Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Israel ×
    • Jeruzalem ×
    • Jeruzalem ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Stedentrip Jeruzalem

Jeruzalem is de hoofdstad van Israel en is één van de heiligste plekken ter wereld. Binnen de muren van de oude stad bevinden zich de meeste religieuze bezienswaardigheden van het jodendom, de islam en het christendom. Ontdek de plek van de heilige grafkerk waar Christus zou zijn begraven en bewonder de prachtige architectuur van de Al Aqsa moskee. Breng een bezoek aan de rotskoepel op de Tempelberg voor een schitterend panorama over de stad. Heb je nog wat te klagen of toekomstwensen? Schrijf dit dan op een briefje en stop dit tussen de voegen van de stenen bij de Klaagmuur. Staat een stedentrip naar Jeruzalem ook nog op jouw bucketlist? Bekijk dan onze mooie hotels en ontdek deze wonderlijke stad gelegen in de Judea-Woestijn. 

Lees meer

Populaire stedentrips Jeruzalem

Bezienswaardigheden in Jeruzalem

Jeruzalem wordt binnen het jodendom, het christendom en de islam als heilige plek gezien. Daarom vind je in de stad veel heilige gebouwen terug van verschillende godsdiensten. Zo bezoeken veel joden de Klaagmuur terwijl aanhangers van de Islam vooral bij de Al Aqsa moskee en de rotskoepel te vinden zijn. Voor christenen is juist de heilige grafkerk het belangrijkst. Tijdens een stedentrip naar Jeruzalem zul je veel religieuze bezienswaardigheden tegenkomen, van verschillende godsdiensten. Heel bijzonder! 

In de nieuwe stad vind je de Scopusberg met haar prachtige uitzicht, de Olijfberg, de tuin van Gethsemane en de Knesset (het Parlement). Vergeet ook niet een bezoek aan de Souk voor de afwisseling. Deze Arabische markt is gevuld met honderden kraampjes die langs de nauwe straatjes en weggetjes van de oude stad staan.

Religie & cultuur in Jeruzalem

Wil je wat meer te weten komen over de geschiedenis van Jeruzalem? Breng dan een bezoek aan het Israël Museum. Hier vind je de permanente tentoonstellingen met een schat aan Joodse klederdracht, een collectie Hanukkah- en Sabbatlampen, archeologische bevindingen en werken van de 'oude' meesters en moderne hedendaagse kunst.

Stedentrip Jeruzalem: klimaat & beste reistijd

Wil je op stedentrip naar Jeruzalem? Dan kan je het beste op reis in het voor- en najaar. De maanden april, mei, september en oktober zijn perfect. In deze maanden is het namelijk lekker warm (ca. 20-30 graden) maar niet te heet. In de zomermaanden van juni t/m augustus kan het erg heet worden en kan de temperatuurt snel boven de 30 graden uitkomen.