JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies België » Alle maatregelen van België » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd België

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor België

Voor het laatst bijgewerkt op 17-09-2021

Wij kunnen net als jij niet meer wachten om op vakantie te gaan, maar kunnen goed begrijpen dat je graag wilt weten wat je kan verwachten tijdens je vakantie in België. Daarom vind je op deze pagina alle informatie bij elkaar en houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Actuele informatie België

Goed nieuws! De kleurcode van België is gewijzigd naar geel, wat betekent dat je hier weer naartoe op vakantie kan. 

Top 5 Hotels in België

Bekijk de populairste hotels en campings in België voor aankomende zomer.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

We mogen weer op vakantie naar België! Het reisadvies van België is gewijzigd naar kleurcode geel. Je dient voor de heenreis een coronabewijs bij te hebben in de vorm van een vaccinatiebewijs, coronatest of herstelbewijs. Vanaf 8 augustus dien je ook voor de terugreis naar Nederland een coronabewijs bij te hebben. Na een verblijf in België hoef je bij terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine.

Wanneer je nu een vakantie naar België boekt voor deze zomer kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je op onze garantie informatiepagina.

Ja, je kunt met de auto naar België. 

Het dragen van een mondkapje is in België alleen verplicht in openbare gelegenheden, zoals winkels en het openbaar vervoer. Als je rondloopt in een restaurant moet je ook een mondkapje dragen. Als je aan tafel zit mag deze weer af. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 12 jaar. 

Wanneer je op vakantie gaat naar België, dien je de volgende dingen mee te nemen:

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. 

 • Coronatest, vaccinatie of herstelbewijs

Voor een vakantie naar België dienen alle reizigers vanaf 12 jaar en ouder voor de heenreis een coronatest, vaccinatiebewijs of herstelbewijs bij te hebben. Vanaf 8 augustus dien je ook voor de terugreis naar Nederland een coronabewijs bij te hebben. Na een verblijf in België hoef je bij terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine.

Je kunt naar België reizen met een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) als:

 • Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
 • Je kunt laten zien dat je hersteld bent van corona. Een herstelbewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test afgegeven zijn. Of;
 • Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 72 uur vóór aankomst).

Verblijf je minder dan 48 uur in België? Dan is een test niet nodig.

Met de Corona Check app kun je het Digitaal Corona Certificaat aanmaken en gemakkelijk mee op reis nemen. Als je aan een van bovenstaande regels voldoet hoef je niet in quarantaine en kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder documenten naar België reizen.

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar België hebt geboekt en wil een coronatest afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test voor je heenreis. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Coronabewijs terugreis naar Nederland (Digitaal Corona Certificaat - DCC)

Je kunt naar Nederland reizen met een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) als:

 • Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
 • Je kunt laten zien dat je hersteld bent van corona. Een herstelbewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test afgegeven zijn. Of;
 • Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 48 uur vóór aankomst), of;
 • Je een negatieve antigeentest (sneltest) hebt afgelegd (niet ouder dan 24 uur vóór aankomst).


Met de Corona Check app kun je het Digitaal Corona Certificaat aanmaken en gemakkelijk mee op reis nemen. Als je aan een van bovenstaande regels voldoet hoef je niet in quarantaine en kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder documenten naar Nederland reizen.

 • Public Health Passenger Locator Form

Naast een negatieve coronatestuitslag dien je ook een Passenger Locator Form in te vullen als je langer dan 24 uur in België verblijft. Dit formulier dien je uiterlijk 48 uur voor aankomst in België in te vullen. Aan de hand van dit formulier wordt er bepaald of je in quarantaine moet na je aankomst in België. Meer informatie over het PLF vind je hier.

In België worden de volgende richtlijnen nageleefd:

 • Net als in Nederland moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
 • Het is verplicht een mondkapje te dragen op de meeste openbare plaatsen en in het openbaar vervoer. 

Let op: in Brussel zijn de coronaregels strenger, omdat hier nog de meeste besmettingen plaatsvinden. 


Accommodaties

Hotels, appartementen, vakantieparken en campings zijn geopend.


Winkels 

In winkels gelden er geen restricties meer, afgezien van het dragen van een mondkapje, dit is nog wel nodig. Ook in winkelcentra.


Restaurants en terrassen

Restaurants, cafés en discotheken zijn weer open. Horeca eigenaren mogen zelf weer hun openingstijden bepalen. Je hoeft geen mondkapje op aan tafel, alleen als je je verplaatst voor een toiletbezoek of om te betalen.


Entertainment

Evenementen en culturele voorstellingen zijn weer toegestaan. Bruiloften, uitvaarten en erediensten mogen worden bijgewoond zonder een maximum aantal personen. Voor dit soorten diensten is een mondkapje nog wel verplicht. Verder zijn buitenspeeltuinen, dierenparken, pretparken (buitendelen) en musea weer geopend en rommel- en brocantemarkten zijn weer toegestaan. Ook zijn de zwembaden, schoonheidssalons en kappers open. Dansfeesten zijn toegestaan op vertoon van een individuele uitnodiging op privé feesten. 

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.