Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Denemarken ×
    • Kopenhagen ×
    • Kopenhagen ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Stedentrip Kopenhagen

Velkommen til København! Kopenhagen is upcoming: deze prachtige stad ligt in het oosten van Denemarken in de regio Seeland. Deze, in verhouding kleine stad staat vooral bekend om het standbeeld van de Kleine Zeemeermin, de bekende Nyhavn met de gekleurde huisjes aan het water en Tivoli, het pretpark midden in de stad. Maar deze stad heeft nog veel meer te bieden! Tijdens jouw stedentrip heb je genoeg tijd om alle plekken die deze stad een must-see maken te bezoeken. Denk hierbij aan de winkelstraat Strøget, ’s werelds langste autovrije straat óf de hippie community Christiania. Al snel zal je verliefd worden op deze prachtige stad. Pak je bagage maar vast in, want Kopenhagen wacht op je!

Lees meer

Populaire stedentrips Kopenhagen

Winkelen in Kopenhagen

De Scandinavische prijzen schrikken veel vakantiegangers af. Het is algemeen bekend dat de prijzen bij onze noorderburen een stuk hoger liggen dan in Nederland. Dit is echter geen enkele reden om niet te gaan shoppen. In de vele zijstraatjes van winkelstraat Strøget vind je goedkopere winkeltjes en ook kun je de sale “salg” in het Deens goed in de gaten houden. Daarnaast is alleen kijken ook de moeite waard. Je vindt de meest luxueuze warenhuizen in de grote winkelstraten, hier kijk je je ogen uit!

Voel je weer kind in LEGOLAND® Billund

Naast alle bezienswaardigheden in Kopenhangen is een van de grootste attracties van Denemarken LEGOLAND®. Dit gehele park is gemaakt van, je raadt het al, LEGO! Naast het urenlang knutselen met LEGO-steentjes zijn er ook diverse attracties aanwezig, zo is er een grote wildwaterbaan en een uitgebreide giftshop.

Musea in Kopenhagen

Ben jij een echte kunstliefhebber of wil jij alles over de geschiedenis van een stad weten? Kopenhagen beschikt, zoals iedere grote stad over tal van verschillende musea. Het SMK – The National Gallery of Denmark – is een van de best bezochte musea van deze stad. Het museum leert je alles over Deense kunst van de afgelopen 700 jaar. Is het mooi weer? Bezoek dan het Frilandsmuseet, dit openluchtmuseum ligt iets ten noorden van de stad. Hier bevind je je in een stukje geschiedenis. Je loopt door oude huizen, maar ziet ook hoe vroeger boerderijen waren gebouwd en ingericht. Een absolute aanrader met kinderen! De toegang tot dit museum is gratis.

 

Nieuwsgierig naar een stedentrip of weekend Kopenhagen geworden? Vanaf Amsterdam vlieg je in minder dan 1,5 uur naar de Deense hoofdstad. Eenmaal aangekomen kun je of gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum komen. Daarnaast staan er taxi’s klaar op de luchthaven die je zo bij jouw hotel afzetten. Heb jij jouw favoriete hotel al uitgezocht?