JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies België » Alle maatregelen van België » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Praktische info België

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd België

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor België

Voor het laatst bijgewerkt op 29-06-2022

Wij kunnen net als jij niet wachten om op vakantie te gaan! België is het land van heerlijke chocolade, friet en speciaalbieren die je tijdens een vakantie of stedentrip kunt proeven. Wij kunnen goed begrijpen dat je graag eerst wilt weten wat je kan verwachten tijdens je vakantie in België. Daarom vind je op deze pagina alle informatie bij elkaar.

Actuele informatie België

Goed nieuws! De kleurcode van België staat op groen, wat betekent dat je hier zonder zorgen op vakantie kunt! 

Top 5 Hotels in België

Bekijk de populairste hotels en campings in België voor aankomende zomer.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Je kunt op vakantie naar België! Het reisadvies van België is gewijzigd naar kleurcode groen. Je dient voor de heenreis een coronabewijs bij te hebben in de vorm van een vaccinatiebewijs, coronatest of herstelbewijs. Je dient ook voor de terugreis naar Nederland een coronabewijs bij te hebben. Na een verblijf in België hoef je bij terugkomst in Nederland niet in quarantaine.

Wanneer je nu een vakantie naar België boekt voor deze zomer kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je op onze garantie informatiepagina.

Het dragen van een mondkapje is in België alleen verplicht in het openbaar vervoer en zorginstellingen.  

Wanneer je op vakantie gaat naar België, dien je de volgende dingen mee te nemen:

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis in het openbaar vervoer gedragen worden. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat.

Heenreis naar België

Je moet binnen 48 voor aankomst in België het Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Lees meer op de website van de Belgische overheid.

Je kunt België binnen met een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC):

  • Je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
  • Je kunt laten zien dat je hersteld bent van corona. Een herstelbewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test afgegeven zijn. Let wel: tot 1 maart is een herstelbewijs 6 maanden (180 dagen) geldig en vanaf 1 maart is een herstelbewijs 5 maanden (150 dagen) geldig. Of;
  • Je een negatieve PCR-test hebt afgelegd (niet ouder dan 72 uur vóór aankomst).

Verblijf je minder dan 48 uur in België? Dan is een test niet nodig.

Met de Corona Check app kun je het Digitaal Corona Certificaat aanmaken en gemakkelijk mee op reis nemen. Als je aan een van bovenstaande regels voldoet hoef je niet in quarantaine en kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder documenten naar België reizen.

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar België hebt geboekt en wil een coronatest afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test voor je heenreis. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

Terugreis naar Nederland 

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, laat dan bij het instappen je ingevulde gezondheidsverklaring zien. Bij thuiskomst in Nederland wordt een zelftest geadviseerd, ook als je gevaccineerd of hersteld bent. Voor meer informatie over je terugreis naar Nederland vind je op Reizen tijdens Corona.

In België worden de volgende richtlijnen nageleefd:

  • Net als in Nederland: probeer 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Het is aanbevolen een mondkapje te dragen op openbare plaatsen, zoals het openbaar vervoer, musea, concertzalen en winkels. 
  • Voor de horeca en sportgelegenheden moet je een coronabewijs kunnen tonen om toegang te verkrijgen. 

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.