JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Denemarken » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Denemarken

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Denemarken

Voor het laatst bijgewerkt op 29-06-2022

Kun je niet wachten op een vakantie naar Denemarken? Houd dan goed de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten. Om je daarbij te helpen hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Denemarken voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Denemarken

De kleurcode voor Denemarken staat op dit moment op groen. Dit betekent dat je op vakantie kunt naar deze bestemming! Sterker nog, er gelden geen inreisbeperkingen meer voor Denemarken. Let's go! 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Denemarken. Veel inreisbeperkingen zijn opgeheven. Daarover lees je hieronder meer!

Jazeker, je kunt naar Denemarken met het vliegtuig. Bekijk onderstaande informatie waar je aan moet denken bij vertrek en terugkomst van je vakantie.

Ook gelden er op de luchthavens richtlijnen om social distancing na te kunnen leven en zijn mondkapjes voor personeel en passagiers verplicht. Op de luchthaven en in het vliegtuig dien je dus een mondkapje te dragen.

Jazeker, er gelden geen inreisbeperkingen meer voor Denemarken! 

Voor een vakantie naar Denemarken hoef je geen test of bewijs te overleggen, ook als je niet-gevaccineerd bent. Handig! 

Je Nederlandse coronabewijs is in Denemarken geldig voor toegang tot restaurants of andere faciliteiten. De geldigheid van een coronabewijs in Denemarken is 9 maanden na de 2de vaccinatie. Voor eerder besmette personen is het coronabewijs geldig vanaf dag 11 na een positieve PCR test. Als je al een 3e vaccinatie hebt gehad, dus een booster, dan is het coronabewijs voorlopig geldig. 


Terugreis Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Voor meer informatie over je reis naar Nederland vind je op Reizen tijdens Corona.

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen, zoals in het openbaar vervoer en publieke ruimtes. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen.

  • Vliegen vanaf Duitsland

Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland (houd nog wel rekening met de inreisbeperkingen van je eindbestemming). Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 


- Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
- Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
- Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.


• Vliegen vanaf België

Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

De richtlijnen in Denemarken zijn als volgt:

  • Een afstand van 2 meter dient te worden aangehouden.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Ook in het openbaar vervoer. 


Voor het niet naleven van de richtlijnen in Denemarken kun je een boete krijgen.

Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn open.
  • Winkels zijn open.
  • Musea, theaters, bioscopen en attractieparken zijn open.
  • Restaurants zijn open.
  • Ferries varen met beperkte capaciteit, controleer dit bij de betreffende maatschappij.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.