Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Del Sol ×
    • Nerja ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Nerja is een authentiek Spaanse dorpje aan de Costa Del Sol, in het zuiden van Spanje. Met vele mooie stranden, lekkere restaurantjes en een prachtige omgeving biedt Nerja de ideale elementen voor een ontspannen zonvakantie. Slenter door het oude centrum, bewonder de indrukwekkende grotten of maak een rivierwandeling bij de Río Chillar. Na een dag aan het strand kan je heerlijke paella eten in de buurt van het 'Balkon van Europa'. Hier worden regelmatig concerten gegeven en geniet je van een prachtig panorama-uitzicht over de helderblauwe zee en het strand. Ontdek één van de Andalusische witte dorpjes in de omgeving en mooie steden als Malaga en Granada. Genoeg mogelijkheden tijdens jouw vakantie in Nerja! 

Lees meer

Populaire vakanties Nerja

Nerja: ontspannen strandvakantie

Nerja ligt aan de kust van de Middellandse Zee, ruim 50 kilometer ten oosten van Málaga. In Nerja is zo'n 16 kilometer strand te vinden. Watersport en toerisme zijn dan ook belangrijke bronnen van inkomsten voor de inwoners. 

Ten oosten van de stad liggen een reeks kleine beschutte stranden en inhammen die van elkaar gescheiden worden door prachtige kliffen en andere rotspartijen. Het mooie Burriana Playa is een breed strand met een mooie boulevard en karakteristieke vissersbootjes.

Bezienswaardigheden in Nerja

Nerja staat ook bekend om haar promenade bovenop een klif die de zee in steekt. Het heeft een vrij groot centrum met een drukke hoofdweg en een aantal smalle straatjes. In de authentieke kern, met relatief weinig hoogbouw, bevinden zich een tweetal pleintjes waar gezellige terrasjes en restaurants liggen. Zeker een bezoek waard is het bekende 'Balkon van Europa', vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de kustlijn met de azuurblauwe zee.

Even buiten Nerja liggen de bekende druipsteengrotten 'Cuevas de Nerja' waar vele archeologische vondsten zijn gedaan en waar muurschilderingen van zo'n 20.000 jaar oud zijn gevonden.

Het klimaat van Nerja

Nerja is een heerlijke zonbestemming in het zuiden van Spanje. Door de zuidelijke ligging aan de Middellandse Zee geniet je hier van een heerlijk klimaat met aangename temperaturen. Vanaf mei begint de zon lekker lang te schijnen en is de kans op regen nihil. De gemiddelde temperatuur in mei ligt rond de 23 graden, in juni 27 graden en in juli en augustus maar liefst 31 graden.

Ook in het najaar en voorjaar is het hier goed toeven. De bergen van de Sierra Nevada beschermen Nerja van het koelere landklimaat. Zo zijn de winters in Nerja erg mild en komt de temperatuur in de winter zelden onder de 15 graden uit.