JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Oostenrijk » Alle maatregelen van Oostenrijk » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Oostenrijk

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Oostenrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 21-09-2021

Droom jij helemaal weg van schitterende besneeuwde bergen, kilometerslange pistes en charmante dorpen? Dan is een wintersportvakantie naar Oostenrijk de ideale vakantiebestemming! Zo staat het vakantieland ook wel bekend als het wintersportparadijs. Wij houden de meest actuele informatie met betrekking tot corona op deze pagina voor je bij, zodat je jouw vakantie naar Oostenrijk goed kan voorbereiden. 

Actuele informatie Oostenrijk

De kleurcode voor Oostenrijk is geel. Voor een vakantie naar Oostenrijk betekent dit dat je op de heen- en terugreis een coronabewijs bij je dient te hebben. Lees hieronder welke coronabewijzen geldig zijn.

Wintersport Oostenrijk

Het boeken van een wintervakantie brengt in deze tijd veel onzekerheid met zich mee, daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal extra garanties aan onze service toe te voegen, zodat je jouw wintersportvakantie naar Oostenrijk onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Top 10 Hotels in Oostenrijk

Bekijk de populairste hotels in Oostenrijk voor jouw volgende wintersportvakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt weer op vakantie naar Oostenrijk! Om gerust je vakantie naar Oostenrijk te kunnen boeken hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ja, je kunt weer met het vliegtuig op vakantie naar Oostenrijk. Voor het inreizen gelden nog verschillende voorwaarden. Deze voorwaarden hebben wij voor je op een rijtje gezet onder het kopje 'Wat moet ik meenemen op vakantie naar Oostenrijk?'.

Ook voor autovakantie geldt een geel reisadvies. Personen die op doorreis zijn hoeven zich niet te registreren en hebben geen testbewijs nodig. Je bent verplicht in één keer door te rijden. Tankstops zijn toegestaan. Bij een overnachting gelden dezelfde reguliere inreisvoorwaarden.

Tijdens je vakantie naar Oostenrijk dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Heenreis naar Oostenrijk

Je kunt op vakantie gaan naar Oostenrijk als je een coronabewijs kan tonen (Digitaal Corona Certificaat - DCC):

- Testduur inreizen Oostenrijk: Als je geen vaccinatie- of herstelbewijs hebt dan moet je bij binnenkomst een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 72 uur of een negatieve antigeentest niet ouder dan 48 uur.

- Testduur binnen Oostenrijk: Voor gebruik binnen Oostenrijk geldt nu dat een negatieve PCR-test niet ouder dan 48 uur is, of een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 24 uur. 


De testplicht geldt niet als je al gevaccineerd bent. Een vaccinatiebewijs is geldig onder de volgende voorwaarden:

- Na je Janssen-vaccin moet je 22 dagen wachten totdat je jouw vaccinatiebewijs kunt gebruiken in Oostenrijk. Je vaccinatiebewijs is dan 270 dagen geldig.

-Als je twee prikken van andere vaccinaties hebt gehad, en dus volledig gevaccineerd bent. Ben je volledig gevaccineerd, dan kun je vanaf de dag van de 2e vaccinatie meteen inreizen. Je vaccinatiebewijs is dan 360 dagen geldig.

De testplicht geldt ook niet als u in de afgelopen 6 maanden hersteld bent van COVID-19.

Gele vaccinatieboekje

Het gele vaccinatieboekje ‘Internationaal Bewijs van Inenting’ wordt door de Oostenrijkse autoriteiten geaccepteerd als vaccinatiebewijs tegen COVID-19.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie, test- of herstelbewijs):

- Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA. Of;

- Een testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). De negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. De negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;

- Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. De positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Het herstelbewijs moet afgegeven zijn door een EU-lidstaat.

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. Mondkapjes zijn vanaf 12 jaar verplicht in OV, winkels en openbare ruimtes of wanneer de 2 meter afstandsregel niet kan worden aangehouden. In de hoofdstad Wenen moeten personen van 6 jaar of ouder in openbare gelegenheden kunnen aantonen gevaccineerd, getest of genezen te zijn. Voor de rest van Oostenrijk geldt dit voor personen van 12 jaar of ouder.


• Gezondheidsverklaring Nederland
Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

• Gezondheidsverklaring Oostenrijk
Als je naar Oostenrijk afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk invullen via dit online formulier.

• Vliegen vanaf Duitsland
Vliegen vanaf Duitsland naar Oostenrijk? Je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

• Vliegen vanaf België
Wil je op vakantie naar Oostenrijk en vliegen vanaf België? Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

De richtlijnen in Oostenrijk zijn als volgt:

 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.
 • Binnen mag je met max. 4 volwassenen en 10 minderjarige kinderen zijn.


Voor het niet naleven van de richtlijnen in Oostenrijk kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

 • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit.
 • Winkels zijn open in alle regio's tot 21:00 uur.
 • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open.
 • Restaurants zijn open met een bezetting van 75%.
 • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.