Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Zwitserland ×
    • Ticino ×
    • Lugano ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

In de regio Ticino ligt omgeven door bergen en aan het meer van Lugano, de stad Lugano. Het historische centrum is autovrij en doet met mooie pleinen, talrijke parken, romaanse kerkjes en zelfs subtropische planten mediterraan aan. In dit stukje Zwitserland spreekt men Italiaans en kan je naast het Zwitserleven ook een stukje Italië ervaren tijdens je vakantie. In het centrum is het heerlijk slenteren door kleine steegjes, lokale marktjes en pittoreske winkels. De talloze restaurants nodigen uit om traditionele specialiteiten te proeven en heerlijk te genieten. Maak daarna een wandeling langs de oever van het meer. Zeker als het meer ’s avonds verlicht wordt, is het uitzicht magnifiek.

Lees meer

Populaire vakanties Lugano

Vakantie aan het meer van Lugano

Het populaire meer van Lugano wordt omringd door een indrukwekkend Alpenlandschap en is deels Italiaans en deels Zwitsers. Het klimaat rond het meer is mild, op beschutte plekken groeien zelfs citrus- en palmbomen. Je kunt er heerlijk zwemmen, surfen en boottochtjes maken. De vele wandelroutes voeren je langs de mooiste plekjes. Ook de vele leuke plaatsjes langs het meer nodigen uit tot een bezoekje.

Lugano: wat te doen?

Mountainbiken, canyoning, rodelen, klimmen, een ritje met een kabelbaan; het kan allemaal in de directe omgeving. Ook zijn er allerlei marktjes die zeker een bezoek waard zijn. Langs het meer bevinden zich allerlei leuke plaatsjes. In het Italiaanse deel ligt het gemoedelijke Porlezza met een mooie boulevard en gezellige restaurantjes en winkeltjes. Breng ook zeker een bezoek aan Bellizona, de meest Italiaanse stad van Zwitserland. De hoogste berg aan het meer van Lugano is de Monte Generoso, precies gelegen op de grens van Zwitserland met Italië. Vanuit Capolago aan Zwitserse kant kun je met de tandradbaan naar boven. Hiervandaan heb je een fantastisch uitzicht over de bergen en het meer. De zogenaamde huisbergen van Lugano Monte San Salvatore en Monte Bré zijn te bereiken met een kabelbaan.  

Uitstapje naar Milaan vanaf Lugano

Het centrum van Lugano maar ook de outlet centers in de buurt lenen zich perfect om te shoppen. Maar waarom niet een uitstapje naar modestad Milaan? Op anderhalf uur rijden kunnen fashionista’s zich uitleven op de laatste mode en trends. Uiteraard is er in deze wereldstad ook genoeg kunst en cultuur om op te snuiven. In het hart van de stad ligt de Duomo, een van de grootste room-katholieke kathedralen in de wereld. Meteen naast de dom ligt de Galleria Vittorio Emanuele en even verderop bevindt zich het mooie grote park van Sempione. Voor voetballiefhebbers is het San Siro Stadion een echte must-see.

Voor een heerlijke vakantie zit je in Lugano helemaal goed. Of je nu lekker wil ontspannen aan het meer of leuke activiteiten wil ondernemen in de buitenlucht. In Lugano heb je alle mogelijkheden!