Veelgestelde vragen - Reserveren

Als ik een boeking maak via de website, is deze dan direct definitief?

Ja, wanneer je een reis via onze website boekt en de toepasselijke voorwaarden accepteert, maak je een definitieve en onherroepelijke boeking. Jouw reis wordt door de reisorganisator direct definitief geboekt. Het is dan ook niet meer mogelijk om kosteloos van je reis af te zien. Wij hanteren hierbij de ANVR-reisvoorwaarden en de reisvoorwaarden van de reisorganisator. 

Hoe boek ik een vakantie bij Prijsvrij.nl?

Om een vakantie te boeken, kan je op de homepage je reisgezelschap ingeven. Voor accurate prijzen dien je ook alle geboortedata in te vullen. Heb je voorkeuren voor een land, reisduur, vertrekmaand of vervoerstype dan kan je deze hier opgeven en op "Nu Zoeken" klikken. Je krijgt hierna een lijst met vakanties die aan je zoekcriteria voldoen. Heb je meer wensen? Dan kan je die door middel van de filters aan de linkerzijde kenbaar maken. Als je een filter aanklikt ververst de lijst van vakanties automatisch. De prijzen bij de vakanties zijn vanafprijzen per persoon.

Door op "Boek deze vakantie" te klikken ga je door naar de boekingspagina. Hier dien je de gegevens van de reizigers in te vullen zoals deze vermeld staan in het paspoort.

Bij stap 2 kan je de keuze maken of je verzekeringen, servicepakketten of een parkeerplaats wenst bij de reis. Ook kan je hier direct bagage bijboeken wanneer deze exclusief is, mits de reisorganisatie dit mogelijk maakt.

Bij stap 3 dienen de gegevens van de hoofdboeker ingevuld te worden. Vul alle gegevens in conform paspoort en controleer de adresgegevens goed. Deze worden gebruikt voor je reispapieren en dienen correct te zijn. Voor wijzigingen achteraf kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Door op "volgende stap" te klikken, bevestig je de reservering en ga je door naar het betalingsscherm om de reis af te rekenen. Volg hier de gebruikelijke stappen van iDEAL of kies voor een creditcardbetaling of betaling via PayPal. Na betaling van je vakantie ontvang je per e-mail een bevestiging van de geboekte reis, wat tevens de factuur is. Bij betaling met creditcard of PayPal worden er extra kosten berekend.

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen boeken op Prijsvrij.nl?

Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan een reis boeken via Prijsvrij.nl. Is het hele reisgezelschap op het moment van boeken jonger dan 18 jaar? Dan kun je als minderjarige samen met een ingevulde ouderverklaring een vakantie boeken in een van onze D-reizen winkels.


Via de website van D-reizen kun je eenvoudig online een afspraak maken voor een winkel bij jou in de buurt. Neem voor je afspraak de ondertekende ouderverklaring mee en onze ervaren reisspecialisten kijken graag met je mee naar de opties.


Goed om te weten: zolang de hoofdboeker op het moment van boeken 18 jaar of ouder is, kan jij gewoon je vakantie via Prijsvrij.nl boeken.

Wij gaan met meerdere gezinnen op vakantie, kan ik losse boekingen maken?

We raden het je niet aan om aparte boekingen te plaatsen als je samen met andere gezinnen of met vrienden op vakantie gaat. Via de website kan je tot 8 personen een vakantie boeken. Wil je met 9 personen of meer op reis? Dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden via ons groepsreizen formulier.


In een uitzonderlijk geval komt het voor dat de reisorganisator jouw reis niet kan bevestigen en jouw boeking herroept. Plaats je meerdere boekingen en wordt een van deze boekingen herroepen, dan kunnen de andere boekingen niet kosteloos worden geannuleerd.


Via onze website maak je altijd een definitieve boeking. Dat houdt in dat je na het boeken en betalen van jouw reis niet meer kosteloos kunt annuleren. Mocht je boeking zijn herroepen, dan kijken we graag met je mee of we de boeking alsnog voor je kunnen maken via een andere reisorganisator in ons reisaanbod. Houd er rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat de reis nog beschikbaar is en kan worden geboekt voor de prijs die je eerder hebt gezien.

Kan ik mijn vakantie in optie nemen?

Het is niet mogelijk om via de website of telefonisch je reis voorlopig vast te houden. Het aanbod op de website van Prijsvrij Vakanties bestaat uit verschillende reisorganisatoren die vakanties aanbieden als dynamische pakketreis. Vliegtickets en hotelkamers worden meestal definitief ingeboekt, waardoor je geen voorlopige reservering kunt maken, zelfs niet voor last-minute deals. Meer informatie over dynamische pakketreizen vind je hier.

Kan ik mijn geboekte reis kosteloos annuleren?

Nee, het is niet mogelijk om je vakantie kosteloos te annuleren. Je hebt via onze website een definitieve boeking geplaatst en hebt daardoor geen bedenktijd. Indien je je reis wilt annuleren, dan moeten wij helaas annuleringskosten doorberekenen conform de ANVR-Reizigersvoorwaarden en de reisvoorwaarden van jouw reisorganisator.


Annuleringen kunnen uitsluitend onder vermelding van je dossier- en/of reserveringsnummer worden doorgegeven aan ons Customer Care team middels het contactformulier.

Tip: Houd er rekening mee dat de annuleringskosten oplopen naarmate je dichter voor vertrek zit. Ook zijn er vaak hoge annuleringskosten van toepassing wanneer je een dynamische pakketreis hebt geboekt.

Kan ik een zakelijke reis boeken via Prijsvrij Vakanties?

Via onze website is het niet mogelijk om een zakenreis te boeken. Mocht je een vakantie hebben geboekt voor zakelijke doeleinden, dan kunnen wij je helaas achteraf geen BTW-factuur sturen.