JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies » Waar kan ik heen op vakantie? » Prijsvrij.nl

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Reisadviezen

Voor het laatst bijgewerkt op 25-11-2020


Wij staan te springen om weer lekker op vakantie te gaan, maar al die verschillende berichten, wat klopt er precies?  Waar kan je nog op vakantie op dit moment? Wij hebben het voor je uitgezocht! Op deze pagina proberen wij jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.


Update: 

Op dit moment kun je op vakantie naar: Aruba, Bonaire en Curacao en de Canarische Eilanden. Deze bestemmingen hebben allemaal code geel, waardoor je vakantie gewoon door kan gaan!

Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de actuele reisinformatie en adviezen per land óf vind een vakantie met de auto of dichtbij.

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de veel gestelde vragen over geboekte vakanties

Open voor toeristen:

Waar kan je nu heen op vakantie?

Nederland  
Canarische Eilanden  
Curacao  
Bonaire  
Aruba  
Griekenland  
Portugal  
Frankrijk  
Duitsland  
België  
Cyprus  
Malta  
Italië  
Spanje - vaste land  
Spanje - Balearen  
Bulgarije  
Kroatië  
Turkije  
Marokko  
Egypte  
Tunesië  
Dominicaanse Rep.  

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Welke vragen komen het meest voor?

Wanneer kan ik weer op vakantie?

Verschillende landen hebben aangegeven dat toeristen welkom zijn. In het overzicht bovenaan deze pagina zie je wanneer toeristen weer welkom zijn. Wij werken er elke dag hard aan om deze informatie up-to-date te houden. Houd er wel rekening mee dat er op bestemming nog steeds beperkingen kunnen zijn. Zo kan het zijn dat bepaalde toeristische attracties beperkt open zijn of dat je in winkels soms een mondkapje op moet. De regels veranderen snel, dus zorg dat je voor je vertrek checkt wat de regels zijn. Zodat je onbezorgd van je vakantie kan genieten.

Hoe kan ik een vakantie boeken met mijn coronavoucher?

Zodra jouw voucher klaar is voor gebruik sturen wij jou zo snel mogelijk een e-mail. Heb je de e-mail ontvangen? Het is belangrijk om de link in de e-mail te gebruiken zodat je er zeker van bent dat de voucher werkt op jouw uitgekozen reis. Kies voor een zelfde reis, of gebruik hem voor iets heel anders. Heb je een leuke vakantie gevonden? Na het invullen van je gegevens kun je in Stap 4 Betaling. van het boekingsproces, je voucher code invullen. Vervolgens wordt het voucher bedrag van je reissom afgehaald. Voor een uitgebreide uitleg inclusief stappenplan over het gebruiken van de voucher bij Prijsvrij kun je kijken op onze voucher informatiepagina.

Ik heb nog geen vakantie geboekt, kan ik al boeken?

De afgelopen tijd was er lange tijd onzekerheid over de vakanties. Lang was onbekend of wij de komende periode op vakantie zouden gaan, inmiddels is er steeds meer duidelijk en kunnen er weer vakanties plaats vinden. Misschien nog niet helemaal zoals wij het gewend waren, maar met gepaste afstand is het weer mogelijk om op vakantie te gaan. Ondanks dat er nog altijd risico’s zijn voor een vakantie in deze tijden kun je veilig een vakantie boeken. Er zijn voor vluchten en accommodaties protocollen en maatregelen om te zorgen dat je veilig kunt reizen.

Boek ik bij Prijsvrij een pakketreis?

Ja, Prijsvrij verkoopt voornamelijk pakketreizen. Dat wil zeggen: een vlucht inclusief accommodatie en vaak ook een transfer. Naast dat het voordelig en prettig is om alles bij één aanbieder te boeken, biedt het je nu ook extra veiligheid. Je bent namelijk verzekerd van repatriëring indien er een lokale corona-uitbraak is of wanneer je bestemming als code rood wordt bestempeld.

