JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies » Waar kan ik heen op vakantie? » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de veel gestelde vragen over geboekte vakanties

 

 

Reisadviezen

Voor het laatst bijgewerkt op 29-11-2022


Wij staan te springen om weer lekker op vakantie te gaan, maar al die verschillende berichten, wat klopt er precies? Wij hebben het voor je uitgezocht! Op deze pagina proberen wij jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Laatste update

Alle landen in Europa hebben een groen of geel reisadvies vanuit de Nederlandse overheid gekregen. Ook zijn weer bijna alle bestemmingen buiten Europa open. Dit houdt in dat de overheid vakanties niet meer afraadt en iedereen weer heerlijk kan genieten van een welverdiende vakantie!

De 9 meest gestelde vragen

Ja, de Nederlandse overheid heeft besloten dat alle landen in Europa een groen of geel reisadvies krijgen (toeristische reizen toegestaan), daarnaast zijn ook bijna alle bestemmingen buiten Europa toegankelijk voor vakantiegangers! Op de reisadviespagina van jouw vakantieland vind je alle informatie die je nodig hebt voordat je op vakantie gaat.

Houd er wel rekening mee dat er op bestemming nog steeds beperkingen kunnen zijn. Zo kan het zijn dat bepaalde toeristische attracties beperkt open zijn of dat een mondkapje dragen verplicht is.

Gelukkig zijn bijna alle landen gewoon weer toegankelijk voor een vakantie! Dit betekent dat zij kleurcode groen of geel hebben. De kleurcodes zijn slechts een advies vanuit de Nederlandse overheid, code oranje is dus geen reisverbod en dat betekent dat je hier nog steeds naartoe kan. Als je een coronabewijs hebt, hoef je bij terugkomst uit een oranje gebied in Nederland niet in quarantaine (m.u.v. bestemmingen met een zeer hoog coronarisico).

Wij raden aan om een reisverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen ben je dan gewoon verzekerd als je op reis gaat, ook met code oranje of rood. Lees er alles over op de website van onze verzekeringspartner Allianz

Ja, zeker! Alle landen in Europa zijn op dit moment groen of geel, wat betekent dat je hier gewoon naartoe op vakantie kan. Ook zijn er weer een aantal bestemmingen buiten Europa toegankelijk voor een heerlijke vakantie.

Ja, Prijsvrij verkoopt voornamelijk pakketreizen. Dat wil zeggen: een vlucht inclusief accommodatie en vaak ook een transfer. Naast dat het voordelig en prettig is om alles bij één aanbieder te boeken, biedt het je nu ook extra veiligheid. Je bent namelijk verzekerd van repatriëring indien er een lokale corona-uitbraak is of wanneer je bestemming als code rood wordt bestempeld. Meer informatie over zorgeloos en vertrouwd op vakantie gaan met Prijsvrij Vakanties vind je in onze voorwaarden.

Gelukkig zijn de maatregelen overal ter wereld al flink verminderd en in veel landen zelfs al verleden tijd. De maatregelen worden bepaald door de lokale gezondheidsautoriteiten. Deze autoriteiten bepalen richtlijnen en de accommodatie, luchtvaartmaatschappij of bezienswaardigheid kiest vervolgens welke maatregelen nodig zijn om deze richtlijnen te volgen. Check kort voor vertrek wat de huidige maatregelen zijn op je bestemming.

 

Wat de richtlijnen van de autoriteiten zijn, verschilt per bestemming, hiervoor hebben wij speciale informatie pagina´s gemaakt die wij up-to-date houden.

Als je last krijgt van ziekte-verschijnselen vlak voor je vakantie kun je het beste direct een coronatest doen. Mocht je besmet zijn, kun je niet op reis. Als je een reis- en annuleringsverzekering hebt afgesloten kun je daar vaak geld terug krijgen.

Wil je op bestemming een coronatest laten afleggen of heb je een negatieve test nodig voor je terugreis naar Nederland? Bekijk dan hier vast een aantal corona testlocaties op jouw bestemming. Wij raden je aan om bij aankomst in het hotel te informeren naar de dichtstbijzijnde testlocatie, zodat je dit vast kunt plannen voor je terugreis.

Ja, je kunt gewoon op vakantie als je via een Duitse of Belgische luchthaven naar het buitenland vliegt. Let wel op dat er misschien andere maatregelen en inreisbeperkingen gelden dan in Nederland, deze informatie vind je op die specifieke reisadviespagina’s. 

Als je aankomt op het vliegveld van bestemming wil je natuurlijk veilig naar je hotel worden gebracht. Hieronder staan alle stappen die onze transfer partner Holiday Taxi’s heeft genomen:  

  • Kleinere capaciteit, ze rijden minder vaak met bussen en meer met privé busjes of taxi’s.
  • Flexibelere wachttijden.
  • Extra schoonmaak na iedere rit; aangeraakte oppervlakken zoals handvatten, armleuningen en gordels worden extra schoongemaakt.
  • Aanrakingen worden zoveel mogelijk vermeden, bijvoorbeeld voor betalingen en als je wilt, mag je zelf je koffer pakken.

Wil je meer lezen? Check de website van Holiday Taxi’s.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.