Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Thailand ×
    • Midden Thailand ×
    • Hua Hin ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Hua Hin is één van de oudste badplaatsen van Midden Thailand. Ooit een onbekend vissersdorpje, vandaag de dag een populaire strandbestemming in Thailand. Die populariteit is te danken aan de Thaise koningen Rama VI en Rama VII, die hier hun zomerverblijven lieten bouwen. En daar waar de koning graag verblijft, móet het wel goed zijn. Inmiddels zijn beide paleizen een toeristische trekpleister. Een van de twee paleizen, het Marukhathaiyawan paleis, is zelfs toegankelijk voor bezoekers. En hoewel je er als toerist niet kunt overnachten, kun je elders in Hua Hin wél terecht voor een ‘koninklijke overnachting’. De meeste resorts zijn erg luxueus en hebben - net als de zomerverblijven - uitzicht op zee.

Lees meer

Populaire vakanties Hua Hin

Hua Hin bezienswaardigheden

Hua Hin Beach

De drukstbezochte bezienswaardigheid is het strand, Hua Hin Beach. Het is een groot en breed strand dat van alle gemakken is voorzien. En als je geen zin hebt om een strandbedje te huren, kun je gewoon ergens neer ploffen met je handdoek. Ben je benieuwd naar andere stranden in de omgeving? Ga dan een dagje naar Cha Am Beach, Khao Takiab Beach of Pranburi Beach. 

Waterpark

Verscholen in de jungle ligt Vana Nava Hua Hin, een waterpark voor jong en oud. Of, zoals het park het zelf noemt: the water jungle. Je vindt er vele, goed onderhouden glijbanen, in alle kleuren van de regenboog. Onlangs is er een unieke attractie toegevoegd: een glijbaan met een VR-bril. Dat belooft een bijzondere ervaring te worden!

Night market

Op de night market van Hua Hin worden alle zintuigen geprikkeld. Overal waar je kijkt staan kleine kraampjes vol met handelswaren. Souvenirtjes, zonnebrillen, slippers, handtassen, Thaise kunst: je kunt hier van alles krijgen. 


Daarnaast zijn er ontzettend veel eet- en drinkkraampjes. Weet je niet waar je moet beginnen? Volg gewoon je neus, die brengt je vanzelf naar de lekkerste hapjes. Van lokale delicatessen tot Franse frietjes en verse smoothies.

Railway Station

Het Railway Station is een druk bezochte bezienswaardigheid. Het is gebouwd in opdracht van koning Rama VI en de koninklijke wachtkamer is nog helemaal intact. Overigens is het station nog steeds actief, dus het is mogelijk om een treinrit door de omgeving te maken.

Massage

Altijd al een Thaise massage willen hebben? Grijp je kans in een van de honderd spa- en wellnesscentra in Hua Hin. Laat je spieren losmaken met een traditionele massage of geniet van een relaxte oliemassage. En dat allemaal voor een fractie van de prijs die je in Nederland betaalt.

Het weer in Hua Hin

In Hua Hin is het elke dag warm weer. De temperaturen variëren van 21℃ in januari en februari tot 33℃ in mei, juni en juli. En het zeewater heeft het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 29℃. 


Veel mensen bezoeken Hua Hin in januari, februari, maart en december. Terwijl het in Nederland koud is en veel regent, staat de zon daar hoog aan de hemel. Bovendien valt er in deze periode nauwelijks neerslag. 

Hua Hin’s resorts & hotels

Wil je binnenkort naar Hua Hin op vakantie? Bekijk alvast welke hotels en resorts we aanbieden. De meeste accommodaties zijn erg luxe, met een groot zwembad en een (privé)strand.