Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Israel ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Israël is wellicht niet de eerste bestemming die in je opkomt voor een zon-zee-strandvakantie. Maar als je op zoek bent naar een bijzondere bestemming die enorm veel te bieden heeft, dan is Israël een absolute bucketlistbestemming op slechts 4,5 uur vliegen! Met steden als Jeruzalem en Tel Aviv waan je je in een compleet andere wereld. Maar denk ook aan hoge bergtoppen, eindeloze vlaktes in de Negev en Judea woestijn en heerlijk warme zandstranden aan de Rode Zee en de Middellandse Zeekust. En vergeet de Dode Zee niet, waar je lekker kunt ontspannen én blijven drijven. De inwoners van dit land worden omschreven als enorm gastvrij. Je zult je dus snel thuis voelen! Ook de heerlijke keuken wordt geroemd. Met gerechten als falafel, hummus en shakshuka raak je dagelijks verrast door de smaken van dit land.

Lees meer

Populaire vakanties Israel

Blijf drijven in de Dode Zee

Een van de redenen waarom veel mensen Israël bezoeken is om in de Dode Zee te drijven. Het hoge zoutgehalte van deze zee zorgt ervoor dat je zonder enige moeite op het water blijft drijven! De vele mineralen schijnen daarnaast ook nog een helende werking op het lichaam te hebben. Je kunt ervoor kiezen om in een van de badplaatsen rondom de Dode Zee te verblijven. Liever in een grotere stad als Tel Aviv of Netanya verblijven? Vanuit de verschillende steden worden er tours georganiseerd naar de Dode Zee!

De belangrijkste steden van Israel: Jeruzalem & Tel Aviv

De hoofdstad Jeruzalem is een zeer heilige stad volgens de christenen, joden en moslims. Bezoek binnen de stadsmuren de derde belangrijkste moskee voor de islambevolking, genaamd Al-Aqsamoskee. Ook de bekende Klaagmuur is een van de trekpleisters van Jeruzalem. Jeruzalem is een stad waar meerdere volkeren bijeen leven, leer deze diverse culturen en tradities kennen tijdens jouw bezoek.

Tel Aviv is de tweede grootste stad van Israël en wordt ook wel gezien als het economische en culturele centrum van dit land. Door de architectuur in Bauhausstijl (de stijl kenmerkt zich door simpliciteit, symmetrie en functionaliteit) is deze stad onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze stad staat ook wel bekend als hippiestad in het Midden-Oosten. Met vele gezellige eettentjes, een onbezorgde sfeer en de gastvrije bevolking ga je je hier snel thuis voelen!

Hoe warm is het in Israël?

Israël is gelegen in het Midden-Oosten en grenst aan twee verschillende oceanen. De temperaturen zijn het hele jaar door erg aangenaam. In de winter zakt het kwik vaak tot een graad of 15 terwijl in de zomermaanden de temperaturen op kunnen lopen tot ruim 35 graden. Het zeewater heeft de lekkerste temperaturen tussen de maanden juni en november. De beste reistijd voor Israël is tussen maart en mei en oktober en november. Voor meer praktische informatie voor een vakantie naar Israël vind je in de Vakantiewijzer. Zo ga jij helemaal goed voorbereid op reis!

Blog

 • Foto
  3 redenen waarom jij op vakantie naar Israël moet!
  22 oktober 2021

  Wil je een keer voor een compleet andere vakantiebestemming gaan rond de Middellandse Zee? Denk dan eens aan Israël, waar je zeker weten betoverd wordt door zowel het land als de inwoners. Laat ons je overtuigen met deze redenen en let the magic begin!

  Redenen waarom jij naar Israël moet!