Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Letland ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Riga is de hoofdstad van Letland. De stad ligt aan weerszijden van de rivier de Daugava en staat niet voor niets hoog op de Werelderfgoedlijst! De binnenstad heeft een oud middeleeuws centrum, de ‘Vecriga’. Hier vind je huizen geschilderd in allerlei kleuren, smalle straatjes, historische kerken en gezellige pleintjes. Op het Domaplein is overdag en ’s nachts veel te beleven, er zijn veel leuke restaurants, terrassen en cafés. Bezoek ook de Centrãltirgus, de grootste en meest moderne markt. Verdere aanraders zijn het Rigakasteel uit de 14e eeuw en de Petruskerk. Liefhebbers van kunst en cultuur zijn hier aan het juiste adres! Ontdek de prachtige rijke historie van deze stad tijdens een stedentrip naar Riga.

Lees meer

Populaire stedentrips Riga

Wat te doen in Riga? De leukste bezienswaardigheden tijdens jouw stedentrip!

Het centrum van Riga bestaat uit prachtige art nouveau architectuur en is in de avond schitterend verlicht. De leuke straatjes en gekleurde huizen brengen een unieke sfeer waar citytrip liefhebbers dol op zijn. De Dom is een van de highlights van Riga, het is de grootste middeleeuwse kathedraal van de Baltische staten. Het beroemde orgel dat zich binnen in de kerk bevindt is een grote publiekstrekker; het is de op drie na grootste van de wereld! Daarnaast is de St. Peterskathedraal een must-visit tijdens je citytrip in Riga. Naast de vele concerten, festivals en tentoonstellingen die er regelmatig georganiseerd worden, heeft deze kerk nog een pluspunt: de Petrikerk staat namelijk op de lijst van hoogste kerktorens ter wereld! Dat maakt het een fantastisch uitzichtpunt over de hele stad, vergeet je camera dus niet om dit geweldige uitzicht vast te leggen.

Ontdek de rijke cultuur & historie in de musea van Riga

Centrs, het nieuwere stadsdeel van Riga, kenmerkt zich vooral door de kunststijl art nouveau, terwijl je in het oude gedeelte van Riga juist veel middeleeuwse elementen terugziet. En wat is nou een betere manier om een kijkje in de geschiedenis van Riga te nemen dan een bezoek aan de musea? In het Bezettingsmuseum ontdek je alles over de tijd dat Letland bezet was door de nazi’s en de Russen, terwijl je in het Etnografisch Openluchtmuseum ervaart hoe het leven in Riga was in de voorgaande eeuwen. Ben je gek op kunst of toe aan wat afwisseling? Dan is het Nationaal Kunstmuseum een leuk uitstapje. Bewonder de grote collectie aan werken van Letse kunstenaars. Ook is het Zeevaartmuseum interessant, leer hier alles over hoe Riga zich ontwikkelde tot belangrijke en welvarende Hanzestad! Tot slot is er een oorlogsmuseum gevestigd in de enige overgebleven toren van de oude stadswal, de Kruittoren.

Op zoek naar een betaalbare stedentrip? Kies voor Riga in Letland

Als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip Riga ben je bij Prijsvrij Vakanties aan het juiste adres! Wij zorgen voor de beste deals naar de leukste bestemmingen, in dit geval Riga. Bovendien is een citytrip naar Riga erg betaalbaar en kun je er voor een leuk bedrag heerlijk eten. Als je flexibel bent wat betreft de periode waarin je deze stad wilt gaan bezoeken, kan dat ook nog eens erg voordelig zijn! Riga is in de zomer, maar ook in de winter een zeer geschikte stedentrip bestemming, dus waar wacht je nog op?