JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies België » Alle maatregelen van België » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor België

Voor het laatst bijgewerkt op 05-03-2021

Wij kunnen net als jij niet meer wachten om op vakantie te gaan, maar kunnen goed begrijpen dat je graag wilt weten wat je kan verwachten tijdens je vakantie in België. Daarom vind je op deze pagina alle informatie bij elkaar en houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen..

Actuele informatie België

Op dit moment is er voor alle bestemmingen een code oranje van toepassing, dit betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden door de Nederlandse Overheid. Daarom zijn alle buitenlandse reizen, dus ook vakanties naar ons buurland België, in deze periode niet meer bij ons te boeken. Je kunt uiteraard wel alvast je zomervakantie boeken, dat is een fijn vooruitzicht

Vooruitzicht naar een zorgeloze zomer

Wil jij er deze zomer op uit, maar blijf je liever wat dicht bij huis? Ga dan op vakantie naar België. Een vakantie in België is veelzijdiger dan je denkt met bijzondere steden zoals Brugge en Antwerpen, adembenemende natuur in de Belgische Ardennen en interessante culturele bezienswaardigheden. In de zomer is het zelfs heerlijk vertoeven aan de Belgische kust: met je eigen auto reis je af naar je vakantiebestemming, en ben je er even helemaal tussenuit. Daarvoor hoef je niet in het vliegtuig te stappen!


Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd België

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Top 5 Hotels in België

Bekijk de populairste hotels en campings in België voor aankomende zomer.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar België?

Op dit moment geldt er code oranje voor heel België. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Dit reisadvies is geldig tot eind maart 2021, maar je kunt natuurlijk al wel vooruitkijken naar een fijne zomervakantie.

 

Wanneer je nu een vakantie naar België boekt voor deze zomer kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je op onze vroegboek informatiepagina.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar België?

Wanneer we weer op vakantie kunnen, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Het dragen van een mondkapje is in België verplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder.

  • Negatieve coronatest

Ook voor een vakantie naar België is een negatieve coronatest verplicht. Uiterlijk 72 uur voor je vertrek naar België dien je een PCR-test af te nemen. De negatieve testuitslag dien je te kunnen tonen bij aankomst in België. Wanneer je via ons je vakantie boekt zal je vlak voor vertrek meer informatie ontvangen waar je deze test kunt afnemen.

  • Gezondheidsverklaring België

Naast de negatieve testuitslag dien je ook een Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier moet uiterlijk 48 uur voor aankomst in België invullen. Let op: dit formulier hoef je alleen in te vullen wanneer je langer dan 48 uur in België verblijft, voor een korte citytrip is dit dus niet nodig. Aan de hand van dit formulier wordt er bepaald of je in quarantaine moet na je aankomst in België.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in België!

Op vakantie naar België, wat is er open?

Ben je benieuwd naar hoe het dagelijkse leven er in België op dit moment uitziet? Wij hebben dit voor je uitgezocht, zodat je precies weet wat je kunt verwachten tijdens je vakantie.

  • Winkels zijn geopend met een beperkte capaciteit en er wordt gevraagd om individueel te winkelen en rekening te houden met een maximaal verblijf van 30 minuten per winkel.
  • Horeca is gesloten, maar je kunt wel gebruik maken van afhalen en thuisbezorging tot uiterlijk 22.00 uur. Verblijf je in een hotel? Dan kun je alleen gebruik maken van roomservice.
  • Musea zijn geopend en vanaf 13 februari 2021 zijn de buitenverblijven van dierenparken en natuurgebieden ook weer geopend.

Wat zijn de corona maatregelen in België?

In België worden de volgende richtlijnen nageleefd:

  • Net als in Nederland moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Je mag met maximaal 4 personen bij elkaar komen.
  • het is verplicht een mondkapje te dragen op de meeste openbare plaatsen.
  • Er geldt er een avondklok van 00.00 tot 05.00 uur.

Is het dragen van een mondkapje verplicht in België?

Het dragen van een mondkapje is in heel België verplicht. Dit is verplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder op (bijna) alle openbare gelegenheden en op plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kunt houden.

Kan ik met de auto naar België?

Ja, je kunt met de auto naar België. Er zijn inreisbeperkingen met de auto. Er worden grenscontroles gedaan, omdat niet-noodzakelijke reizen niet zijn toegestaan. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en in het bezit bent van de juiste papieren.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.