Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Ierland ×
    • Dublin ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Dublin is de kleurrijke en gezellige hoofdstad van het prachtige Ierland. Je wordt hier ondergedompeld in legendes en folklore, vrolijke Ierse muziek en pints of Guinness. Wijken als Temple Bar, Christchurch en St. Stephen’s bieden een hoop activiteiten aan. Van waanzinnig mooie en historische bezienswaardigheden tot gezellige uitjes tot in de late uurtjes. Je vervelen is in deze stad onmogelijk! Je vakantie Dublin is niet compleet zonder een bezoek aan de omgeving. Denk aan gigantische kastelen, ruige kustlijnen en de felgroene valleien waar Ierland bekend om staat. Zie jij jezelf al genieten van dit landschap?

Lees meer

Populaire vakanties Dublin

Een vakantie dicht bij huis

Dublin is ontzettend makkelijk te bereiken en biedt een geweldige vakantie dicht bij huis. Vanaf Nederland is het slechts een uur en drie kwartier vliegen. Met de bus of de taxi zit je vervolgens zo in het centrum. Het centrum van Dublin is compact en veel activiteiten en bezienswaardigheden liggen daarom op loopafstand van elkaar. Als alternatief kun je ook de bus pakken.

Ierland heeft een zeeklimaat, waardoor de winters relatief zacht zijn en de zomers wat koeler. Maar rondom de hoofdstad regent het aanzienlijk minder dan in andere delen van Ierland. De stad en de omgeving lenen zich daarom bij uitstek voor een vakantie het hele jaar door. Ontdek alle praktische informatie over Dublin in de Ierland vakantiewijzer.

Bezienswaardigheden Dublin

In het centrum van Dublin zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, waaronder Trinity College, de oudste universiteit van Ierland. Hier vind je één van de mooiste bibliotheken van Europa. Wandel door een lange ruimte met historische boeken opgestapeld tot aan het plafond! Liefhebbers van geschiedenis willen ook even een stop maken bij Dublin Castle.

Heb je zin in wat echte Ierse cultuur en pub food tijdens je vakantie? Breng dan je avond door in de wijk Temple Bar, de gezelligste wijk van heel de stad. Cheers! Vergeet overdag niet door de straten te wandelen om street art te spotten. Je bezoek aan Dublin is overigens niet compleet zonder een rondleiding te nemen door de Guinness Storehouse of Jameson Distillery. En wil je even tot rust komen? Strek dan je benen in St. Stephen’s Green.

Omgeving Dublin

Vissersdorp Howth

Op een half uur afstand van het centrum van Dublin, vind je het idyllische vissersdorpje Howth. Loop een van de wandelroutes over de Howth Cliff Walk en wordt getrakteerd op groene heuvels, ruige kliffen en een prachtig uitzicht over de oceaan. Als je onderweg dat klavertje vier vindt, kom je misschien nog wel zeehonden tegen.  

Wicklow Mountains National Park

Ten zuiden van Dublin ligt het Wicklow Mountains National Park, een sprookjesachtig park met heuvels, watervallen en groene valleien. Dit is een van de zes nationale parken van het land. Een rustgevende plek waar je de natuur in kan om te wandelen, mountainbiken en zelfs klimmen. In het voorjaar en de zomer staan de velden vol prachtig gekleurde bloemen.

Malahide Castle & Gardens

Malahide Castle is een kasteel uit de 12e eeuw en wordt gezien als een van de meest authentieke kastelen van het land. De inrichting is nog helemaal intact en kun je bewonderen tijdens een tour door het imposante gebouw. Er is ook een botanische tuin waar je urenlang in rond kunt dwalen. Alsof je je in een sprookje begeeft!

Cliffs of Moher

Niet in de buurt van de stad, maar zeker wel het overwegen waard om te bezoeken tijdens je vakantie naar Dublin: de Cliffs of Moher aan de westkust van Ierland. Deze kliffen staan regelmatig in lijsten met de mooiste bestemmingen wereldwijd. Ze zijn dan ook adembenemend hoog, ruig en mooi om te zien. De weg ernaartoe is ook al zo’n plaatje!

Heb jij je koffer al ingepakt om op vakantie naar Dublin te gaan?