Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Piemonte ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Deze verrassende, gastronomische regio is gelegen in het noordwesten van Italie. De naam Piemonte betekent ook wel ‘aan de voet van de bergen’, vanwege de ideale ligging aan de Alpen! Het schitterende landschap is een combinatie van stad en platteland met groene heuvels, bergen en vlaktes. Je vindt er middeleeuwse dorpjes en authentieke stadjes, vooral de hoofdstad Turijn is een echte aanrader met vele bezienswaardigheden om tijdens je vakantie te bezoeken. Daarnaast geniet je in Piemonte van échte lokale delicatessen: kwaliteitshazelnoten, witte truffels, heerlijke chocolade en niet te vergeten de beste Italiaanse wijnen! Met wie ga jij deze lekkernijen proeven?

Lees meer

Populaire vakanties Piemonte

Dé bezienswaardigheden en leukste steden van Piemonte, Italië

De regio Piemonte bestaat uit een aantal prachtige plaatsen om te verblijven tijdens je vakantie in Italië. Het landschap van Piemonte bestaat uit het Alpengebied met veel hooggebergte en bergtoppen tot wel 4600 meter! In de winter leent het noorden van Italië zich perfect voor een wintersport vakantie. Daarnaast is er in het zuidoosten de Po-vlakte rondom rivier de Po, waar enkele grote steden gevestigd zijn. In Piemonte is er een schat aan kunst en cultuur. De hoofdstad Turijn is een erg verrassende historische plaats en zeker de moeite van een bezoek waard! Belangrijke bezienswaardigheden in Turijn zijn het Palazzo Reale en de San Lorenzo kerk, of de Sacro Monte. Ook het Lago d’Orte en het Lago Maggiore zijn een must-see in Piemonte. In het Lago Maggiore liggen ook de Borromese eilanden, waarop het indrukwekkende Isola Bella paleis staat.

De lekkerste delicatesse van Piemonte

Piemonte is een streek met tal van regionale specialiteiten. Een van de bekendste is de tartufo bianco, de witte truffel uit Alba, maar ook de blauwaderkaas uit de streek Gorgonzola is een erg populaire. Combineer deze met een van de lokale wijnen zoals bijvoorbeeld de donkerrode Barolo d’Asti. In deze regio bevinden zich namelijk de uitgestrekte wijnstreken De Langhe, Roero en Monferrato. Piemonte mag zich rijk prijzen met de beste wijnen ter wereld, dus wijnliefhebbers kunnen hun genot hier niet op! Voor zoetigheid is Turijn het antwoord, zoals ze zelf zeggen: de stad van de chocolade. Bovendien worden hier ook de beste kwaliteit hazelnoten geteeld. Wist je dat Nutella oorspronkelijk uit Piemonte komt? De combinatie van deze Italiaanse chocolade en hazelnoten vormt deze verrukkelijke ontdekking! Veel liefhebbers komen speciaal naar Piemonte voor al deze lokale delicatessen. Ga jij ze ook proeven?

Het weer & de beste reistijd voor een vakantie in Piemonte

Als je op zoek bent naar een zonvakantie dan is Piemonte een uitstekende keus! Het weer en klimaat zijn hier namelijk super geschikt voor. Piemonte heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. De gemiddelde temperatuur gemeten over het hele jaar is zo’n aangename 20 graden, met in de zomermaanden een lekkere temperatuur van 27 graden! De beste reistijd voor een vakantie naar deze regio is van april t/m september, de temperatuur is in de lente en zomer namelijk perfect om bezienswaardigheden af te struinen onder de Italiaanse zon!

Ben jij ook zo enthousiast geworden over deze verrassende bestemming in Europa? Bekijk dan ons ruime aanbod voor jouw volgende vakantie naar Piemonte!