Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Korcula ×
    • Korcula ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Korcula ligt in Zuid-Dalmatië en is één van de grootste Kroatische eilanden. Het is een wat onbekendere vakantiebestemming, maar ó zo prachtig. Het sprookjesachtige eiland heeft een rijke geschiedenis met oude archeologische opgravingen en kerken. Het is een traditioneel eiland waar ceremonies en dans nog altijd belangrijk zijn. Korcula Eiland of ook wel Korcula Island staat vol huizen met oranje daken en wordt daarom ook wel het Klein Dubrovnik van Kroatie genoemd. Naast pittoreske dorpjes om te ontdekken, kun je tijdens je vakantie in Korcula ook uitstekend strandhoppen. Het eiland beschikt namelijk over maar liefst 200 stranden. Begin dus maar vast met kiezen tussen de mooiste stranden!

Lees meer

Populaire vakanties Korcula

Korcula – Eén van de mooiste eilanden ter wereld

In Korcula lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Je staat er tussen de historische en waardevolle bouwwerken. Zo is bijvoorbeeld het oude gedeelte van Korcula Stad omringd door stadsmuren en torens in een Venetiaanse stijl. Treed hier in de voetsporen van de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Marco Polo, die hier zou zijn geboren. Dwaal heerlijk rond door de smalle straatjes en neem alles goed in je op.

Dit prachtige eiland van 47 km lang en circa 7 km breed beschikt over vele pittoreske dorpjes, indrukwekkende stranden en romantische baaien. Korcula werd door een Britse krant zelfs al eens uitgeroepen tot één van de mooiste eilanden ter wereld. De natuur is hier adembenemend mooi.

Wat te doen in Korcula?

Door het gunstige klimaat kom je op Korcula veel wijngaarden en olijfboomgaarden tegen. Het eiland staat bekend om haar biologische dessert wijnen, deze zijn zeker de moeite waard om te testen. Verder heeft dit eiland rustige stranden, grotten en dichte bossen. Het is een ideale plek voor een wandeling of fietstocht. Een gezellige plek op dit eiland is de haven, hier vindt je verschillende terrasjes, heerlijk om een avondje te vertoeven.

Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis met bijzondere bezienswaardigheden. In Korcula staat het geboortehuis van Marco Polo met een bijbehorend museum. Je vind in deze stad ook mooie kerkjes en paleizen uit de tijd dat het eiland nog bij Venetië hoorde. In het stedelijk museum ontdek je de geschiedenis van het eiland. Oude documenten en archeologische vondsten vertellen je de verhalen over de rijke zee geschiedenis van het eiland. Ten slotte staan er op Korcula flink wat indrukwekkende kerken en kathedralen in gotische stijl.

Weer Korcula

Korcula heeft een middellands zeeklimaat met warme zomers en zachte winters. In de zomermaanden liggen de temperaturen gemiddeld rond de 29 graden en in de winter tussen de 5 en 11 graden. De beste periode om het eiland te bezoeken is dus in de zomer. Het is ongeveer 2 uur vliegen naar Korcula.