JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Spanje » Alle maatregelen van Spanje » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd Spanje

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de veel gestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Spanje & Canarische Eilanden

Voor het laatst bijgewerkt op 07-05-2021


Hou jij van zon, zee en strand met daarbij heerlijke tapas, paella, sangria en de mediterrane sfeer? Kies dan voor een vakantie naar Spanje. Dit geliefde vakantieland is bij velen favoriet en we staan te popelen om onze koffers weer in te pakken. Daarom houden wij de laatste ontwikkelingen met betrekking tot corona nauwkeurig in de gaten, zodat je volledig op de hoogte bent van de maatregelen in Spanje.

Actuele info Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden

Het reisadvies voor Spanje is tot half mei code oranje wat betekent dat toeristische reizen in deze periode door de Nederlandse overheid worden afgeraden. Maar goed nieuws! Na een verblijf op de Balearen (onder andere Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) hoef je vanaf 8 mei 2021 bij terugkeer in Nederland niet meer in thuisquarantaine en ook is er bij terugkeer uit deze gebieden geen testverplichting meer! Dus je kunt uiteraard al wel een vakantie naar Spanje, de Balearen of de Canarische Eilanden boeken voor aankomende zomer. Wij garanderen dat wij al onze klanten veilig thuis brengen, zo kunnen we hopelijk met zijn allen weer (veilig) genieten van een heerlijke vakantie.

Zomer 2021 naar Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden

Wij begrijpen dat het boeken van een vakantie in deze tijd voor onzekerheid kan zorgen. Daarom hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Spanje gewoon onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Dus ben jij ook zo toe aan een vakantie? Bekijk dan nu ons ruime aanbod met vakanties in Spanje en voor je het weet vlieg jij deze zomer naar de zon! Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Top 10 zomervakanties in Spanje

Bekijk hieronder de populairste hotels voor jouw zomervakantie in Spanje.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Nee, op dit moment helaas niet. Vanuit de Nederlandse overheid worden toeristische reizen naar Spanje tot half mei afgeraden. Maar het ziet er veelbelovend uit! Spanje heeft aangekondigd vanaf juni weer toeristen toe te laten, dus je kunt natuurlijk al wel een vakantie boeken voor na deze periode. Ook is er na een verblijf op de Balearen Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera vanaf 8 mei 2021 bij terugkeer in Nederland geen thuisquarantaine  en testverplichting meer nodig. 

Ja, je kan zeker al een vakantie boeken voor aankomende zomer. Reizen met een vertrek tot half mei worden afgeraden en zijn niet meer te boeken op onze website. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw zomervakantie naar Spanje onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Er vertrekken wel vluchten naar Spanje, maar toeristische reizen worden momenteel afgeraden. Daarnaast hebben de Spaanse autoriteiten gezondheidscontroles in werking gesteld voor reizigers die met het vliegtuig in Spanje aankomen. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.
Het dragen van een mondkapje is in heel Spanje verplicht. Wel zijn er een aantal uitzonderingen: kinderen onder de 6 jaar hoeven geen mondkapje op en volwassenen hoeven geen mondkapje op tijdens het sporten of als je op het strand ligt. Vraag bij je accommodatie om de actuele lokale maatregelen.

Wanneer je op vakantie gaat naar Spanje, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Zo dien je tijdens je vlucht en op de luchthavens een mondkapje te dragen. In Spanje is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar en ouder.

  • Negatieve PCR-test

Bij aankomst in Spanje en de Canarische Eilanden is het verplicht om een negatieve uitslag van een coronatest (PCR) te laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Spanje. Op het mee te nemen certificaat van de negatieve PCR-test moeten in ieder geval staan: naam, nummer reisdocument, contactgegevens testinstituut, type test en negatief resultaat. Iedereen vanaf 6 jaar moet deze test afnemen. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Spanje hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

Bij terugkomst in Nederland dien je in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag te laten zien in Nederland. Je vindt hier de corona testlocaties in Spanje. Na een verblijf in Spanje dien je bij terugkeer in Nederland 5 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 laat je je testen en als de testuitslag negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

  • Gezondheidsverklaring Spanje

Als je naar Spanje afreist is het verplicht om online een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link . Na het invullen van het formulier ontvang je een QR-code die je nodig hebt op het vliegveld. Als je het correct hebt ingevuld, kun je het formulier ondertekenen vanaf 48 uur voor je aankomst in Spanje (dus binnen 48 uur voor vertrek). Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld. Extra informatie over dit formulier vind je hier .

Let op: het is enkel mogelijk om de QR-code via de “Spain Health Travel” app te laten zien. Een geprinte QR-code wordt niet geaccepteerd. Voor reizigers zonder smartphone gelden er mogelijk uitzonderingen. Let er op dat u het formulier meerdere keren invult voor iedereen met wie u reist en niet alleen voor u zelf als hoofdboeker. Bij aankomst op de Canarische Eilanden moet een gezondheidsverklaring worden ingevuld.

  • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Het Spaanse vasteland is ook volgens de Duitse overheid een risicogebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

  • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België vanuit de meeste Nederlandse provincies aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een Belgische luchthaven dien je 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

De richtlijnen waar je je aan dient te houden tijdens een vakantie in Spanje zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapjes zijn voor iedereen (vanaf 6 jaar) verplicht in openbare ruimten en als er geen afstand gehouden kan worden.
  • Er geldt een avondklok van 23:00 uur tot 06:00 uur (behalve op de Canarische eilanden).


Let op: in sommige regio’s worden strengere maatregelen gehandhaafd. Voor het niet naleven van de richtlijnen in Spanje kun je een boete krijgen.

In Spanje is voor het hele land een lockdown ingesteld, waardoor veel faciliteiten momenteel zijn gesloten. In het hele land geldt een avondklok van 23:00 uur tot 06:00 uur. Dit kan per regio verschillen. Op doorreis in Spanje is op dit moment lastig, omdat veel regio’s zijn afgesloten.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.