Wat als ik last heb van de maatregelen op mijn vakantie bestemming?

De maatregelen worden bepaald door de lokale gezondheidsautoriteiten. Net als in Nederland veranderen deze maatregelen snel en worden deze nu continu aangepast. Deze autoriteiten bepalen richtlijnen en de accommodatie, luchtvaartmaatschappij of bezienswaardigheid kiest vervolgens welke maatregelen nodig zijn om deze richtlijnen te volgen. Een voorbeeld: als er in de spa van het hotel niet genoeg ruimte is om de afgesproken 1,5 meter afstand te houden kan de accommodatie er voor kiezen om deze open te stellen met beperkingen of zelfs te sluiten. Check dus kort voor vertrek wat de huidige maatregelen zijn op je bestemming.

 

Wat de richtlijnen van de autoriteiten zijn verschilt per bestemming, hiervoor hebben wij speciale informatie pagina´s gemaakt die wij dagelijks up-to-date houden.

 

In het algemeen kun je vergelijkbare regels verwachten in het buitenland zoals je die in Nederland gewend bent. Afstand houden, niet met te veel mensen samen komen en het dragen van mondkapjes op bepaalde plekken. Wat dat betreft zal je vakantie niet veel anders zijn dan je verblijf in Nederland. Een ander voordeel is ook dat een vakantie zich vaak grotendeels buiten afspeelt, buiten eten op een terras of wandelen in de natuur. Daarom verwachten wij dat de hinder door de maatregelen minder groot is dan sommige mensen in eerste instantie denken. Omdat de regels snel versoepeld worden, is op dit moment nog niet te voorspellen of faciliteiten of bezienswaardigheden gesloten zijn in oktober of november. Wij raden je aan om dit te checken vlak voor je vertrek zodat jij goed op de hoogte bent van de regels ter plaatse.

Wat moet ik meenemen op vakantie?

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. En op bestemming meestal op drukke plekken of in het openbaar vervoer. 

  • Gezondheidsverklaring

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

  • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Het is verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen. Om goed voorbereid te zijn, neem je dit formulier dus mee op reis!

  • Vliegen van en naar België

Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

Wat als ik door corona klachten niet op vakantie kan?

Als je last krijgt van ziekte verschijnselen vlak voor je vakantie kun je het beste direct de huisarts bellen. Deze kan vervolgens onderzoeken of het daadwerkelijk gaat om het coronavirus. Mocht je besmet zijn, kun je niet op reis. Als je een reisverzekering hebt afgesloten kun je daar vaak geld terug krijgen. Bijvoorbeeld bij Allianz, waarmee Prijsvrij samenwerkt, krijg je wel geld terug als je het coronavirus hebt. Daarvoor heb je wel een getekende doktersverklaring nodig.

Kan ik op vakantie als ik vlieg via een Duitse of Belgische luchthaven?

Ja, je kunt gewoon op vakantie als je via een Duitse of Belgische luchthaven naar het buitenland vliegt. Ook reizigers uit Noord- en Zuid-Holland mogen gewoon via Duitsland of België vliegen. Doorreizen zijn namelijk wel toegestaan, als België of Duitsland je eindbestemming is kunnen er wél quarantaine verplichtingen gelden. Maar als je er alleen doorheen rijd of via een van de luchthavens vertrekt is dat geen probleem. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je aan de grens kunt worden gecontroleerd op ziekteverschijnselen. In verband met mogelijk extra oponthoud is het daarom aan te raden om op tijd te vertrekken. Let er ook op dat als je via België vliegt, je een Passenger Locator Form in moet vullen zoals hierboven beschreven.

Hoe is het met de transfer geregeld?

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  

  • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
  • Mondkapjes verplicht voor de chauffeurs en alle passagiers tijdens de rit naar de accommodatie.
  • Flexibelere wachttijden.
  • Extra schoonmaak na iedere rit, aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
  • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Uiteraard worden bovengenoemde richtlijnen aangescherpt als dit volgens de lokale regels nodig is. Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.