JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Lekkere restaurants en leuke bars in Riga » Prijsvrij.nl

Lekkerste restaurants en leukste bars in Riga

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 13-04-2022

Welkom in openluchtmuseum Riga, de ideale setting voor een heerlijke stedentrip in deze hoofdstad van Letland. De stad waar je urenlang door de meest schitterende kleine straatjes dwaalt en van indrukwekkende architectuur geniet. Je kunt er heel goed shoppen en door de ligging aan de rivier de Daugava geniet je van een heerlijk wijds uitzicht. En wat is er fijner dan na een dagje slenteren door de stad neerploffen bij een heerlijk restaurant om lekker te eten? Helemaal niets, daarom hebben wij in deze blog de hele zwaar taak op ons genomen om jou op de beste restaurants van Riga te wijzen. En hou je ook wel van een drankje na het eten en een eventuele danspas? Dan vind je aan het eind van deze blog ook nog een paar bars die je niet wilt missen. Laat de verwennerij van de innerlijke mens beginnen!

Geniet van heerlijke gerechten met lokale ingrediënten

Wie je ook vraagt wat zijn of haar meest favoriete restaurant in Riga is, Domini Canes komt bijna altijd voor in de top drie. Niet alleen is het binnen de maatstaven van Letland heel erg goed, het zou ook perfect passen in wereldsteden als Parijs, Tokio en Londen. De chefs maken met lokale ingrediënten de meest heerlijke gerechten voor je klaar. Tijdens jouw stedentrip ben je waarschijnlijk niet de enige die hier wilt eten, dus reserveren is aan te raden.


Horecaplein in Riga

Ga voor de Letse delicatessen

Vind je het leuk om je op reis te laten verrassen door de lokale keuken? Dan is Folkklubs Ala Pagrab een perfect restaurant voor jou. Hier is het eten machtig en vind je veelal gerechten met veel vlees en aardappelen op het menu. Er zijn echter ook wat vegetarische opties verkrijgbaar, die minstens net zo goed vullen als de vleesgerechten. Het restaurant bevindt zich in een kelder en beschikt over kleinere privé tafeltjes en grotere tafels om te delen. De kans is groot dat je hier een onvergetelijke avond beleeft met de locals en waanzinnig lekker eten en drinken.


Luchtfoto van Riga

Leukste bars in Riga

Waan je in een ware metropool in de Skyline Bar in Riga. Deze cocktailbar vind je op het dak van het Radisson Blu hotel en geeft je een adembenemend mooi uitzicht over de stad. Hou je meer van een Latino sfeertje, dan is Cuba Café jouw bar! Dit kleine charmante barretje met Cubaanse sferen is de perfecte spot om te genieten van een mojito en je zelfs aan de salsa te wagen. Tot slot is de bar I Love You een echte aanrader. Niet alleen kan de naam van deze bar tot onbedoelde liefdesverklaringen leiden, er worden ook vaak kleine optredens gegeven door onontdekte talenten. Omdat er ook een klein platenlabel aan de bar verbonden zit worden hier regelmatig muzikale talenten gescout.


Eten en drinken speelt altijd een belangrijke rol tijdens een stedentrip, en nu je hebt kunnen lezen hoe goed Riga hierin voorziet kunnen wij ons voorstellen dat jouw honger naar een tripje naar deze stad is aangewakkerd. Kies snel jouw perfecte accommodatie uit ons aanbod en begin maar vast met het reserveren van de lekkerste restaurants.