Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Israel ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Israël is wellicht niet de eerste bestemming die in je op komt voor een zon-zee-strand vakantie. Maar als je op zoek bent naar een bijzondere bestemming die enorm veel te bieden heeft, dan is Israël een absolute bucketlist bestemming op slechts 4,5 uur vliegen! Met steden als Jeruzalem en Tel Aviv waan je je in een compleet andere wereld. Maar denk ook aan hoge bergtoppen, eindeloze vlaktes in de Negev en Judea woestijn en heerlijk warme zandstranden aan de Rode Zee en de Middellandse Zeekust. En vergeet de Dode Zee niet, waar je lekker kunt ontspannen én blijven drijven. De inwoners van dit land worden omschreven als enorm gastvrij. Je zult je dus snel thuis voelen! Ook de heerlijke keuken wordt geroemd. Met gerechten als falafel, hummus en shakshuka raak je dagelijks verrast door de smaken van dit land.

Lees meer

Populaire vakanties Israel

Blijf drijven in de Dode Zee

Een van de redenen waarom veel mensen Israel bezoeken is om in de Dode Zee te drijven. Het hoge zoutgehalte van deze zee zorgt er voor dat je zonder enige moeite op het water blijft drijven! De vele mineralen schijnen daarnaast ook nog een helende werking op het lichaam te hebben. Je kunt er voor kiezen om in een van de badplaatsen rondom de Dode Zee te verblijven. Liever in een grotere stad als Tel Aviv of Netanya verblijven? Vanuit de verschillende steden worden er tours georganiseerd naar de Dode Zee!

De belangrijkste steden van Israel: Jeruzalem & Tel Aviv

De hoofdstad Jeruzalem is een zeer heilige stad volgens de Christenen, Joden en Moslims. Bezoek binnen de stadsmuren de derde belangrijkste moskee voor de islambevolking, genaamd Al- Aqsamoskee. Ook de bekende Klaagmuur is een van de trekpleisters van Jeruzalem. Jeruzalem is een stad waar meerdere volkeren bijeen leven, leer deze diverse culturen en tradities kennen tijdens jouw bezoek.

Tel Aviv is de tweede grootste stad van Israel en wordt ook wel gezien als het economische en culturele centrum van dit land. Door de architectuur van Bauhaus is deze stad onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze stad staat ook wel bekend als hippiestad in het Midden-Oosten. Met vele gezellige eettentjes, een onbezorgde sfeer en de gastvrije bevolking ga je je hier snel thuis voelen!

Hoe warm is het in Israel?

Israel is gelegen in het Midden-Oosten en grenst aan 2 verschillende oceanen. De temperaturen zijn het hele jaar door erg aangenaam. In de winter zakt het kwik vaak tot een graad of 15 terwijl in de zomermaanden de temperaturen op kunnen lopen tot ruim 35 graden. Het zeewater heeft de lekkerste temperaturen tussen de maanden juni en november. De beste reistijd voor Israël is tussen maart en mei en oktober en november.