JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Code geel landen » Waar mag je op vakantie? » Prijsvrij.nl

Code Geel - Landen waar je nu heen kunt!

Voor het laatst bijgewerkt op: 16-06-2021

Yes, we mogen weer op vakantie naar landen en gebieden met kleurcode geel! Dit reisadvies houdt in dat je hier weer heen op vakantie mag, maar dat er mogelijk veiligheids- en gezondheidsrisico’s zijn. Voor de meeste bestemmingen dien je vóór vertrek een PCR-test (coronatest) af te nemen. De test die aantoont dat je gezond bent dien je op het vliegveld bij aankomst op je bestemming te laten zien. Bij aankomst op een vakantiebestemming met kleurcode geel hoef je niet in quarantaine en bij terugkomst in Nederland hoef je ook niet in quarantaine. Verder hoef je bij terugkomst vanuit een bestemming met kleurcode geel ook géén negatieve coronatestuitslag te laten zien.

Bekijk hieronder het actuele overzicht van alle landen en gebieden met kleurcode geel. Boek nu alvast je vakantie en geniet zonder zorgen. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij je ook een terughaalgarantie en geld-terug-garantie aan. Zo kan je je vakantie dan ook zeker met een gerust hart boeken.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je mag op vakantie naar een land of gebied met kleurcode geel. Wel dien je rekening te houden met mogelijke veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Voor de meeste bestemmingen dien je vóór vertrek een PCR-test (coronatest) af te nemen. De test die aantoont dat je gezond bent dien je op het vliegveld bij aankomst op je bestemming te laten zien. Bij terugkeer naar Nederland hoef je vanuit een land of gebied met kleurcode geel géén negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine.

Voor een land of gebied met kleurcode geel zijn er mogelijke veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Dit houdt in dat er besmettingen met het coronavirus kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om je vakantie extra goed voor te bereiden. Als het aantal coronabesmettingen op bestemming toeneemt, dan kunnen er extra maatregelen opgelegd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra regels voor de horeca of een avondklok. Wij adviseren je daarom om het actuele reisadvies goed in de gaten te houden voor jouw vakantiebestemming.

Ja, voor vrijwel alle landen en gebieden gelden er inreisbeperkingen en is het verplicht om een negatieve PCR-test te tonen bij aankomst op je bestemming. Aan zo’n negatieve PCR-test zijn vaak voorwaarden verbonden die per land en/of gebied kunnen verschillen. Zo hanteren de meeste bestemmingen een leeftijdsgrens en geldigheidsduur. Controleer daarom altijd de vereisten en het actuele reisadvies voor jouw vakantiebestemming. Als je bij Prijsvrij Vakanties een vakantie hebt geboekt, helpen wij je met het verkrijgen van deze test.

Er zijn weer aan aantal bestemmingen waar we heen mogen op vakantie. Maar welke bestemmingen zijn dat nu? Momenteel is het reisadvies voor de volgende bestemmingen veranderd naar code geel en hier kun je dus nu heen op vakantie:

 • Canarische Eilanden (o.a. Tenerife, Gran, Canaria, Lanzarote en Fuerteventura)
 • Balearen (o.a. Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca)
 • Griekse Eilanden (o.a. Rhodos, Santorini, Kos, Corfu, Samos en Zakynthos)
 • Malta
 • Portugal
 • Italië
 • Aruba
 • Bonaire
 • Curaçao
 • Duitsland
 • Oostenrijk
 • Bulgarije
 • Tsjechië
 • Slowakije
 • Polen


Voor meer bestemmingen en de meest actuele lijst check de website van de Nederlandse overheid.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.