is of dat de horeca gesloten is. De regels veranderen snel, dus zorg dat je voordat je vertrekt checkt wat de regels zijn zodat je onbezorgd van je vakantie kan genieten.

Op dit moment zijn er een aantal bestemmingen waar we weer naartoe op vakantie mogen! Momenteel zijn de volgende bestemmingen aangepast naar code geel, wat betekent dat je daar weer heen op vakantie kunt:  

 • Balearen (o.a. Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera)
 • Canarische Eilanden (o.a. Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura)
 • Griekse Eilanden (o.a.Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos, Santorini en Samos)
 • Malta
 • Portugal
 • Italië
 • Aruba
 • Bonaire
 • Curaçao
 • Duitsland
 • Bulgarije
 • Tsjechië
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Luxemburg


Voor meer bestemmingen en de meest actuele lijst check dan de website van de Nederlandse overheid.

Zodra jouw voucher klaar is voor gebruik sturen wij jou zo snel mogelijk een e-mail. Heb je de e-mail ontvangen? Het is belangrijk om de link in de e-mail te gebruiken zodat je er zeker van bent dat de voucher werkt op jouw uitgekozen reis.

Heb je een leuke vakantie gevonden? Na het invullen van je gegevens kun je in Stap 4 Betaling. van het boekingsproces, je voucher code invullen. Vervolgens wordt het voucher bedrag van je reissom afgehaald.

Voor een uitgebreide uitleg inclusief stappenplan over het gebruiken van de voucher bij Prijsvrij kun je kijken op onze voucher informatiepagina.

Inmiddels wordt er steeds meer duidelijk wanneer en waar we deze zomer heen kunnen op vakantie, het vooruitzicht ziet er goed uit! Daarom is het met onze garanties zeker al mogelijk om een vakantie voor aankomende zomer te boeken.

Ja, Prijsvrij verkoopt voornamelijk pakketreizen. Dat wil zeggen: een vlucht inclusief accommodatie en vaak ook een transfer. Naast dat het voordelig en prettig is om alles bij één aanbieder te boeken, biedt het je nu ook extra veiligheid. Je bent namelijk verzekerd van repatriëring indien er een lokale corona-uitbraak is of wanneer je bestemming als code rood wordt bestempeld. Meer informatie over zorgeloos en vertrouwd op vakantie gaan met Prijsvrij Vakanties vind je in onze voorwaarden.

De maatregelen worden bepaald door de lokale gezondheidsautoriteiten. Net als in Nederland veranderen deze maatregelen snel en worden deze nu continu aangepast. Deze autoriteiten bepalen richtlijnen en de accommodatie, luchtvaartmaatschappij of bezienswaardigheid kiest vervolgens welke maatregelen nodig zijn om deze richtlijnen te volgen. Een voorbeeld: als er in de spa van het hotel niet genoeg ruimte is om de afgesproken 1,5 meter afstand te houden kan de accommodatie er voor kiezen om deze open te stellen met beperkingen of zelfs te sluiten. Check dus kort voor vertrek wat de huidige maatregelen zijn op je bestemming.

 

Wat de richtlijnen van de autoriteiten zijn verschilt per bestemming, hiervoor hebben wij speciale informatie pagina´s gemaakt die wij up-to-date houden.

 

In het algemeen kun je vergelijkbare regels verwachten in het buitenland zoals je die in Nederland gewend bent. Afstand houden, niet met te veel mensen samen komen en het dragen van mondkapjes op bepaalde plekken. Wat dat betreft zal je vakantie niet veel anders zijn dan je verblijf in Nederland. Een ander voordeel is ook dat een vakantie zich vaak grotendeels buiten afspeelt, buiten eten op een terras of wandelen in de natuur. Wij raden je aan om dit te checken vlak voor je vertrek zodat jij goed op de hoogte bent van de regels ter plaatse.

Als je last krijgt van ziekte-verschijnselen vlak voor je vakantie kun je het beste direct laten testen bij de GGD. Mocht je besmet zijn, kun je niet op reis. Als je een reis- en annuleringsverzekering hebt afgesloten kun je daar vaak geld terug krijgen. Bijvoorbeeld bij Allianz, waarmee Prijsvrij Vakanties samenwerkt, krijg je wel geld terug als je het coronavirus hebt.

Wil je op bestemming een coronatest laten afleggen of heb je een negatieve PCR-test nodig voor je terugreis naar Nederland? Bekijk dan hier de corona testlocaties op jouw bestemming.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. En op bestemming meestal op drukke plekken of in het openbaar vervoer. 

 • Gezondheidsverklaring

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Bekijk bij de specifieke reisadviespagina van jouw vakantieland of je dit nodig hebt.

Ja, je kunt gewoon op vakantie als je via een Duitse of Belgische luchthaven naar het buitenland vliegt. Doorreizen is namelijk wel toegestaan. Ga je op vakantie naar België of Duitsland? Dan zullen er wel maatregelen en inreisbeperkingen gelden, deze informatie vind je op die specifieke reisadviespagina’s. Maar wanneer je er alleen doorheen rijdt of via een van de luchthavens vertrekt is dat geen probleem. Hou er wel rekening mee dat je aan de grens kunt worden gecontroleerd op ziekteverschijnselen en dat je wellicht een negatieve coronatest bij je dient te hebben. Deze informatie vind je op de specifieke reisadviespagina van jouw vakantieland.

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  

 • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
 • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
 • Flexibelere wachttijden.
 • Extra schoonmaak na iedere rit; aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
 • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.