Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Noorwegen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Welkom in de Noorse hoofdstad Oslo; de stad van design, moderne kunst en talloze winkels en de perfecte bestemming voor een stedentrip. Met je partner geniet je van de schitterende musea en tafel je eindeloos bij een van de restaurantjes die je door de hele stad vindt. Ben je op zoek naar een bestemming voor een stedentrip met vrienden? Dan is Oslo ook ideaal: je kunt er eindeloos winkelen en heerlijk borrelen op het Karl Johanns Gate. Voor wie geen genoeg kan krijgen van het nachtleven zijn er verschillende discotheken te vinden, zoals Café d’Opera en Helium. Wat de nacht ook gebracht heeft; je ontwaakt in een heerlijk hotel waar je van een typisch Noors ontbijt geniet.

Lees meer

Populaire stedentrips Oslo

Natuur in Oslo

Oslo beschikt met haar unieke ligging over een schitterende combinatie van natuur. In het zuiden van de stad zie je het water van het Oslofjord terwijl in het noorden schitterende bergen en bossen te zien zijn. In de stad vind je het prachtige Vigelandpark. Dit park is maar liefst 80 hectare groot en heeft verschillende kunstwerken van Gustav Vigeland staan. Hier kun je de drukte van de stad even ontvluchten met een heerlijke wandeling. 

Bezienswaardigheden in Oslo

Met meer dan 50 musea is Oslo een ware kunststad. Voor wie het werk van Edvard Munch wil bezoeken is het Munchmuseum een must. Hier vind je onder andere het wereldberoemde schilderij De Schreeuw. Bezoek ook eens het schiereiland Bygdøy, ook wel bekend als het ‘museumeiland’. En zo kent het vakantieland meer highlights in en rondom Oslo. Wij hebben er een aantal uitgelicht die je zou moeten zien!

Oslo: klimaat en reistijd

Het klimaat van Oslo kent vele overeenkomsten met het klimaat in Nederland. Zowel de zomers als winters zijn er mild, waardoor Oslo het hele jaar een geschikte bestemming voor een stedentrip of weekendje weg is. Met een vliegtijd van minder dan 2 uur is Oslo ook zeer geschikt wanneer je er wél even tussenuit wilt, maar niet heel veel tijd hebt.

Ga tijdens jouw volgende stedentrip of weekendje weg naar sprookjesachtig Oslo en laat je betoveren. Geniet dagenlang van prachtige architectuur, schitterende natuur en heerlijk eten.