Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Belgie ×
    • Brugge ×
    • Brugge ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Een stedentrip naar Brugge, wie wil dat nou niet? Brugge is de stad van de Vlaamse gemoedelijkheid, chocolade, verse friet, bieren, trapgevels, stadspoorten en de grachten. Zowel de bourgondiër als de kunst- en cultuurliefhebber komt hier aan zijn trekken. Wandel over de Grote Markt, vaar over de Brugse reien, bezoek een interessant museum, beklim het Belfort en proef lokale lekkernijen op een gezellig terras: in Brugge raak je niet uitgekeken. En dat allemaal enorm dicht bij de grens met Nederland! Met de auto of de trein ben je snel bij je hotel in Brugge en kan je stedentrip in België meteen van start! Wanneer kom jij de Brugse gezelligheid opzoeken?   

Lees meer

Populaire stedentrips Brugge

Stedentrip Brugge: bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Voor een stedentrip naar Brugge moet je echt meerdere dag uittrekken, want er is zoveel te zien hier! Het meest centrale punt van de stad is de Grote Markt, het oudste plein van Brugge met kleurrijke trapgevels, verschillende standbeelden en het Belfort. Het Belfort is een grote, Middeleeuwse toren die je kunt beklimmen. Via 366 traptreden omhoog kom je bij de top van het 83 meter hoge Belfort en heb je een waanzinnig uitzicht over het centrum. Op korte afstand van de Grote Markt vind je nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden, zoals het stadhuis en de Basiliek van het Heilige Bloed.

Wat is er nog meer te doen tijdens een weekendje weg in Brugge?

De bezienswaardigheden van Brugge reiken verder dan alleen de Grote Markt en haar zijstraten. Zo kun je naar het Groeningemuseum, ook wel bekend als het Museum voor Schone Kunsten. Hier vind je de meest prachtige werken van beroemde Nederlandse en Vlaamse schilders. Na dit kunstzinnige uitstapje is het heerlijk om de rust op te zoeken van het Begijnhof óf stap aan boord van een rondvaartboot. Hiermee vaar je over de Brugse reien, een netwerk van kanalen. Gekscherend wordt Brugge weleens ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd vanwege de prachtige grachten en bruggen. Na een rondvaart door Brugge weet je precies waarom deze bijnaam is gegeven.   

Ontdek de bourgondiër in jezelf met een Brugge stedentrip

Brugge is een fantastische stad voor echte lekkerbekken! Dat zie je aan de vele restaurants, bars, chocoladewinkels en bierbrouwerijen. Bij verschillende bierbrouwerijen kun je de ‘Brugse Zot’ proeven of een ander Belgisch speciaalbiertje. Ook de friet en chocolade uit Brugge is wereldberoemd. Wist je dat deze lekkernijen zelfs een eigen museum hebben over het productieproces? Bij Choco Story Brugge en het Frietmuseum mag je natuurlijk ook zelf proeven, hmm! Wanneer kom jij smullen in Brugge?