Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Het Kroatische KrK heeft als koosnaampje ''Het Gouden Eiland’’ en bevindt zich in de Adriatische Zee. Deze naam is te danken aan de opvallende cultuur en de mooie omgeving die op het eiland de vruchten afwerpt. Deze cultuur is in vele leuke stadjes terug te vinden, waar ze mooie stranden, knusse straatjes en imponerende bezienswaardigheden hebben, waar de oude verhalen terug naar boven komen. Kortom, met een vakantie op KrK heb je voor ieder wat wils.

Lees meer

Populaire vakanties Krk

Leuke stadjes op KrK

Omisalj

Dit is het oude stadje van het KrK, waar nog een aantal overblijfselen te zien zijn uit de Middeleeuwen. Zo is er in Omisalj een schitterende Kathedraal en zijn er oude ruïnes, maar buiten indrukwekkende bezienswaardigheden, is ook het oude centrum van KrK met leuke, knusse restaurantjes zeker een bezoekje waard. Eenmaal genoeg cultuur gesnoven, ligt daar voor de kust een mooi strand, waar je neer kunt ploffen en kunt genieten van de heerlijke temperaturen.

KrK-Stad

Aan de andere kant van het KrK, is KrK-Stad gelegen. Het is een stad waar de Romeinse stempel heel erg aanwezig was, en dit is nog steeds te zien aan de stadsmuur die rond de stad loopt. Binnen die muren, bevindt zich een centrum met veel smalle straatjes waar leuke winkels en restaurants te vinden zijn. Een Kroatische stad is geen stad zonder kerken en kathedralen. Eentje die zeker niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan KrK-Stad, is de kathedraal van Maria-Hemelvaart. Wanneer je niet genoeg kunt krijgen van de oude overblijfselen, is het Frankopan kasteel ook zeker een aanrader om langs te gaan.

Baška

Deze stad is om 2 redenen een belangrijke plek op KrK. De eerste reden is de prachtige stranden die er te vinden. De volgende reden is een reden, diep uit het hart van de Kroaten. In de St. Lucy kerk is een replica te vinden van het tablet uit het jaar 1100 waarop Kroatië als land staat vermeld.

Vrbnik

Om gelijk met de deur in huis te vallen, vind je hier het kleinste steegje ter wereld. Deze is namelijk maar 40 centimeter breed. Probeer jij er doorheen te lopen tijdens je vakantie op KrK? Verder zijn er vele andere steegjes in dit stadje te vinden met knusse winkeltjes en gezellige restaurants. Daarbij maken ze hier ook wijn van de Žlahtina druif, een wijn die nergens anders in Europa te vinden is. Het is dus zeker een bezoekje waard om deze heerlijke wijn te proeven.

Excursies en bezienswaardigheden op KrK

Košljun klooster

In het plaatsje Punat, gaat er een boot naar een klein eiland hier tegenover? Maar wat is er nu zo bijzonder aan dat eiland? In Punat zelf, is niet veel te beleven, maar vanaf de boulevard, heb je een prachtig uitzicht op het eiland Košljun en vanuit waar ook diverse boten gaan. Op dat eiland vind je een klooster uit de twaalfde eeuw, waar altijd monniken gewoond hebben. Ben jij ook nieuwsgierig naar deze levenswijze?

Biserujka Grot

Er zijn meerdere grotten op het eiland aanwezig, maar de Biserujka grot is de enige grot waar je ook echt naar binnen kunt. Wanneer je binnenkomt, tref je een ondergronds museum waar stalactieten en stalagmieten te bewonderen zijn.

De modderbaden bij Soline

De baai van Soline werd vroeger gebruikt om zout te winnen, maar tegenwoordig is het een modderbad dat een genezende werking heeft op je huid. Het helpt tegen onder andere huidklachten en reuma.

De mooiste stranden op KrK

Sunset strand

Het strand vind je ten zuiden van Njivice en bestaat uit verschillende baaitjes. Bij elk baaitje is wel wat te doen, zoals Jetski’s huren, parasailen et cetera. Ook zijn hier een aantal beachbars, waar je kunt genieten van de lekkerste cocktails. In de nachtelijke uurtjes gaat dit over op echte beachparty’s.

Vela Plaza

Dit strand is met haar 1800 meter, letterlijk vertaald: een ‘’groot strand’’. Het is midden in de stad Baška gelegen met daarnaast een lange boulevard met winkels en restaurants. Het water loopt geleidelijk af, waardoor het een ideaal strand is voor gezinnen met kinderen.

Zala strand

Aan de 2 kilometerslange kust van het stadje Baška, is het Zala strand gelegen. Bij het strand is een leuke beachbar, waar je kunt genieten van heerlijke drankjes. Het is daarnaast ook mogelijk om vanaf dit strand een kajaktour te doen, zodat je kennis kunt maken met de prachtige natuur die rondom dit strand te zien is.

Weer en klimaat op KrK

KrK beschikt over een mediterraan klimaat. Dit betekent dat er daarom ook warme en droge zomers zijn en zachte, koude en natte winters. Verder is het in de zomermaanden rond de 25 tot 30 graden, wat zorgt voor een heerlijke vakantie op KrK.

Ben jij nu benieuwd naar de oude verhalen van KrK in combinatie met een ontspannen vakantie in de zon? Bekijk dan snel de mogelijkheden voor een vakantie naar het omvangrijke Kroatië.