JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies België » Alle maatregelen van België » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd België

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor België

Voor het laatst bijgewerkt op 16-06-2021

Wij kunnen net als jij niet meer wachten om op vakantie te gaan, maar kunnen goed begrijpen dat je graag wilt weten wat je kan verwachten tijdens je vakantie in België. Daarom vind je op deze pagina alle informatie bij elkaar en houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Actuele informatie België

Op dit moment is er voor België nog code oranje van toepassing. Wat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden door de Nederlandse overheid. Maar het ziet er veelbelovend uit, want het gaat steeds beter in België waardoor er ook steeds meer maatregelen versoepeld worden.

Top 5 Hotels in België

Bekijk de populairste hotels en campings in België voor aankomende zomer.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er code oranje voor heel België. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden, maar je kunt natuurlijk al wel vooruit kijken naar een fijne zomervakantie!

 

Wanneer je nu een vakantie naar België boekt voor deze zomer kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je op onze garantie informatiepagina.

Je kunt met de auto naar België, maar omdat België op dit moment een negatief reisadvies heeft dien je, voordat je terugkeert naar Nederland, een negatieve coronatest af te leggen in België en bij terugkomst in Nederland is er een quarantaineverplichting.

Het dragen van een mondkapje is in heel België verplicht. Dit is verplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder op (bijna) alle openbare gelegenheden  en op plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kunt houden.

Wanneer we weer op vakantie kunnen, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Het dragen van een mondkapje is in België verplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder.

  • Negatieve coronatest

Ook voor een vakantie naar België is een negatieve coronatest verplicht. Uiterlijk 72 uur voor je vertrek naar België dien je een coronatest af te nemen. De negatieve testuitslag dien je te kunnen tonen bij aankomst in België. Wanneer je via ons je vakantie boekt zal je voor vertrek informatie ontvangen waar je deze test kunt afnemen.


Bij terugkomst in Nederland dien je een negatieve coronatestuitslag te laten zien. Na een verblijf in België dien je bij terugkeer in Nederland 5 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 laat je je testen en als de testuitslag negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

  • Public Health Passenger Locator Form

Naast een negatieve coronatestuitslag dien je ook een Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier dien je uiterlijk 48 uur voor aankomst in België in te vullen. Aan de hand van dit formulier wordt er bepaald of je in quarantaine moet na je aankomst in België. Meer informatie over het PLF vind je hier.

In België worden de volgende richtlijnen nageleefd:

  • Net als in Nederland moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Het is verplicht een mondkapje te dragen op de meeste openbare plaatsen en in het openbaar vervoer.
  • De groep van mensen die elkaar buiten mogen ontmoeten wordt overdag beperkt tot maximaal 10 personen.
  • Er geldt een samenscholingsverbod waarbij je tussen 00:00 en 05:00 uur enkel in een openbare ruimte met maximaal 3 personen of met personen uit het eigen huishouden mag samenkomen.


Accommodaties

Hotels, appartementen, vakantieparken en campings zijn geopend.


Winkels 

Winkels zijn geopend met beperkte capaciteit, maar men mag weer zonder afspraak winkelen! Ook hoeft er niet langer alleen gewinkeld te worden, twee mensen uit hetzelfde huishouden mogen samen winkelen. 


Restaurants en terrassen

Restaurants en cafés mogen weer open! Van 05:00 tot 23:30 uur kun je genieten van een hapje en een drankje. Je mag met maximaal 4 personen in totaal aan een tafel zitten. Of met mensen met wie je samenwoont. Je hoeft geen mondkapje op aan tafel, alleen als je je verplaatst voor een toiletbezoek of om te betalen.


Entertainment

Evenementen en culturele voorstellingen tot maximaal 50 personen zijn weer toegestaan. Verder zijn buitenspeeltuinen, dierenparken, pretparken (buitendelen) en musea weer geopend en rommel- en brocantemarkten zijn weer toegestaan. Ook zijn de zwembaden, schoonheidssalons en kappers open. Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om naar de bioscoop of het casino in België te gaan, deze zijn tot nader orde gesloten. 

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.