JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Oostenrijk » Alle maatregelen van Hongarije » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Oostenrijk

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Oostenrijk

Voor het laatst bijgewerkt op 10-06-2021

Wil jij graag op vakantie naar Oostenrijk? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Oostenrijk voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Oostenrijk

De kleurcode voor Oostenrijk staat weer op geel! Dat betekent goed nieuws voor een vakantie naar Oostenrijk. Bij terugkeer vanuit Oostenrijk hoef je nu niet meer in quarantaine en hoef je ook geen negatief testresultaat meer te laten zien. Let op: voor het inreizen naar Oostenrijk geldt, behalve als je bent gevaccineerd, nog steeds een testverplichting. Je wordt bij aankomst in Oostenrijk getest op eigen kosten. Ook de online registratie is nog steeds verplicht.

Top 10 Hotels in Oostenrijk

Bekijk de populairste hotels in Oostenrijk voor jouw volgende vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt weer op vakantie naar Oostenrijk! Om gerust je vakantie naar Oostenrijk te kunnen boeken hebben wij een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ja, we kunnen vanaf 10 juni weer op vakantie naar Oostenrijk! De kleurcode is dan gewijzigd van oranje naar geel.

Daarnaast hebben de luchthavens richtlijnen opgesteld om social distancing na te kunnen leven en ook zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Ook voor autovakantie geldt een geel reisadvies. Personen die op doorreis zijn hoeven zich niet te registreren en hebben geen testbewijs nodig. Je bent verplicht in één keer door te rijden. Tankstops zijn toegestaan. Bij een overnachting gelden dezelfde regulier inreisvoorwaarden.

Tijdens je vakantie naar Oostenrijk dien je rekening te houden met de volgende zaken:

• Negatieve coronatest

Het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid is weer op geel, dat betekent dat je bij terugkomst in Nederland geen negatief testresultaat nodig hebt en ook niet meer in quarantaine hoeft. Bij aankomst moeten alle passagiers een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 72 uur, of een antigeentest die niet ouder is dan 48 uur. Lukt dit niet op tijd? Dan moet je bij aankomst in Oostenrijk een test doen binnen 24 uur. Iedereen ouder dan 13 jaar dient zich online te registreren. Na de registratie ontvang je per e-mail een bevestiging die je bij aankomst aan de Oostenrijkse autoriteiten moet kunnen laten zien.

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Oostenrijk zijn gecertificeerde FFP2 mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes vanaf 14 jaar. Verplicht (vanaf 14 jaar) zijn gecertificeerde FFP2 mondkapjes in OV, winkels en openbare ruimtes of wanneer de 2 meter afstandsregel niet kan worden aangehouden. Voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar voldoet een gewoon mondkapje.

• Gezondheidsverklaring Nederland
Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

• Gezondheidsverklaring Oostenrijk
Als je naar Oostenrijk afreist dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kun je gemakkelijk invullen via dit online formulier.

• Vliegen vanaf Duitsland
Vliegen vanaf Duitsland naar Oostenrijk? je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

• Vliegen vanaf België
Wil je op vakantie naar Oostenrijk en vliegen vanaf België? Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

De richtlijnen in Oostenrijk zijn als volgt:

  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.
  • Binnen mag je met max. 4 volwassenen en 10 minderjarige kinderen zijn.


Voor het niet naleven van de richtlijnen in Oostenrijk kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit. De lokale regering heeft speciale protocollen opgesteld zodat iedereen van een veilige vakantie kan genieten! Bij het inchecken zal de temperatuur worden gemeten en dien je een gezondheidsverklaring te ondertekenen.
  • Winkels zijn open in alle regio's tot 21:00 uur.
  • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open.
  • Restaurants zijn open (vaccinatie- of negatief testbewijs) tot 22:00 uur. Binnen maximaal 4 per tafel, buiten maximaal 10 volwassenen (tenzij uit hetzelfde huishouden).
  • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.