Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Malaga ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Málaga is een provincie in het zuiden van Spanje, gelegen aan de Costa del Sol. De provincie behoort tot de regio van Andalusië en grenst aan de Middellandse Zee. Dit gebied is een van de drukst bezochte provincies van Spanje, voornamelijk dankzij de hemelse temperaturen en de ligging aan de Costa del Sol! Voor een zomerse strandvakantie kun je in de provincie van Málaga heerlijk genieten. Málaga telt namelijk vele fijne zandstranden waar zonaanbidders op af komen. Naast het kustgebied telt Málaga ook hoogtepunten in het binnenland: bezoek de prachtige natuurparken met indrukwekkende rotsen en bergen. Vanaf Amsterdam Schiphol ben je in slechts 2 uur en 50 minuten op de gelijknamige luchthaven: Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol.

Lees meer

Populaire vakanties Malaga

Natuur Málaga

Málaga beschikt over een aantal prachtige natuurparken, die een genot zijn voor vele natuurliefhebbers en wandelaars. Natuurreservaat Torcal de Antequera bestaat sinds 1929 en is wel 1171 hectare groot! Het is vooral bekend vanwege haar indrukwekkende rotsen. De Sierra Nevada is een gebergte dat behoort tot een verzameling bergketens die de “Betische cordillera” worden genoemd. Sierra Nevada is Spaans voor besneeuwde bergketen. Deze bergketen is ongeveer 6 miljoen(!) jaar geleden ontstaan en is onder meer het leefgebied van de Spaanse steenbok. Als je die dus wilt spotten moet je hier zijn! Voor de berggeit verwijzen we je door naar Montes de Málaga. Dit natuurgebied wordt doorsneden door de rivier Guadalmedina en beschikt over een grote variëteit aan flora met onder andere eiken, olijfbomen en pijnbomen. Tot slot is Fuente de Piedra een fantastisch gebied om een uitstapje naar te maken. Dit natuurreservaat heeft namelijk de grootste kolonie flamingo’s van Europa! Na een winter met veel neerslag kunnen hier wel 20.000 flamingo’s broeden. De beste maanden om de dieren te spotten zijn vanaf januari tot augustus. Daarnaast zijn hier ook vele andere vogelsoorten te vinden, dus vogelspotters: neem je verrekijker mee en geniet hier van je vakantie in Málaga!

Stranden Málaga

Gelegen aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje kun je je wel bedenken dat de regio Málaga wel over meer dan één strand beschikt. Tijdens je vakantie in Málaga kun je namelijk kiezen uit vele verschillende stranden. Het strand La Malagueta is daar een van. Dit strand is gelegen in de gelijknamige stad waardoor het een ideaal stadsstrand is. Wel ligt dit strand in de namiddag deels in de schaduw, dus als je voor een volle dag zon wil gaan kun je beter naar een van de andere stranden uitwijken. Het nabij gelegen Playa La Caleta is dan een goede optie. Dit strand is ruim een kilometer lang en het breedste strand zo dicht bij Málaga zelf. Voor sportliefhebbers leuk om te weten: hier zijn verschillende fitness apparaten op de boulevard te vinden! Daarnaast heeft het voormalige vissersplaatsje Pedregalejo een dorpse sfeer waar je verschillende kleine, knusse strandjes met authentieke visrestaurantjes, hippe bars en leuke terrasjes kunt vinden. Op welk strand ga jij genieten van je vakantie?