Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kroatie ×
    • Istrie ×
    • Banjole ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben je op zoek naar een mooie plek met prachtige kustlijnen, een kristalheldere zee, groene natuur en de mooiste stranden? Waarschijnlijk heb je nog nooit van Banjole gehoord. In dit voormalige vissersdorpje, gelegen op een schiereiland aan de westkust van Kroatie wonen ongeveer 750 mensen. Naast mooie stranden vind je in de omgeving van Banjole veel bos en groene natuur. Op 5 minuten rijden van Banjole ligt de oude stad Pula, de zevende stad van Kroatië met meer dan 60.000 inwoners. Zo zie je maar dat je in de omgeving van Banjole werkelijk alles vindt: van mooie groene natuur en prachtige stranden tot aan een bruisend stadscentrum met levendige restaurants en bars. Sla deze parel dus zeker niet over tijdens je vakantie naar Kroatië!

Lees meer

Populaire vakanties Banjole

Voor vis ga je naar Banjole

Zoals bijna alle kustdorpjes in Istrië, is Banjole van oorsprong een vissersdorp. De belangrijkste industrie is hier – naast het toerisme – dan ook de visserij. Wil je écht verse vis, dan moet je hier zijn! Tip: probeer zeker eens zelf brodetto te maken. Voor deze Kroatische vissoep heb je natuurlijk vis nodig, en waar haal je die beter dan bij de vissers zelf? Verser gaat niet! Geen zin om zelf in de keuken te staan? Probeer dan een lokaal gerecht in een van de restaurantjes en laat je verrassen door de Kroatische keuken.

Ideale plek voor een gezinsvakantie

De natuurlijke strandjes die je veel ziet in de omgeving van Banjole zijn over het algemeen kiezel- of rotsstranden. De stranden lopen geleidelijk af, wat ideaal is voor gezinnen met kinderen. Vanwege de kiezelstenen kan het verstandig zijn om waterschoenen te dragen.

Wat te doen in de omgeving van Banjole?

Op slechts 10 minuten rijden van Banjole ligt het bruisende Pula. In deze stad van meer dan 3000 jaar oud vind je veel attracties en bezienswaardigheden. Ook zijn er in Pola, zoals de stad in Italië wordt genoemd, veel activiteiten te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Romeinse amfitheater van 2000 jaar oud? Dit amfitheater behoort tot de zes grootste amfitheaters ter wereld. Leuk weetje: op de keerzijde van de 10 kunabiljet (omgerekend ongeveer € 1,50) staat het amfitheater afgebeeld. Niet ver van het amfitheater vind je het belangrijkste plein van de stad. Ook staat daar de Augustus-tempel, deze goed bewaard gebleven tempel is zo’n 2000 jaar oud en opgedragen aan Augustus de eerste keizer van het Romeinse Rijk. Nog niet genoeg cultuur gesnoven? Vergeet dan zeker niet om het Fortress Kaštel te zoeken. Dit kasteel uit de 17de eeuw is gebouwd in Franse stijl en biedt uitzicht op de stad en de baai.

Banjole: het weer en de beste reistijd

Voor de meeste mensen is de periode van mei tot en met september de beste reistijd. Tijdens deze periode is de temperatuur aangenaam, zo rond de 25 graden en is er bijna geen neerslag. In juli kan het in Banjole 30°C worden. De zeewatertemperatuur ligt van mei tot en met september niet onder de 22 graden. Dus neem zeker je zwembroek mee!