Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Thailand ×
    • Phuket ×
    • Phuket ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

In het zuiden van Thailand ligt de stad Phuket. Om maar met de deur in huis te vallen: je spreekt de naam van deze stad niet uit als een zeker Engels scheldwoord, maar meer als ‘poe-ket’. De stad, met zo’n 80 duizend inwoners is de hoofdstad van de gelijknamige regio en wordt ook wel Phuket Town genoemd. De regio Phuket staat vooral bekend om badplaatsen als Patong met mooie stranden en een gezellig uitgaansleven. Maar ook in de hoofdstad is genoeg te zien en te beleven. Laat je verrassen door de bruisende oude binnenstad en gezellige restaurants en barretjes. Wil je meer weten over de bezienswaardigheden in Phuket? Lees dan gauw verder.

Lees meer

Populaire stedentrips Phuket

Wat te doen tijdens stedentrip Phuket?

Een van de populairste tempels van Phuket is de Jui Tui Shrine (1911). Deze tempel speelt een belangrijke rol in het jaarlijkse Phuket Vegetarian Festival. De tempel staat behoorlijk vol met verschillende kunstwerken en beelden van Boeddha. Let er goed op dat je niks per ongeluk omstoot in de tempel. De tempel is dagelijks van 08:00 tot 20:30 geopend. De toegang is gratis. Maar je moet wel – zoals in iedere tempel – je schoenen uitdoen.

Naast cultuur, lekker restaurants en bruisende marktjes, zijn er ook een aantal leuke musea in de stad te vinden. Een daarvan is wel heel bijzonder. In het Phuket Trickeye Museum speel je namelijk zelf de hoofdrol. In het museum is een tentoonstelling van zo’n honderd 3D-schilderijen. Door een foto te maken lijkt het net alsof je zelf deel uitmaakt van het schilderij. De plek waar je moet staan is aangemerkt met voetjes op de grond. Het museum is dagelijks van 10:00 tot 18:00 geopend. De entree bedraagt € 13.

Waar proef je de gezellige sfeer van Phuket beter dan op de Phuket Indy Market? Dit gezellige marktje vind je op Dibuk Road. De markt zelf is niet heel groot, maar er hangt een erg gezellige sfeer en je kunt er heerlijk eten kopen. Naast gezellige bandjes die zorgen voor muziek, vind je op deze markt niet alleen maar eetzaakjes, je kunt er ook terecht voor onder andere souvenirs en kleding. De Phuket Indy Market vindt iedere donderdag en vrijdag van 16:00 tot 22:00 plaats.

Bezienswaardigheden in het oude centrum Phuket

Het gezellige oude centrum van Phuket is heel anders dan wat je in andere Thaise steden tegenkomt. Phuket Old Town, zoals het centrum wordt genoemd, staat bekend om zijn kleurrijke gebouwen en de combinatie van Chinese en Portugese architectuur. Die aparte stijl valt te herkennen aan de vele gekleurde huizen en koloniale gebouwen. De Portugese en Chinese invloed is goed terug te zien. In de hoofdstraat van Phuket, de Thalang Road, vind je vele mooie gebouwen zoals de Soi Romanee en talloze winkeltjes en restaurants.


Tip: ben je op zondag in Phuket? Dan mag je zeker niet de Phuket Walking Street (16:00 - 22:00) missen. Op deze populaire markt heb je ontzettend veel keuze uit talloze producten. Kijk je ogen uit en probeer zeker een lokaal gerechtje of koop een leuke souvenir voor thuis.

Weer en beste reistijd

Phuket heeft best een bijzonder klimaat. Het maakt niet uit of je nu in januari, mei of oktober naar Phuket gaat. Het is er namelijk het hele jaar door ongeveer 30 graden – en deze temperaturen gelden ook voor het zeewater! Phuket heeft een moessonklimaat: van december tot en met mei valt er de minste regen. In juni en juli (150+ mm) valt er de meeste regen.