Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Andalusie ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Andalusie

Een vakantie naar Andalusië? In deze regio in zuid-Spanje is genoeg te doen en is één van de mooiste streken van Spanje! In Andalusië vind je prachtige steden met vele bezienswaardigheden. De bekendste steden in deze streek zijn Malaga, Sevilla, Córdoba en Granada. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse paleis Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba of ga naar het romantische plein Plaza de España in Sevilla. Ben jij een natuurliefhebber? In Andalusië ligt ook het Sierra Nevada gebergte, perfect voor mooie wandelingen. Daarnaast beschikt Andalusië over vele bruisende badplaatsen, waar je kan genieten van de zon, de zee en het strand na een dagje sightseeing. Waar ga jij heen tijdens je vakantie Andalusië? Bekijk snel onze hotels en kies jouw favoriet!

Lees meer

Populaire vakanties Andalusie

Ligging Andalusië

Andalusië is met name bij liefhebbers van cultuur een bekende en geliefde vakantiebestemming. Andalusië is één van de zeventien Spaanse regio’s en ligt in het uiterste zuiden van het land, deels ook onder buurland Portugal. Andalusië is de regio die het dichtste bij Marokko en het Afrikaanse continent ligt en is de warmste regio van het land. De beroemde Costa del Sol maakt deel uit van Andalusië. De hoofdstad is Sevilla. Andere belangrijke vakantiebestemmingen in het gebied zijn Málaga, Granada, Torremolinos, Nerja en Córdoba.

Bezienswaardigheden in Andalusië

Andalusië staat met name bekend om de zogenaamde Andalusische driehoek; drie historisch belangrijke steden gelegen in de vorm van een driehoek. Deze steden zijn Granada, Córdoba en Sevilla en historisch van groot belang wegens overblijfselen van de diverse overheersingen. Het Alhambra fort stamt uit de Moorse tijd, evenals de toren van Giralda, terwijl de kathedraal van Sevilla weer katholiek is. Andalusië is ook bekend vanwege haar passionele flamenco dans en de Sierra Nevada; een uitgestrekte bergketen, die na de Franse Alpen de hoogste bergketen van Europa vormt. 

Natuur Andalusië

Het landschap is zo divers dat het verbazingwekkend is. Andalusië kent bergen met sneeuw, vulkanisch landschap, bosrijke gebieden en lange stranden. Andalusië is een smeltkroes van culturen en landschappen en die verscheidenheid maakt Andalusië een geliefde vakantiebestemming.