Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sardinie ×
    • Villaputzu ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Villaputzu

Gelegen in het zuidoosten van Sardinië, vind je de kleine plaats Villaputzu. Het knusse centrum en het geweldige strand maken het tot een ideale vakantiebestemming in Italie. Met name het zandstrand, dat geleidelijk overloopt in de zee, is perfect voor kinderen om in te spelen. Zo kun jij heerlijk genieten van een goed boek of een verfrissend drankje onder de Sardijnse zon. Villaputzu is de ideale plek voor een vakantie met het gezin, maar ook om kennis te maken met de rest van Sardinie. Ga erop uit en ontdek de natuur, archeologische vindplaatsen, schitterende baaien en plaatsen als het culturele Cagliari of het populaire Costa Rei. Kortom: vervelen zit er niet bij tijdens een vakantie in het authentieke Villaputzu!

Lees meer

Populaire vakanties Villaputzu

Villaputzu – Vakantiebestemming op Sardinië

In het zuidoosten van het Italiaanse eiland Sardinië, op enkele kilometers van het strand, ligt het centrum van de fijne vakantiebestemming Villaputzu. In dit authentieke plaatsje vind je een mooi plein met een oud kerkje, leuke restaurantjes en enkele winkels, maar de meeste bezoekers komen hier voor het aangename strand. Bij de diverse kleine baaien van Porto Corallo en de lange kindvriendelijke zandstranden van Quirra is het namelijk heerlijk vertoeven. Ideaal voor een vakantie met het hele gezin. Op het strand kunnen vele watersporten worden beoefend, waaronder windsurfen, zeilen, duiken en kanoën. Daarnaast bewonder je vanaf het strand de ‘Turri Motta’, een welbekende toren in de regio.

Ontdek de omgeving van Villaputzu tijdens je vakantie

Wil je wat meer van Sardinië ontdekken dan enkel Villaputzu en het geweldige strand? Dan is het aan te raden een auto te huren om de omgeving van Villaputzu te verkennen. Maar ook wandelen kan perfect in de regio. In het zuiden van het eiland is namelijk van alles te zien. Allereerst zal de natuur waar je doorheen komt je verrassen. Van rotsachtige hoogvlaktes tot dichtbegroeide bossen vol fauna. Kom langs watervalletjes, bezoek de verlaten mijnen of rijd langs de langgerekte Laguna van Quirra. Het is hier helemaal niet ongewoon om flamingo’s te spotten. Vergeet ook zeker niet om een van de archeologische vindplaatsen te aanschouwen, waaraan de omgeving rijk is. De belangrijkste vindplaats is Complesso Megalitico Piscina Rei.

Degenen die meer van historie houden kunnen een bezoekje brengen aan de San Nicola kerk, welke uit het jaar 1200 stamt en van rode stenen gebouwd is. Ook het Kasteel van Quirra, dat een prachtig panoramisch uitzicht biedt, is het bewonderen waard. Wil je tijdens je vakantie in Villaputzu kennis maken met de hoofdstad van Sardinië? Dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Op ongeveer 70 kilometer van Villaputzu ligt het unieke Cagliari. De Sardijnse hoofdstad herbergt een combinatie van strand, historie en cultuur. Door de culturele invloeden van Europa, Afrika en het Midden-Oosten, is dit een hele bijzondere stad voor een dagtrip. Tevens is een uitstapje naar het Costa Rei een aanrader. Na een klein half uurtje rijden vanaf Villaputzu, bereik je deze toeristische plek. Met een gezellig centrum en parelwit strand is een bezoek aan dit stadje zeker een aanrader tijdens je vakantie.

Vakantie Villaputzu: klimaat & beste reistijd

Het klimaat van Villaputzu is zacht. De zomers zijn heerlijk warm en droog en in de wintermaanden wordt het niet echt koud in Villaputzu. De kans op regen is in de winter iets hoger, maar er valt op jaarbasis weinig neerslag. De temperatuur loopt in de maanden juli en augustus gemiddeld op tot 29 graden en in de januari en februari daalt het kwik gemiddeld naar zo’n 14 graden. Dat maakt de beste reistijd voor een vakantie naar Villaputzu de maanden mei tot en met half oktober. Echter is het ook buiten deze maanden goed vertoeven in Villaputzu. Voornamelijk als je meer van de veelzijdige omgeving wil verkennen.

Ontdek snel ons aanbod aan accommodaties in Villaputzu en ga zelf genieten van een vakantie op het geweldige Sardinië. Wij wensen je alvast een fijne vakantie in Villaputzu!