Veelgestelde vragen - Reserveren

Wat houdt het in dat mijn boeking nog gecontroleerd moet worden?

Wanneer je een reis reserveert, kan het voorkomen dat hierbij vermeld wordt dat de reis nog gecontroleerd moet worden. Dit houdt in dat de reis op aanvraag is. De aanbieding zal nog éénmalig door ons gecontroleerd worden op beschikbaarheid en beste prijs.

Wat houdt dit in voor jouw boeking?
Direct na het ontvangen van je boeking, nemen wij contact op met de reisaanbieder om de reis voor deze prijs of lager te reserveren! Mocht bij hoge uitzondering de reis niet meer beschikbaar zijn voor dit bedrag, dan nemen wij direct contact met je op. Je hoeft zelf geen stappen te ondernemen. Wij zullen uiterlijk binnen 3 werkdagen contact met je opnemen.

Hoe boek ik een vakantie bij Prijsvrij.nl?

Om een vakantie te boeken, kan je op de homepage je reisgezelschap ingeven. Voor accurate prijzen dien je ook alle geboortedata in te vullen. Heb je voorkeuren voor een land, reisduur, vertrekmaand of vervoerstype dan kan je deze hier opgeven en op "Nu Zoeken" klikken. Je krijgt hierna een lijst met vakanties die aan je zoekcriteria voldoen. Heb je meer wensen? Dan kan je die door middel van de filters aan de linkerzijde kenbaar maken. Als je een filter aanklikt ververst de lijst van vakanties automatisch. De prijzen bij de vakanties zijn vanafprijzen per persoon.

Door op "Boek deze vakantie" te klikken ga je door naar de boekingspagina. Hier dien je de gegevens van de reizigers in te vullen zoals deze vermeld staan in het paspoort.

Bij stap 2 kan je de keuze maken of je verzekeringen, servicepakketten of een parkeerplaats wenst bij de reis. Ook kan je hier direct bagage bijboeken wanneer deze exlusief is, mits de reisorganisatie dit mogelijk maakt.

Bij stap 3 dienen de gegevens van de hoofdboeker ingevuld te worden. Vul alle gegevens in conform paspoort en controleer de adresgegevens goed. Deze worden gebruikt voor je reispapieren en dienen correct te zijn. Voor wijzigingen achteraf kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Met de "Volgende stap" knop, bevestig je de reservering en ga je door naar het betalingsscherm om de reis af te rekenen. Volg hier de gebruikelijke stappen van iDEAL of kies voor een creditcardbetaling of betaling via PayPal. Na betaling van je vakantie ontvang je per e-mail een bevestiging van de geboekte reis, wat tevens de factuur is. Bij betaling met creditcard of PayPal worden er extra kosten berekend.

Circa 7 dagen voor vertrek ontvang je de reispapieren per e-mail. In enkele gevallen ontvang je de reispapieren per post.

Heb je tijdens het boeken vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze reserveringsafdeling.

Hoe oud moet ik zijn om te kunnen boeken op Prijsvrij.nl?

Iedereen die 18 jaar of ouder is kan boeken op Prijsvrij.nl. Het is ook mogelijk te boeken wanneer je jonger als 18 jaar bent. Je dient dan een ouderverklaring te laten ondertekenen en de reis dient geboekt te worden door de reserveringsafdeling. Deze kan je hier downloaden en printen.

Als ik een boeking maak via de website, is deze dan direct definitief?
Ja, wanneer je een reis via onze website boekt en direct (aan)betaald wordt je reis definitief gereserveerd. Het is dan ook niet meer mogelijk om kosteloos van je reis af te zien. De ANVR reisvoorwaarden en de reisvoorwaarden van de reisorganisatie worden dan gehanteerd. Wil je een reis voorlopig reserveren, neem dan contact op met de reserveringsafdeling.

Als je een reis op aanvraag boekt via onze website dan wordt deze ook direct definitief geboekt als de reissom hetzelfde of lager uitvalt. Is de reis onverhoopt niet meer beschikbaar of valt de reissom hoger uit, dan nemen we uiteraard eerst contact met je op.
Kan ik een voorlopige reservering maken (op lastminute vakanties)?

Je kunt in veel gevallen, afhankelijk van de vertrekdatum, een voorlopige reservering nemen op een vakantie. Hiermee leg je de vakantie voor enkele dagen vast en ben je er zeker van dat je reis niet volgeboekt raakt of dat de prijs veranderd. Wanneer je hiervan gebruik wenst te maken dien je contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Als je daarna besluit de reis niet te willen boeken dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Het is in de meeste gevallen niet meer mogelijk om een voorlopige reservering te maken wanneer je een reis wilt boeken met vertrek binnen 6 weken. Bij reisorganisaties die werken volgens het Dynamic Packaging principe waaronder Alltours-X, ITS Indi en Sunmix  is het niet mogelijk een voorlopige reservering te maken. Hierbij worden vluchten en hotelkamers direct definitief ingeboekt waardoor er geen voorlopige reserveringen gemaakt kunnen worden. Dit kan ook voor sommige reizen het geval zijn wanneer er gebruik wordt gemaakt van lijndienstvluchten.