Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Zwitserland ×
    • Ticino ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een afwisselende vakantie? Dan moet je in Ticino in Zwitserland zijn. Alles is hier mogelijk: maak prachtige bergtochten, ontspan op een heerlijk zonnig strand of pak de kano voor een mooie tocht over één van de meren. De hoofdstad van Ticino is Bellinzona, maar de bekendste en grootste stad is Lugano, gelegen aan het gelijknamige Lugano meer, welke samen met Lago Maggiore gedeeltelijk op Zwitsers en gedeeltelijk op Italiaans grondgebied gelegen is. In dit gedeelte van Zwitserland zijn de invloeden uit het buurland nog overal terug te vinden. Alles proeft hier naar Italië! Geniet van een heerlijke espresso op een gezellig stadsplein of van de verse vis uit één van de meren.

Lees meer

Populaire vakanties Ticino

Bellinzona: de sleutel tot de Alpen

De hoofdstad Bellinzona wordt voor het noorden ook wel de poort naar Italië genoemd en voor het zuiden de sleutel tot de Alpen. Waan je even terug in de tijd en loop over de binnenplaatsen, gezellige pleinen en door de smalle steegjes van deze historische stad. Van ver zie je de drie middeleeuwse burchten al liggen en deze historische plekken zijn zeker een bezoek waard! Op de zaterdagse weekmarkt ruik je de heerlijke geuren van kruiden en streekproducten. De ‘locals’ ontmoeten elkaar voor een gezellig praatje en hun boodschappen.

Geniet van prachtige uitzichten in Ascona

Struin door het oude stadscentrum van Ascona en geniet van een drankje op een gezellig terras. De vele steegjes in de oude binnenstad leiden naar de autovrije meerpromenade waar je heerlijk kunt slenteren en genieten van het prachtige uitzicht op het meer. Vanuit Ascona kun je prachtige wandelingen maken of surfen, zeilen, mountainbiken. Je hoeft je hier geen moment te vervelen!

Chique sfeertje proeven in Lugano

Loop langs de boulevard van het Luganomeer, dat wordt gedeeld door Zwitserland en Italië. Lugano staat bekend om de chique kleding en juwelierszaken, maar kijk ook je ogen uit in de talrijke parken met subtropische planten. Ook de liefhebbers van kunst en geschiedenis kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn allerlei musea, kerken en historische gebouwen te bezoeken. De beste manier om de plaatsen aan het Luganomeer te ontdekken is met een boottocht. Stap aan boord en ontdek de prachtige natuur en gezellige plaatsjes rondom het meer.

Schatzoeken op de Brissago eilanden

Isole di Brissago is de naam van de twee eilanden gelegen in het Zwitserse deel van Lago Maggiore. De eilanden kennen een lange geschiedenis en zijn nu vooral bekend om de prachtige botanische tuinen. Stap aan boord en vaar naar Isole di Brissago. Wie vindt de verborgen schatten? Kinderen ontdekken het eiland met een schatkaart. Ondertussen leer je over de verschillende planten en afkomst. Laat al je zintuigen werken en geniet van de prachtige kleurenpracht.

Ticino heeft het beste klimaat van Zwitserland

Lago Maggiore: Hier vindt je alles: natuur, het beste klimaat van Zwitserland, prachtige landschappen, heerlijke stranden, goede wijnen en regionale keuken, veel mogelijkheden om te wandelen en te sporten en grote culturele evenementen. Een ideale bestemming voor een heerlijke vakantie!