Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Mexico ×
    • Yucatan ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Op zoek naar een goedkope vakantie Yucatán? Last minute Yucatán en all inclusive Yucatán vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Yucatán van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Yucatán te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Yucatán is het schiereiland in het oosten van Mexico. Je vind hier niet alleen zonovergoten stranden en een bijzondere onderwaterwereld maar ook voor cultuurliefhebbers is dit een ideale vakantiebestemming.

Lees meer

Populaire vakanties Yucatan

Yucatán - Historie, cultuur en prachtige stranden

Yucatán is een dunbevolkt schiereiland in het oosten van Mexico. De regio heeft een divers landschap; van tropisch regenwoud, jungle, tot savanne of mangrove bossen. Daarnaast liggen voor de kust prachtige koraalriffen wat duiken of snorkelen tijdens je vakantie in Yucatán tot een adembenemende activiteit maakt. Met de azuurblauwe zee en poederstranden zijn Cancún en Playa del Carmen belangrijke toeristische trekpleisters met grote resorts en veel uitgaansgelegenheden.

Ook voor cultuurliefhebbers is in dit deel van Mexico genoeg te zien. De cultuur van de Maya’s beleefde in Yucatán zijn bloeitijd en vele archeologische vondsten herinneren dan ook hieraan. Ook de invloed van de Spanjaarden is duidelijk aanwezig in hoofdstad Mérida waar de vele witte gebouwen en huizen de tijd van de conquistadores doen herleven.

Bezienswaardigheden in Yucatán

Het schiereiland Yucatán staat bekend om de eeuwenoude Maya ruïnes die er te vinden zijn. Oude Maya steden zoals Cobá, Tulum en Kohunlich bevinden zich in Quintana Roo. In deze steden kan je oude ruïnes bezoeken en de mysteries achter de Maya cultuur proberen te ontrafelen. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is Sian Ka’an, een natuurreservaat. Badplaatsen als Cancún en Playa del Carmen hebben schitterende zandstranden. Beide steden hebben bovendien een bruisend nachtleven en zijn goed ingespeeld op toeristen, waardoor je ook met Engels goed uit de voeten kunt.