Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Mauritius ×
    • Zuidkust ×
    • Mahebourg ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Mahebourg

Mahebourg is een bijzonder stadje aan de Zuidkust van Mauritius. Hier ervaar je hoe de lokale bevolking met elkaar samenleeft en zich tegelijkertijd openstelt voor toeristen. De inwoners maken graag een praatje en laten je vol enthousiasme lokale snacks proeven. Deze vriendelijke houding merk je ook in de hotels en resorts, waar men er alles aan doet om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. ‘s Nachts gaan toeristen en locals naar Grand Baie, waar het nachtleven plaatsvindt. In een van de vele bars en restaurants kun je je tot in de vroege uurtjes vermaken. De volgende dag kun je rustig wakker worden bij de blauwe lagune, waar je kunt zwemmen en snorkelen. Ook kun je hier diverse watersporten beoefenen, zoals duiken of surfen.

Lees meer

Populaire vakanties Mahebourg

Bezienswaardigheden in Mahebourg 

Mahebourg is klein en overzichtelijk, dus je kunt je vakantie rustig indelen en je hoeft je niet te haasten. Hieronder zetten we alvast de belangrijkste bezienswaardigheden op een rij.

Mahebourg Waterfront 

Het Mahebourg Waterfront is niet te missen. Dit nieuwe complex aan het water biedt ontspanning en een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee. Het is heel leuk om over de pier te wandelen en onderweg foto’s te maken van het prachtige uitzicht.

Mahebourg Museum 

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Mauritius? Dan is het Mahebourg Historical Naval Museum een aanrader. Hier ontdek je hoe het eiland zich sinds de 18e eeuw heeft ontwikkeld. Je zal zien dat er door de eeuwen heen veel kolonisaties zijn geweest, zowel door Fransen, Britten als Nederlanders. Daar gingen behoorlijk veel schipbreuken mee gepaard. Zo toont het museum overblijfselen van de grote, Hollandse zeeslag Vieux Grand Port. De geschiedenis is dus niet altijd even vrolijk, maar je zal het hedendaagse Mauritius extra gaan waarderen.

Tropische excursies 

Een excursie is de makkelijkste en leukste manier om de omgeving van Mahebourg te verkennen. ‘s Ochtends word je bij je hotel opgehaald en ‘s middags of ‘s avonds word je weer teruggebracht. Bekijk alvast wat de mogelijkheden zijn:

1. Casela Nature Parks: wild landschap met gezinsvriendelijke safari-activiteiten
2. Ile aux Cerfs: een onbewoond eiland in een lagune
3. Natuurpark La Vanille: natuurpark met ongerept landschap en vele diersoorten
4. Black River Gorges National Park: beschermd natuurgebied met regenwoud

Altijd fantastisch weer 

Driehonderdvijfenzestig dagen per jaar zon, veel zonuren, weinig regen… Dat is het weer van Mahebourg in een notendop. De temperatuur is er gemiddeld 28 °C. Lekker warm, maar niet te heet. Bovendien staat er meestal een stevige wind, wat voor de nodige verkoeling zorgt. Heb je nog meer verkoeling nodig? Ga een stukje snorkelen in de lagune, neem een verfrissende duik in het zwembad of vind schaduw onder een palmboom.