JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Kerstshoppen in Londen! Onze tips » Prijsvrij Vakanties

Kerstshoppen in Londen

Auteur: Anne  Gepubliceerd op: 01-10-2023

Jingle bell, jingle bell, jingle bell rock! Voor een echt kerstgevoel moet je in Londen zijn. Alles ademt hier kerst: van de sfeervol verlichte pubs tot de vele kerstmarkten en de versierde straten en winkels. Hier slaag je vrijwel altijd voor je kerstinkopen. Of het nu om een mooi cadeau of een glinsterende oud-en-nieuw-outfit gaat. Het is niet de vraag óf je gaat slagen, maar waar… Bekijk onze tips over kerstwinkelen in de hoofdstad van Groot-Brittannië.

Harrods - zeven verdiepingen vol kerst

Harrods - wie kent het niet? Over de hele wereld komen mensen naar het beroemde warenhuis in Londen. En tijdens de kerstdagen trekt Harrod’s nog meer aandacht dan anders. De gevels zijn versierd met duizenden lichtjes en de etaleurs bereiden de kerstige etalages maandenlang voor. Als je het warenhuis binnenloopt, wordt het kerstgevoel alleen maar sterker. Het is er warm en overal waar je kijkt zijn versieringen, cadeaus en andere kerstgerelateerde items. Dus zelfs als je niets koopt is het leuk om hier even rond te lopen!


Harrolds, Londen

Kerstshoppen bij je favoriete winkels in Regent street

Vaak slaag je het beste bij de winkels die je kent. Van Zara tot Mango en van H&M tot Superdry: alle bekende winkelketens zitten in Regent Street. De meeste winkels zijn een stuk groter dan de vestigingen in Nederland. Ook is het assortiment ruimer, want Londen heeft 9 miljoen inwoners. Zoveel mensen zoveel wensen. Als je Regent Street uitloopt (vanaf Piccadilly Circus) kom je bij Oxford street. Daar gaat het shopavontuur weer verder.


Kerstverlichting in Regent Street

Oxford Street - hét shopwalhalla van Londen

Oxford Street is met twee kilometer de langste winkelstraat van Londen. Tijdens de kerstdagen wordt de hele straat versierd met kerstverlichting en -versiering. Dat geeft een hele gezellige sfeer! Maar waar het echt om draait bij kerstwinkelen, zijn de winkels. Dat zit in Oxford Street wel goed! Tip: neem ook een kijkje in de zijstraten van Oxford Street. Hier zitten leuke, vaak wat onbekendere winkeltjes. Daar scoor je unieke kerstcadeaus.

Winkelen rondom de kersboom in Covent Garden

Tijdens kerst is Covent Garden nog knusser dan anders. Er komen veel toeristen, maar dat doet geen afbreuk aan de sfeer. Naast de markthal staat een gigantische, versierde kerstboom. Op het pleintje staan kraampjes met glühwein en warme snacks. En ook de omliggende winkels zijn mooi versierd. Covent Garden staat onder andere bekend om de optredens van straatartiesten. Dat is een leuke pauze tijdens het winkelen!


Kerstverlichting in Covent Garden

Goedkoop shoppen tijdens Boxing Day

Wil je goedkoop shoppen tijdens de kerst? Shop ‘til you drop tijdens Boxing Day, dat is in Engeland dé shoppingsdag van het jaar. Op deze dag is er o-v-e-r-a-l in Londen uitverkoop, ook bij luxe winkels. Alles moet weg dus de kortingen lopen hoog op. Sommige mensen staan al vroeg in de rij voor hun favoriete shop. Door de winkelstraten lopen is al een belevenis op zich! Voor wie kerstcadeaus wil shoppen, komt Boxing Day net iets te laat. Het valt namelijk op tweede kerstdag, 26 december. Deze dag wordt in Engeland niet gevierd.

Vergeet de Londense kerstmarkten niet

● Winter Wonderland in Hyde Park
● Winterville in Clapham Common
● Tate Modern Christmas Market
● London Bridge City Christmas Market
● Wintermarket Soutbank Center


Kerstmarkt in Londen


Hoteltip: The Tower Hotel****

Ga jij deze winter kerstwinkelen in Londen? Superleuk! We raden aan om op tijd een accommodatie te boeken, want Londen tijdens kerst is populair. Bekijk alvast onze scherpe deals voor Londen. Want hoe beter de deal, hoe meer geld je overhoudt om te shoppen…