Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Spanje ×
  • Costa Dorada ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Costa Dorada

De 200 km lange kuststreek in de Spaanse regio Catalonië is benoemd tot Costa Dorada. Deze costa heeft haar naam te danken aan de prachtige goudgele stranden, want Costa Dorada betekent letterlijk “Gouden Kust”. De “Gouden Kust” van Spanje trekt vanwege haar veelzijdigheid jaarlijks vele toeristen. Van een strandvakantie tot een feest-, relax- of culturele vakantie, aan deze costa vind je het allemaal! Salou staat bekend als populaire jongerenvakantie, de stad Reus is aantrekkelijk voor cultuurliefhebbers vanwege de beroemde architect Gaudí en Cambrils zorgt voor culinair genot met haar dagelijkse vismarkt! De Costa Dorada is voor vele de ideale zonvakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Costa Dorada

Costa Dorada - Geliefd door zonaanbidders

De Costa Dorada, of ook wel Costa Daurada genoemd, heeft een tal van mooie badplaatsen die tijdens de zomermaanden druk bezocht worden door toeristen. Denk aan de bekende badplaatsen Salou, Cambrils of La Pineda. Ook de wat minder bekende Montroig of Roda de Bara zijn zeer geliefd.

Vertier en plezier aan de Costa Dorada

PortAventura World is het grootste Spaanse themapark gelegen in Salou en tijdens een vakantie aan de Costa Dorada écht niet te missen. Bezoek het snelle Ferrariland of krijg een dosis adrenaline terwijl je van de engste waterglijbanen af roetsjt. Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken aan de Costa Dorada door een bezoek aan het Romeinse aquaduct "Aqüecte de les Ferreres" of aan het Nationaal Archeologisch Museum van Tarragona vol vondsten uit het Romeinse verleden.

Stranden van de Costa Dorada

De Costa Dorada wordt doorgaans druk bezocht, maar ook hier vind je nog prachtige niet-ontdekte plekjes waar je prima jouw handdoek kunt neerleggen. Verblijf bijvoorbeeld in La Pineda, een kleinere badplaats. Hou je meer van drukte? Dan is een vakantie Salou de perfecte locatie! Dansen tot in de late uurtjes en overdag relaxen op het strand zijn het dagelijkse ritme.

Blog

 • Foto
  De leukste 3 bezienswaardigheden Costa Dorada
  19 juli 2021

  Het is al jaren een populaire vakantiebestemming voor jongeren die willen feesten, maar ook gezinnen en stelletjes komen hier aan hun trekken door het veelzijdige aanbod. Maar wist je dat er ook een aantal minder bekende bezienswaardigheden aan de Costa Dorada te vinden zijn? Ontdek hier de állerleukste bezienswaardigheden aan de Costa Dorada!

  3x bezienswaardigheden Costa Dorada