Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Noorwegen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een vakantie in Oslo biedt een bijzondere mix van cultuur, moderne architectuur en historie in een hoofdstad die nauw in contact staat met de natuur. Oslo ligt in Noorwegen aan het Oslofjord waarover je gemakkelijk naar het schiereiland Bygdøy vaart om één van de mooie musea te bezoeken. Ontdek de leukste mode boetiekjes in de hippe wijk Grünerløkka of maak een tripje langs de ontelbare bezienswaardigheden. In de winter tref je vaak besneeuwde straten aan en zomers kan de temperatuur oplopen tot wel 20 graden. Plan jouw vakantie naar één van de mooiste steden van Scandinavië die ongetwijfeld een onuitwisbare indruk bij je zal achterlaten.

Lees meer

Populaire vakanties Oslo

Bezienswaardigheden in Oslo

Gelegen aan het Oslofjord ligt het prachtige Operahuis van Oslo dat je tijdens je vakantie zeker niet mag missen. Dit stevige staaltje moderne architectuur werd in 2008 gebouwd en is sindsdien één van de bekendste trekpleisters van Oslo. De vorm doet denken aan een ijsschots die uit het water omhoog steekt. Er zijn het hele jaar door opera’s en optredens van het nationaal ballet te bewonderen. Geniet van een prachtig uitzicht over het Oslofjord vanaf het dak van het Operahuis.

Pak de metro naar de wijk Holmenkollen om de beroemde Holmenkollenschans te bezoeken. De schans is werkelijk een plaatje om te zien en er worden al sinds 1892 wedstrijden gehouden. Vanaf de top van de schans heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over Oslo.

Breng tijdens je vakantie in Oslo ook zeker een bezoekje aan het Vigelandpark met haar prachtige bronzen en stenen beelden. Er staan er maar liefst 212 in het park en de toegang is helemaal gratis.

Het museumeiland van Oslo

Pak de auto of de boot naar het prachtige schiereiland Bygdøy dat ook wel bekend staat als het museumeiland van Oslo. In het Frammuseum leer je alles over de Noorse poolexpedities waaronder die van het schip Fram dat in 1893 op expeditie ging. En wil je meer schepen zien bezoek dan zeker ook het Vikingschipmuseum waar eeuwenoude Vikingschepen tentoongesteld staan. Als het mooi weer is kun je op Bygdøy ook heerlijk een middagje relaxen op het Hukkoden strand.

De hipste wijk van Oslo

Dompel jezelf onder in de hippe wijk Grünerløkka midden in het centrum van Oslo. Struin langs de kleine mode boetiekjes en leuke vintage winkels. Rust aan het eind van de middag uit op één van de vele terrasjes en loop ’s avonds via de bijzondere muurschilderingen weer terug naar je hotel. Grünerløkka is een broedplaats voor jonge creatievelingen en is sinds een paar jaar één van de leukste wijken om tijdens je vakantie in Oslo doorheen te slenteren.