Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Denemarken ×
    • Kopenhagen ×
    • Kopenhagen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Stedentrip Kopenhagen

Velkommen til København! Kopenhagen is upcoming: deze prachtige stad ligt in het oosten van Denemarken in de regio Seeland. Deze - in verhouding - kleine stad staat vooral bekend om het standbeeld van de Kleine Zeemeermin, de beroemde Nyhavn met de gekleurde huisjes aan het water en Tivoli, het pretpark midden in de stad. Maar deze stad heeft nog veel meer te bieden. Tijdens jouw stedentrip heb je genoeg tijd om alle plekken die deze stad een must-see maken te bezoeken. Denk hierbij aan de winkelstraat Strøget, ’s werelds langste autovrije straat óf de hippie community Christiania. Al snel zal je verliefd worden op deze prachtige stad. Pak je koffer maar vast in, want Kopenhagen wacht op je!

Lees meer

Populaire stedentrips Kopenhagen

Waarom een weekendje weg naar Kopenhagen?

Vraag je je af waarom juist Kopenhagen zo’n leuke bestemming voor een stedentrip is? De gemoedelijke sfeer en Scandinavische frisheid zijn hier de voornaamste redenen voor. Deze combinatie van kwaliteiten verzekert je van een onvergetelijk weekendje weg. De stad zelf is schoon, het openbaar vervoer is goed geregeld en er is van alles te zien en te beleven. Hoewel het weer er vaak aangenaam en zonnig is, hoef je geen tropische temperaturen te verwachten. Maar ook dat is geen probleem in Kopenhagen: de stad kent namelijk talloze knusse barretjes en restaurants om lekker op te warmen.   

Musea in Kopenhagen

Ben jij een echte kunstliefhebber of wil jij alles over de geschiedenis van een stad weten? Kopenhagen beschikt, zoals iedere grote stad, over tal van verschillende musea. Het SMK – The National Gallery of Denmark – is een van de best bezochte musea van deze stad. Het museum leert je alles over Deense kunst van de afgelopen 700 jaar. Is het mooi weer tijdens jouw stedentrip? Bezoek dan het Frilandsmuseet. Dit openluchtmuseum ligt iets ten noorden van de stad. Hier bevind je je letterlijk in een stukje geschiedenis van onze noorderburen. Je loopt door oude huizen en ziet hoe boerderijen vroeger werden gebouwd en ingericht. Een absolute aanrader met kinderen! De toegang tot dit museum is gratis en een bezoekje kan eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw weekendje in Kopenhagen.

Winkelen in Kopenhagen

Niet schrikken: het is algemeen bekend dat de Scandinavische prijzen een stukje hoger liggen dan in Nederland. Dit is echter geen enkele reden om niet te gaan shoppen tijdens je korte verblijf in Kopenhagen. In de vele zijstraatjes van winkelstraat Strøget vind je goedkopere winkeltjes en ook kun je de sale (“salg” in het Deens) goed in de gaten houden. Daarnaast is alleen kijken ook de moeite waard. Je vindt de meest luxueuze warenhuizen in de grote winkelstraten, waar je je ogen uitkijkt.

Nieuwsgierig geworden naar een stedentrip of weekend Kopenhagen? Vanaf Amsterdam vlieg je in minder dan 1,5 uur naar de Deense hoofdstad. Eenmaal aangekomen kun je het centrum gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Daarnaast staan er taxi’s klaar op de luchthaven die je zo bij jouw hotel afzetten. Heb jij jouw favoriete hotel al uitgezocht?