JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Spanje » Alle maatregelen van Spanje » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info Spanje

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd Spanje;

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Spanje & Canarische Eilanden

Voor het laatst bijgewerkt op 04-10-2022


Spanje is als vakantieland bij velen favoriet en we staan te popelen om onze koffers in te pakken voor een welverdiende vakantie. Daarom houden wij de laatste ontwikkelingen met betrekking tot corona nauwkeurig in de gaten, zodat je volledig op de hoogte bent van de maatregelen in Spanje.

Actuele reisadvies Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden

Het reisadvies voor Spanje, inclusief de Balearen (o.a. Mallorca en Ibiza) en de Canarische Eilanden, krijgt vanuit de Nederlandse overheid een reisadvies met kleurcode groen. Je kunt dus lekker genieten van een vakantie in Spanje! Iedereen uit EU-landen en de Schengenzone hoeven bij aankomst geen coronabewijs te laten zien. Dit geldt ook voor je terugreis naar Nederland.

Top 10 hotels Spanje

Bekijk hier onze populairste hotels & resorts in het zonnige Spanje. Welke kies jij?

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Spanje, zonder coronapas! 

Wij hebben naast onze vertrouwde voorwaarden nu ook een terughaalgarantie en geld-terug-garantie, zodat je jouw vakantie naar Spanje onbezorgd kunt boeken. Lees hier alle voorwaarden over onze extra garanties.

Het dragen van een mondkapje is in Spanje alleen verplicht in het openbaar vervoer en in zorginstellingen. 

Wanneer je op vakantie gaat naar Spanje, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 • Heenreis naar Spanje

Je hoeft geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst in Spanje. 

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

Goed voorbereid terug naar Nederland? Doe dan hier de reizentijdenscorona check en kijk wat er voor jouw vakantie geldt.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

   • Vliegen vanaf België

Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

Ja, je kunt met het vliegtuig naar Spanje. Er gaan dagelijks vele vluchten naar dit vakantieland. Je kunt dus weer heerlijk genieten van de Spaanse zon! 

  De richtlijnen waar je je aan dient te houden tijdens een vakantie in Spanje zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Mondkapjes zijn voor iedereen (vanaf 6 jaar) verplicht in openbaar vervoer.
  • Er geldt een rookverbod in openbare buitenruimten indien inachtneming van minimaal 2 meter afstand niet mogelijk is. Dit geldt bijvoorbeeld op terrassen.
  • Lokale overheden mogen zelf aanvullende coronamaatregelen voordragen, wat betekent dat er per regio verschillende restricties kunnen worden ingevoerd. Check hier alle regionale maatregelen.


  Let op: in sommige regio’s worden strengere maatregelen gehandhaafd. Voor het niet naleven van de richtlijnen in Spanje kun je een boete krijgen.

  Vele faciliteiten in Spanje zijn open, dit kan wel per regio verschillen:

  • Winkels zijn geopend.
  • Restaurants, cafés en terrassen zijn geopend.
  • Hotels, appartementen en campings zijn geopend.
  • Stranden zijn toegankelijk dus je kunt heerlijk genieten van de zon!
  • Musea, theaters en attractieparken zijn toegankelijk.
  • Bioscopen, discotheken en nachtclubs zijn toegankelijk.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.