Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Istanbul ×
    • Istanbul ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Stedentrip Istanbul

Istanbul is dan wel niet de hoofdstad van Turkije, het is wel de grootste en belangrijkste stad! Jaarlijks reizen er vele vakantiegangers af naar deze metropool voor een stedentrip. De stad heeft tal van indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis. De Blauwe Moskee is de beroemdste moskee ter wereld. Er zijn maar liefst 6 minaretten, een elegante koepel en binnenin zie je veel (blauwe) tegeltjes. Wandel over de oude stadsmuur, bekijk het uitzicht vanaf de Galatatoren en breng een bezoek aan de Grote Bazaar om de Turkse sfeer te proeven. Bepaal van tevoren goed welke hoogtepunten je graag wilt bezoeken, want alles bekijken tijdens één bezoek is simpelweg te veel!

Lees meer

Populaire stedentrips Istanbul

Veelgestelde vragen over een stedentrip Istanbul

Waar ligt Istanbul?

Wanneer je op zoek bent naar unieke hotspots en hippe winkeltjes dan moet je in de straatjes rondom de ‘Galata’ toren zijn. Hier zijn allerlei leuke, hippe winkeltjes te vinden in de steile straatjes rondom de toren. Mocht je slecht weer treffen tijdens je stedentrip Istanbul, niet getreurd! Ga af op de wijk Sisli en bezoek het grootste overdekte winkelcentrum van Europa genaamd ‘Cevahir’. Met bijna 350 winkels, een bioscoop, bowlingbaan en zelfs een achtbaan(!) zul je je hier prima vermaken. Een aantal hoogtepunten van de stad zijn onder andere:

 

Basilica Cistern: een indrukwekkende ondergrondse ruimte, gevormd door 336 pilaren en gebouwd in de 6e eeuw! Deze plek is al jaren het decor voor filmopnamen en toneelvoorstellingen.
Galata toren: voor een prachtig uitzicht over de stad kun je deze 60 metershoge toren beklimmen. Bovenin het historische gebouw bevindt zich een restaurant waar je met een kop Turkse thee van het uitzicht kunt genieten.
Archeologisch museum: gelegen in het Eminönü district en met haar bestaan uit 1891 is het het oudste museum van Turkije. Dat is niet het enige want daarnaast is het ook een van de grootste musea ter wereld met een collectie van meer dan een miljoen objecten. Zeker de moeite waard!
Misir Carsisi: deze Egyptische bazaar wordt ook wel de kruidenbazaar genoemd. Er worden namelijk heerlijk geurende kruiden en allerlei soorten thee verkocht. Als je een liefhebber bent is dit een aanrader!

Wat zijn de leukste wijken in Istanbul om te verblijven?

toch liever een kleinschalig stadshotel? De meeste hotels bevinden zich in het Europese gedeelte van de stad. De wijk Sultanahmet is de meest toeristische wijk van Istanbul, dichtbij vele bezienswaardigheden. Deze wijk wordt ook wel als het historisch hart van de stad gezien, plan dus zeker een dagje in om deze wijk te bezoeken. Als je Istanbul op een minder toeristische manier wilt ervaren is Beyoglu aan te raden. Hier vind je vele boetiek- en luxehotels. Grote, moderne hotels vind je in de buurt van het Taksimplein. Deze wijk is het moderne hart van de stad en beschikt over de bekendste winkelstraat van Istanbul. Hierdoor zijn de straten van deze wijk gevuld met een mix van locals en toeristen.

Hoeveel dagen heb je nodig om Istanbul te zien?

Je hebt zeker 3 tot 4 volle dagen nodig om Istanbul te ontdekken.