Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Mexico ×
    • Yucatan ×
    • Quintana Roo ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Quintana Roo

Quintana Roo is de jongste staat van Mexico (1974) en ligt in z’n geheel op het schiereiland Yucatan. In deze staat geniet je van de Mexicaanse zon, de mooie natuur en de vele mooie plekken. De ideale vakantiebestemming! De staat is vernoemd naar de dichter Andrés Quintana Roo (1787 – 1851) en bestaat uit 10 gemeentes. Chetumal is de hoofdstad, al kennen de meeste mensen de regio vooral van badplaatsen als Cancun en Playa del Carmen. De Mayacultuur speelt een belangrijke rol in de staat en er zijn dan ook veel ruïnesteden te vinden, zoals Cobá, Kohunlich en Tulum. Zwemmen met walvishaaien, (Maya-)cultuur snuiven of chillen op het strand: een vakantie naar Quinana Roo is een waar cadeau!

Lees meer

Populaire vakanties Quintana Roo

Quintana Roo: Maya-cultuur en snorkelparadijs!

Deze regio in het oosten van Mexico is een waar vakantieparadijs. Zo zijn er in deze staat veel Maya-tempels en -ruïnes te vinden. Bezoek de Maya-ruïnes van Coba waar je de 42 meter hoge Tempelpiramide Nohoch-Mul (ook wel Castillo genoemd) kunt beklimmen. Of wat dacht je van de Maya-ruïnes in Tulum, waar een Maya-tempel op de rand van een klif is gebouwd omdat daar vroeger de haven was. De locatie van deze tempel is uniek! De belangrijkste stad, Cancun, is een echte toeristenstad met jaarlijks zo’n drie miljoen bezoekers. Hier vind je ook veel mooie hotels op Prijsvrij.nl.  In deze stad is 24 uur per dag wat te beleven. Vanuit Cancun kun je prima de rest van de staat verkennen. Bijkomend voordeel is dat beide ruïnes niet zo druk worden bezocht als het wereldwonder Chitzen Itza.

Genoeg cultuur gesnoven? Doe je duikbril op en kijk je ogen uit tijdens een duik- of snorkeltour. Tip: ga naar Turtle Beach of maak een snorkeltocht met de grootste vis ter wereld: de walvishaai! Deze vriendelijke reuzen kunnen wel 15 meter lang worden. Mocht je nou echt geen genoeg kunnen krijgen van het onderwaterleven, dan is een bezoekje aan Xel-Há Park echt een aanrader. In dit natuurwaterpark kun je onder andere zwemmen met roggen, zeekoeien, dolfijnen en duizenden vissen.

Wereldberoemd: de cenotes in Mexico

Mexico staat bekend om zijn cenotes. Een cenote, afgeleid van het Maya-woord ‘dzonot’ dat ‘afgrond’ betekent, is een poel of grot met water erin. Een soort natuurlijk zwembad dus. De Maya’s zagen de cenotes als heilige plek. Er zijn in Yucatan en Quintana Roo, zo’n 3000 cenotes waarvan ongeveer de helft in kaart is gebracht. Tussen cenotes is er veel verschil: sommige cenotes zijn vrij eenvoudig terwijl andere het best te omschrijven zijn als spectaculaire ondergrondse zwembaden. Bekijk de foto’s en beoordeel zelf!

Weer en beste reistijd

Een vakantie naar Quintana Roo is natuurlijk altijd een goed idee. Het is er altijd tussen de 25 en 35 graden. Aan het weer ligt het dus zeker niet. Regen kennen ze (bijna) niet in het zonnige Quintana Roo, dus boek nu jouw volgende vakantie op Prijsvrij.nl!