JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Groningen Airport steeds populairder » Prijsvrij Vakanties

Groningen Airport steeds populairder

Auteur: Rachel  Gepubliceerd op: 25-02-2021

Ons kleine kikkerlandje telt in totaal inmiddels 5 internationale vliegvelden: Amsterdam Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam-The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde. In het noorden van het land bevindt zich vliegveld Groningen, ook wel bekend als Eelde Airport. De luchthaven ligt op 15 kilometer afstand van de stad Groningen en is voor alle Nederlanders goed te bereiken door onder andere de snelweg A28.

Bestemmingen

Het relatief kleine vliegveld heeft een breed aanbod aan vluchten. Zo worden er vluchten aangeboden naar de volgende populaire bestemmingen: Tenerife, Gran Canaria, Mallorca, Algarve, Barcelona (Girona), Innsbruck, Salzburg, Kos, Kreta en Antalya. In de zomerperiode worden deze vluchten dagelijks aangeboden met gunstige vertrektijden.

Voordelig parkeren

Luchthaven Amsterdam Schiphol is niet het enige vliegveld met goedkope parkeerplekken. Sterker nog; vliegveld Groningen/Eelde is de voordeligste parkeerluchthaven van Nederland. Je betaalt bijvoorbeeld maar €57,- voor 8 dagen en daarbij is het zelfs mogelijk om je auto op loopafstand te zetten van de terminal.

Voorzieningen

Het vliegveld beschikt over verschillende faciliteiten zoals een luchthavenrestaurant, een airportshop, speelfaciliteiten voor kinderen, Wireless Internet en een taxistandplaats. Uiteraard is de terminal volledige aangepast voor mindervalide reizigers.

Naast deze belangrijke en niet te missen voorzieningen wil de luchthaven een voorbeeldfunctie zijn wat betreft duurzaamheid. Ze streven erna om een aanzienlijke geluidsreductie te realiseren en zo min mogelijk CO2 uitstoot en brandstofverbruik te produceren.

Baanverlenging

Na veel getouwtrek tussen omwonenden en politiek is vorig jaar dan eindelijk de langverwachte baanverlenging voltooid. De start- en landingsbaan van het Groningse vliegveld is verlengd met 700 meter! Op 24 april 2013 was de baan gereed voor de eerste vliegtuigen. De voornaamste reden om de baan te verlengen van 1800 naar 2500 meter is dat er hierdoor grotere typen toestellen op het vliegveld van Eelde kunnen landen en vertrekken. Dit betekent dus ook dat er meer passagiers kunnen vertrekken en Groningen Airport Eelde verder kan uitgroeien tot een volwaardige regionale luchthaven van nationale betekenis.

Prijsvrij biedt in de zomer- én winterperiode vluchten aan vanaf deze luchthaven waardoor het voor alle Nederlanders mogelijk is om binnen 2 uur rijden op een Nederlandse luchthaven te zijn. Alvast inspiratie opdoen voor jouw volgende vakantie? Scroll dan eens door ons uitgebreide aanbod.