Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Mexico ×
    • Yucatan ×
    • Puerto Morelos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Puerto Morelos

Een van de beste plekken in heel Mexico om je vakantie door te brengen is Puerto Morelos. Dit stadje met parelwitte stranden en een azuurblauwe zee heeft zo’n 10.000 inwoners en is de ideale vakantiebestemming voor mensen die houden van prachtige natuur en mooie stranden in een relatief rustige omgeving. Het stadje op schiereiland Yucatan ligt tussen Cancun en Playa del Carmen in, beide op ruim 35 minuten afstand. Vanuit Puerto Morelos kun je prima de rest van Quintana Bay verkennen. Je kunt in Puerto Morelos het hele jaar door genieten van de zon, het kwik daalt hier namelijk zelden onder de 25 graden. 

Lees meer

Populaire vakanties Puerto Morelos

Wat te doen in Puerto Morelos?

Puerto Morelos is het Mexicaanse vakantieparadijs op aarde. De hagelwitte stranden. De azuurblauwe zee. De goede snorkelmogelijkheden. En niet te vergeten: de aardige mensen die voor je klaarstaan in de gezellige restaurantjes, bars en winkels. Het leven in het stadje gaat er rustig aan toe, maar vergis je niet: er is genoeg te doen in dit mooie plaatsje aan zee. Boek een tour en maak een snorkeltocht bij het plaatselijke rif voor de kust of verken Puerto Morelos op de fiets. Wat ook uniek is voor Puerto Morelos: er is niet één vuurtoren, maar twee. De twee vuurtorens staan dicht op elkaar. De achterste vuurtoren is de grootste en is te vinden op het strand, de voorste vuurtoren, die nog schever is dan de Toren van Pisa vanwege orkaan Beulah in 1967, staat symbool voor het oude dorp. Aan winkeltjes en restaurantjes geen gebrek in Puerto Morelos. Er is zelfs een kleine jachthaven te vinden.

Puerto Morelos en de omgeving

Puerto Morelos heeft een ideale locatie om het schiereiland te verkennen. Zowel Cancun als Playa del Carmen zijn op een half uurtje te bereiken. Bezoek de Maya-ruïnes van Coba waar je een 42 meter hoge Tempelpiramide kunt beklimmen of de Maya-ruïnes in Tulum. Niet alleen is er tijdens je vakantie ruimte voor cultuur in de omgeving van Puerto Morelos, ook zwemliefhebbers komen niks tekort! Het prachtige onderwaterleven in Oost-Mexico zorgt voor een van de beste snorkelervaringen ter wereld. Dolfijnen, schildpadden of zelfs walvishaaien: het is allemaal vanuit Puerto Morelos te regelen, een ideale locatie dus! De cenotes – de bekende ‘onderwatergrotten van Mexico’ – Sol y Luna en Tula mag je zeker niet missen en liggen beide op een kwartiertje van Puerto Morelos af. Puerto Morelos is een prima alternatief voor de drukkere steden als Cancun en Playa del Carmen.

Weer en beste reistijd

Bij een waar paradijs horen ook paradijselijke (water)temperaturen. In Puerto Morelos kun je het hele jaar door op vakantie, het is er namelijk altijd tussen de 25 en 35 graden – en dat geldt ook voor de zee. Vergeet je zwembroek dus niet mee te nemen en boek nu je volgende vakantie op Prijsvrij.nl!