Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×
    • Fujairah ×
    • Fujairah ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

De meeste mensen denken bij de Verenigde Arabische Emiraten niet meteen aan Fujairah. Deze stad in het oosten van het land is tevens de hoofdstad van de gelijknamige bergachtige regio. Fujairah heeft ongeveer net zo veel inwoners als Venlo. De honderdduizend inwoners van de stad verdienen voornamelijk hun geld met industrie en landbouw. Anders dan de andere emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten wordt er niet zo veel geld verdiend aan de olie. De regio wordt dan ook gesteund door de andere (rijkere) emiraten. Laat je verrassen door de vele archeologische bezienswaardigheden, vriendelijke mensen en Fujairah Beach.

Lees meer

Populaire vakanties Fujairah

Wat is er te doen in de stad Fujairah?

Weet je waar het oudste fort van de Verenigde Arabische Emiraten ligt? Precies! In Fujairah vind je Fort Fujairah, gebouwd aan het einde van de 17de eeuw. Bij een bombardement werd het fort begin 20ste eeuw flink toegetakeld door de Britten, waarna het van 1997 tot 2000 een flinke renovatie heeft ondergaan. Het fort heeft drie ronde wachttorens en één vierkante, en is gelegen op een heuvel van 20 meter hoog.

Ben je nog niet uitgekeken en wil je nog meer over de geschiedenis en cultuur van de stad te weten komen? Neem dan zeker eens een kijkje in het naastgelegen Fujairah Museum, waar je meer dan 2000 museumstukken kunt bewonderen die voornamelijk gaan over de traditionele manier van leven, wapens en handel (landbouw, visserij) in de regio.

Wat je ten slotte ook zeker niet mag overslaan is de vrijdagmarkt van Fujairah. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is deze gezellige markt 7 dagen in de week geopend. Vrijdag is in de traditionele islamitische cultuur geen werkdag (te vergelijken met de westerse zondag). De meeste handelaren kwamen op vrijdag aan in Fujairah, vandaar de naam. Kijk zeker eens rond en koop lokale specialiteiten, fruit, speelgoed, tapijten of gewoon een leuke souvenir voor thuis.

Het strand van Fujairah

Een duik in de Golf van Oman mag natuurlijk niet ontbreken als je in Fujairah bent. In het noorden van de stad ligt het mooie strand Fujairah Beach. De toegang tot het strand is ongeveer € 2,50. Alle faciliteiten die je nodig hebt voor een mooie dag aan het strand zijn aanwezig. Van restaurants, bar en openbare toiletten/douches tot aan een speeltuin voor de kinderen.

Weer en beste reistijd

Fujairah heeft een woestijnklimaat. Het kwik kan er dus behoorlijk hoog oplopen. De meeste toeristen die naar Fujairah gaan kiezen er dan ook voor om dit in de periode november tot en met maart te doen. De temperaturen liggen dan rond de 23 tot 28 graden. Van mei tot en met september is het gemiddeld zo’n 35 graden met uitschieters van boven de 40 graden.