Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Mexico ×
    • Yucatan ×
    • Tulum ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Hoor je steeds meer mensen om je heen praten over een vakantie naar Tulum? Dat is niet gek, want steeds meer reizigers beginnen in te zien hoe mooi deze kustplaats aan de Riviera Maya op het Mexicaanse schiereiland Yucatan is. Je vindt in Tulum een unieke mix tussen fantastische stranden (die zó wit en fijn zijn dat ze haast van poedersuiker lijken) en eeuwenoude Maya-overblijfselen. Tulum is een oude Maya-stad en de enige die aan zee ligt. Dit levert schitterende landschappen op met Maya-ruïnes op kliffen die uitkijken over hagelwitte stranden en een zee die je zelden zo blauw zag. De tropische palmbomen maken het fotogenieke beeld van Tulum compleet! Wanneer kom jij naar dit paradijs?

Lees meer

Populaire vakanties Tulum

Bezienswaardigheden in Tulum

Tulum is een badplaats waar je niet uitgekeken raakt. Is het niet van de adembenemende stranden, dan is het wel van de bijzondere Maya-ruïnes. Een greep uit de oude Maya-overblijfselen in Tulum zijn de Temple of the Frescos, Templo Dios del Viento, Pyramid El Castillo en de God of Winds Temple. Vooral El Castillo is erg populair vanwege de bijzondere ligging aan zee. Als echte dierenvriend is Tulum Monkey Sanctuary erg leuk. Apen uit de jungle van Mexico worden hier opgevangen en verzorgd. Je kunt hier enorm veel verschillende apensoorten zien.

Een vakantie in Tulum: beleef het strandleven

Tulum is ook een heerlijke bestemming waar even niets hoeft. Alleen zonnen op de stranden zo wit als sneeuw, slurpend aan een mojito, met je voeten in het warme zand of bootje badend in de azuurblauwe zee. Op stranden zoals Playa Paraiso en Maya Beach is het genieten met een hoofdletter G! Of je nu relaxt bij een beachclub of één van de vele bars in hippie-stijl in het centrum van Tulum: je merkt aan alles de ‘chille vibe’. Vooral in de avond is het extra gezellig met livemuziek waarop je voeten automatisch van de vloer gaan!

Zwem in een cenote in Tulum

Naast de mooie stranden en Maya-herinneringen is Tulum ook bekend om haar cenotes. Mocht je nog niet bekend zijn met dit fenomeen: een cenote is een meer dat op natuurlijke wijze is ontstaan in een ondergrondse grot. Je kunt hier heerlijk rondzwemmen én snorkelen, want een cenote zit vaak vol met vissen! In Tulum zijn de Grand Cenote en Dos Ojos een aanrader voor wat verkoeling.

Coba: Mexico ’s verborgen parel

Op een half uurtje rijden van Tulum kun je een dagje naar Coba, een Maya-stad midden in de jungle. Tussen alle junglebomen vind je de meest fascinerende bouwwerken die wel 1600 jaar oud zijn. De bekendste in Coba is de Grote Piramide Nohoch-Mul. Dit is een oude Maya piramide die je middels een steile trap kunt beklimmen tot de 42 meter hoge top. Vanaf hier heb je een magisch uitzicht over de weelderige jungle van Yucatan. Waag zeker de tocht naar de top, want dit is één van de weinige piramides ter wereld die je mag beklimmen!

Hotels in Tulum

De meeste hotels in Tulum liggen net iets buiten het centrum van Tulum aan een privéstrand. Toppers van hotels in de buurt van Tulum zijn de 5-sterren resorts Dreams Tulum en Bahia Principe Grand Tulum. Het kustplaatsje Akumal ligt vlakbij Tulum en biedt ook veel hotels voor een fijne strandvakantie. In Akumal heb je bovendien grote kans dat je kunt zwemmen met schildpadden. Gaaf! Heb je een hotel in Playa del Carmen op het oog? Dan kun je Tulum prima als dagtrip bezoeken!