Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Cyprus ×
    • Paphos ×
    • Paphos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De veelzijdige stad Paphos biedt met haar vele bezienswaardigheden en activiteiten alles voor een leuke stedentrip in combinatie met zon, zee en strand! Paphos is een welbekende vakantiebestemming op het zonnige eiland Cyprus. Neem een kijkje in de haven van Paphos en strijk neer op een van de terrasjes, de haven is een belangrijk onderdeel van de stad. En wil je tijdens je bezoek wat van de oudheid meekrijgen? Dan moet je zeker naar Kato Paphos, de benedenstad, gaan. De enorme mozaïekvloeren, ruïnes en vele opgravingen zijn hier te bewonderen. Ook de markthal is een geliefd deel van de stad en een aanrader tijdens jouw verblijf in Paphos. Bekijk snel al onze hotels en vind de stedentrip die bij jou past!

Lees meer

Populaire stedentrips Paphos

Bezienswaardigheden in Paphos, Cyprus

Paphos of Pafos is een stad in de Republiek Cyprus, gelegen aan de Middellandse Zee. De havenstad is zeer geliefd bij toeristen. Het heeft mooie stranden en verder is de natuur in en rond het Troödosgebergte ook zeer rijk aan vegetatie en bezienswaardigheden, zoals Byzantijnse kerken, kloosters en watervallen. Sporen uit de Romeinse tijd zijn nog zichtbaar in de oude stad, in de oude winkelstraten en in het stadhuis. De stad bestaat uit twee delen namelijk Ktima-Paphos en Kato-Paphos. In Ktima-Paphos vind je de oude binnenstad met de oosters-bazaaraandoende winkelstraten en het archeologische, etnografische en Byzantijnse museum. Kato-Paphos is de benedenstad en het meer toeristische gedeelte. Hier vind je het karakteristieke haventje, taveernes en archeologische bezienswaardigheden. Genoeg te beleven dus!

Kies jij voor strand of uitgaan tijdens jouw stedentrip Paphos?

Deze veelzijdige stad in Cyprus beschikt over vele bezienswaardigheden zoals je net al hebt gelezen. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk genieten van zon, zee en strand! Het strand Leofores Poseidonos is in het centrum gelegen en een echte aanrader. Bij watersporters is het een geliefde plek. Ten tweede is de markthal Agora leuk om eens doorheen te lopen. De vele verschillende stalletjes maken het een kleurrijke en gezellige plek, ideaal om een stranddag mee af te wisselen. Tot slot zal je je hier ook ’s avonds amuseren, daar zorgt het bruisende nachtleven van Paphos wel voor! De terrasjes in de haven zijn al supergezellig, maar daarnaast zijn er ook een aantal clubs met verschillende muziekstijlen en live bands. Uitgaan kan hier dus ook prima! 

Waar wacht je nog op? Reis af naar het levendige Paphos en geniet van jouw stedentrip óf weekend weg in de zon!