Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Denemarken ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Denemarken

Van alle landen ter wereld is Denemarken het land met de meest gelukkige inwoners. Ga op avontuur en ontdek zelf wat de Denen zo gelukkig maakt tijdens je vakantie in Denemarken! De Denen hebben zelfs een woord dat de sleutel tot geluk vormt, maar geen directe betekenis heeft: hygge (spreek uit huuge). Dat vrij vertaald zoiets als geluk of gezelligheid betekent. Ervaar zelf jouw ultieme hygge en bezoek de kleine zeemeermin in Kopenhagen op het grootste eiland Seeland, of geniet van de schitterende natuur die je o.a. in Zuid-Denemarken en Midden-Jutland vindt. Of je nu met de auto een rondreis maakt door het hele land of met het vliegtuig een kleiner gedeelte bezoekt: het Deense geluk werkt aanstekelijk. De kans is dus groot dat het niet bij één vakantie in Denemarken zal blijven.

Lees meer

Populaire vakanties Denemarken

Uitgestrekte natuur

Denemarken is de ideale vakantiebestemming voor ware natuurliefhebbers. Het noordelijke vakantieland behoort tot Scandinavië en heeft de mooiste natuurparken en UNESCO Werelderfgoederen. Zo bezoek je bijvoorbeeld het indrukwekkende Geopark Odsherred in Seeland, of laat je je overdonderen door het natuurschoon van nationaal park Vadehavet in Zuid-Denemarken. Bezoek je meerdere plekken in Denemarken? Dan waan je je tijdens de reis van de ene naar de andere plek al in een waar openluchtmuseum. 

Denemarken met kinderen

Vlakbij Legoland vind je de Givskud Zoo, waar je met het hele gezin een heerlijke dag hebt vol dierenplezier en speeltuinen. Deze dierentuin is ook het thuis van meerdere met uitsterven bedreigde diersoorten, zoals de Aziatische olifant en de witte neushoorn. Ook vind je in Denemarken de prachtigste plekken voor een kajaktocht en de mooiste accommodaties middenin de natuur waar de kinderen zich dagenlang kunnen vermaken. 

Het klimaat van Denemarken

Het Deense klimaat laat zich goed vergelijken met het Nederlandse klimaat: de zomers zijn niet al te warm en aangenaam, en de winters zijn mild en verlopen veelal rustig. Wel kent Denemarken aanzienlijk meer zonuren per jaar dan Nederland en regent het er minder, wat het een perfecte bestemming voor een actieve vakantie maakt. Voor meer handige informatie over het vakantieland Denemarken vind je in onze Prijsvrij Vakantiewijzer.

 

Ben je op zoek naar een vakantie met zowel rust als avontuur? Denk dan eens aan een vakantie naar Denemarken en ontdek zelf wat de lokale bevolking zo gelukkig maakt.

Blog

 • Foto
  De 3 leukste dingen aan Denemarken
  06 oktober 2021

  Een land dat over de mooiste natuur, vriendelijkste bewoners, lekkerste eten én mooiste winkels beschikt verdient natuurlijk een geheel eigen blog. Daarom vandaag: de 3 leukste dingen aan Denemarken, gerangschikt van het allerleukst tot minstens net zo leuk ;-)

  De 3 leukste dingen aan Denemarken