Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Andalusie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Andalusie

Vier jouw welverdiende vakantie in Andalusië! Deze regio is gelegen in Zuid-Spanje en is één van de mooiste streken van Spanje. Hier vind je prachtige steden met vele bezienswaardigheden. De bekendste steden in deze streek zijn Malaga, Sevilla, Cordoba en Granada. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse paleis Alhambra in Granada, de Mezquita in Cordoba óf het romantische plein Plaza de España in Sevilla. Ben jij een natuurliefhebber? In Andalusië ligt ook het Sierra Nevada gebergte, perfect voor mooie wandelingen. Daarnaast beschikt Andalusië over vele bruisende badplaatsen, waar je kan genieten van de zon, de zee en het strand na een dagje sightseeing. Waar ga jij heen tijdens je vakantie in Andalusië? Bekijk snel onze hotels en kies jouw favoriet!

Lees meer

Populaire vakanties Andalusie

Ligging van Andalusië

Andalusië is met name bij cultuurliefhebbers een bekende- en geliefde vakantiebestemming. De streek behoort tot één van de zeventien Spaanse regio’s en ligt in het uiterste zuiden van het land, deels ook onder buurland Portugal. Andalusië ligt het dichtst bij Marokko en het Afrikaanse continent en is de warmste regio van het land. De beroemde Costa del Sol maakt deel uit van Andalusië. De hoofdstad is Sevilla. Andere belangrijke vakantiebestemmingen in het gebied zijn Malaga, Granada, Torremolinos, Nerja en Cordoba.

Vakantie Andalusië: leukste bezienswaardigheden

Andalusië staat met name bekend om de zogenaamde Andalusische driehoek; drie historische belangrijke steden gelegen in de vorm van een driehoek. Deze steden zijn Granada, Cordoba en Sevilla en historisch van groot belang wegens overblijfselen van de diverse overheersingen. Het Alhambra fort stamt uit de Moorse tijd, evenals de toren van Giralda, terwijl de kathedraal van Sevilla weer katholiek is. Andalusië is ook bekend vanwege haar passionele flamenco dans en de Sierra Nevada; een uitgestrekte bergketen, die na de Franse Alpen de hoogste bergketen van Europa vormt. 

Natuur van Andalusië

Het landschap is zo divers dat het verbazingwekkend is. Andalusië kent bergen met sneeuw, vulkanisch landschap, bosrijke gebieden en lange stranden. Andalusië is een smeltkroes van culturen en landschappen en die verscheidenheid maakt Andalusië een geliefde vakantiebestemming in Zuid-Spanje.