JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Spanje » Alle maatregelen van Spanje » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Spanje

Voor het laatst bijgewerkt op 2-7-2020

Yes! Na lang dromen over vakanties mogen we eindelijk weer op vakantie. Ga je op vakantie naar Spanje? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Om het makkelijk voor je te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor jouw vakantie naar Spanje op een rijtje gezet. 

Actuele reisinformatie Spanje:

Toeristische reizigers zijn weer welkom in heel Spanje! Dus ook de Balearen en de Canarische Eilanden zijn weer toegankelijk voor vakantiegangers. En er is geen verplichte quarantaine meer bij aankomst op je vakantie bestemming.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd Spanje

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Spanje?

Je kunt sinds 21 juni 2020 weer op vakantie naar Spanje. Bij aankomst hoef je niet in verplichte quarantaine.

Op vakantie naar Spanje, wat is er open?

Op 21 juni is de alarmstatus in Spanje ingetrokken. Code oranje is vervangen door code geel. Binnen Spanje zijn geen reisbeperkingen meer en ook de buitengrenzen zijn weer open. In heel Spanje gelden aangepaste regels om de hygiëne te waarborgen en bovendien speelt social distancing een belangrijke rol. Hier een kleine toelichting van wat we verwachten dat open is tijdens jouw vakantie in Spanje:
 • Supermarkten, drogisterijen en tankstations zijn open. Binnen in tankstations is een mondkapje verplicht.
 • Winkels zijn weer open, maar wel met een beperkte capaciteit van maximaal 50% als er op die manier nog wel afstand gehouden kan worden.
 • Restaurants zijn open: 50% van de binnenruimte mag gebruikt worden en terrassen mogen tot 75% gevuld zijn. Ook mag je weer met je vrienden op het terras zitten, het maximale aantal mensen in één groep is 20 personen.
 • Hotels zijn open en je hoeft gelukkig niet binnen in quarantaine te verblijven! Je kunt dus lekker je vakantiebestemming gaan ontdekken.
 • Ook zijn musea, concertzalen en theaters met een beperkte capaciteit open.
 • Je mag genieten op het strand, maar je moet wel afstand houden van andere mensen. Je mag wel met je eigen gezin of reisgezelschap (max. 20 personen) samen op het strand liggen.
 • Markten gaan open met beperking van het aantal kramen.
 • Attractieparken zijn open met een beperkt aantal bezoekers.

Wat zijn de corona maatregelen in Spanje?

De richtlijnen in Spanje zijn als volgt:
 • Houd 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar.
 • Schudt geen handen.
 • Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer. Daarnaast is een mondkapje overal (binnen en buiten) verplicht als er geen afstand gehouden kan worden.
 • Culturele activiteiten kunnen worden georganiseerd in regio's in fase 2 en 3 met een maximum aantal van 30 personen in gesloten ruimtes en 200 mensen in buitengebieden, maar je houdt je dan wel aan de afstand.
Voor het niet naleven van de richtlijnen in Spanje kun je een boete krijgen.

Kan ik met de auto naar Spanje?

Ja, er zijn momenteel geen doorreisbeperkingen meer via de tussengelegen landen België en Frankrijk. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat je aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. Ook mag je, naast met je gezin, ook weer met vrienden in de auto zitten. Als jullie samen geen huishouden vormen dienen jullie wel een mondkapje te dragen in de auto.

Met hoeveel personen mag ik in de auto in Spanje?

Je mag met het normale aantal personen in een auto reizen door Spanje. Indien samen met personen buiten het huishouden zijn mondkapjes nog wel verplicht.

Kan ik met het vliegtuig naar Spanje?

Ja, je kan met het vliegtuig naar Spanje. De Spaanse autoriteiten hebben gezondheidscontroles in werking gesteld voor reizigers die met het vliegtuig in Spanje aankomen. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo moet je een mondkapje op tijdens je vlucht en in sommige delen van de luchthavens.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Spanje?

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Als je bij Prijsvrij geboekt hebt, krijg je die van ons! Zo dien je tijdens je vlucht en op de luchthavens mondkapjes te dragen. In Spanje zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer en op andere plekken als er geen afstand gehouden kan worden. Op het strand, op het terras of als je buiten loopt hoef je geen mondkapje op. 

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Vaak moet je een gezondheidsverklaring meenemen. Deze hoef je niet aan te vragen bij de dokter, dit is gewoon een formulier die je kunt invullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Gezondheidsverklaring Spanje

Als je naar Spanje afreist is het verplicht om een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kun je gemakkelijk online invullen via deze link . Om helemaal goed voorbereid op vakantie te gaan kun je het formulier hier downloaden en schriftelijk invullen zodat je het altijd bij hebt. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Spanje!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.